Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

România U21 - Malta U21 4-1. Măţan, Man şi Ganea s-au distrat la Giurgiu, Băluţă a fost eliminat. Cum ne calificăm la EURO, după ce Danemarca a câştigat grupa

România U21 Publicat pe 13 oct 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/19511409/6/sw.jpg

  • România a învins de manieră clară Malta, 4-1 la Giurgiu, în penultima etapă a prelimiariilor pentru EURO U21. Cum Danemarca a trecut de Finlanda, 2-1, şi a câştigat grupa matematic, tricolorilor mici le rămâne şansa de a merge la turneul final de pe locul al doilea.
  • Cu 13 puncte, elevii lui Adrian Mutu sunt pe locul al doilea într-un clasament al ocupantelor poziţiilor secunde şi vor juca ultimul meci cu Danemarca, pe 17 noiembrie. La EURO merg primele cinci cele mai bune locuri doi din grupă, iar din clasament vor dispărea punctele obţinute în faţa ultimei clasate, Malta în cazul nostru. Cu victorie contra danezilor nu ne mai interesează jocul rezultatelor!
Cu Drăguşin titular şi Băluţă tras fundaş central. Aşa au început Stoichiţă şi Mutu meciul cu modesta Malta, unul în care Man (7) şi Ganea (14) au anunţat golurile din prima repriză. Primul a lovit Măţan, în minutul 17, după trei adversari scoşi din joc şi un şut superb, la colţul lung. A urmat Man (27), după o pătrundere a aceluiaşi Măţan, iar singurul punct negativ a fost eliminarea lui Băluţă, pentru două galbene, în minutul 34. Dar i-am liniştit repede pe maltezi, prin Ganea (36), servit impecabil de Man, şi acelaşi Man (40), dintr-un penalty obţinut de Vlădoiu.

Trista repriză secundă

La pauză, Stoichiţă l-a trimis pe Chindriş în locul lui George Ganea, iar fundaşul de la FC Botoşani a avut nevoie de doar cinci minute pentru a greşi şi a le permite adversarilor să puncteze: l-a scăpat din marcaj pe Elouni, iar vârful şi-a trecut în CV un gol în paorta României. Apoi au ieşit Man şi Măţan, oamenii responsabili cu pericolul, iar jocul nostru nu a mai fost la fel, poate şi pe fondul omului în minus sau al egoismului arătat de Drăguş în apropierea porţii adverse. Ne-am făcut liniştiţi treaba, am bătut Malta cu 4-1, iar acum punem ţinta pe meciul cu Danemarca, de pe 17 noiembrie, care trebuie câştigat pentru a nu avea emoţii privind calificarea la EURO.
 
Clasamentul locurilor doi din preliminarii:
  • Franţa 18 p
  • Belgia 13
  • România 13
  • Polonia 13
  • Irlanda 13
  • Portugalia 12
  • Austria 12
  • Scoţia 11
  • Macedonia de Nord 8
  • **Doar România şi Polonia au nouă meciuri jucate, Portugalia are doar şapte.
  • **Primele cinci merg la EURO.

România - Malta 4-1 (Măţan 17, Man 27, 40, Ganea 36 / Elouni 46)

  • România: Aioani - Vldăoiu, Drăguşin,   T. Băluţă, Haruţ - Olaru (Moruţan 77), M. Marin, Ciobanu (Itu 82) - D. Man (Petrila 60), Ganea (Chindriş 46), Măţan (Drăguş 60)
  • Rezerve: Axinte, Cîmpanu, L. Munteanu, Costache
     
  • Malta : Formosa - Borg, Camilleri, Spiteri (Farrugia 46), Gauci (Vella 72) - McKay (Ghio 80), Attard (Fenech 46), Spiteri, Scicluna (Zammit 61) - Friggieri, Elouni
  • Rezerve: Formosa, Spiteri, Tanti, Mallia,

Minutul 81: Şansa lui Drăguş. Atacantul de la Crotone pătrunde bine pe stânga, dar trage moale şi Formosa respinge. Intră şi Itu în locul lui Ciobanu.


Minutul 74: Ocazie a Maltei. Pe fondul relaxării noastre, maltezii ajung în poziţie foarte bună, dar Zammit dă pe lângă minge şi îşi bate joc de şansa de a face 4-2.


Minutul 73: Jucăm mai slab decât în prima repriză, iar diferenţa e făcută de faptul că Drăguş şi Petrila nu creează la fel de mult pericol precum au făcut-o Man şi Măţan.


Minutul 60: Ritmul a mai scăzut, maltezii nu pun probleme, iar Stoichiţă scoate cei mai buni oameni ofensivi: Man şi Măţan sunt înlocuiţi cu Petrila şi Drăguş.


Minutul 51: GOL MALTA! Defensiva noastră e prinsă pe picior greşit, iar Elouni profită şi înscrie din şase metri, cu capul, de lângă Chindriş.


Minutul 50: Man, aproape de hat-trick. Atacantul de la FCSB primeşte mingea în careu, trage cu dreptul din opt metri, dar trimite peste.


Minutul 46: Începe repriza a doua, iar Stoichiţă îl trimite pe Chindriş în locul lui Ganea.


Din păcate, Danemarca a învins Finlanda, scor 2-1, şi şi-a asigurat matematic locul unu în grupă. Mai mergem la EURO doar dacă ne clasăm printre cele mai bune locuri doi din preliminarii. 


Minutul 45+2: Pauză la Giurgiu.


Minutul 40: GOOOL ROMÂNIA! Vlădoiu obţine un penalty clar, iar Man face dubla cu o execuţie sigură.


Minutul 36: GOOOOL ROMÂNIA! Man pleacă pe contraatac, pasează perfect pentru Ganea, iar vârful Viitorului marchează cu un şut puternic, cu dreptul, la colţul lung.


Minutul 34: Băluţă e eliminat! Mijlocaşul lui Dinamo Kiev pierde mingea de sub control, face un nou fault din spate, vede al doilea galben şi pleacă repede la cabine.


Minutul 27: GOOOOL ROMÂNIA! Măţan scapă din nou singur cu portarul, pierde mingea, dar aceasta ajunge la Man, care face 2-0 din apropiere. 


Minutul 24: Drăguşin pasează greşit aproape de propria poartă, pune un adversar pe contraatac, iar Băluţă e nevoit să faulteze şi să încaseze cartonaşul galben.


Minutul 21: Măţan ratează singur cu portarul. Lansat excelent, atacantul Viitorului scapă singur cu goalkeeper-ul advers, dar execuţia sa, cu efect, se duce pe lângă bara din dreapta.


Minutul 17: GOOOL ROMÂNIA! Măţan primeşte de la Man, driblează doi adversari şi înscrie cu un şut foarte puternic, la colţul lung!


Minutul 14: Nici Ganea nu găseşte golul. După o centrare excelentă a lui Măţan, Ganea pune latul din trei metri, dar trimite mingea mult peste.


Minutul 7: Man are prima ocazie. Haruţ vine cu centrarea, din dreapta, Man reia cu capul, dar o face pe lângă. Aşa cum ne aşteptam, jocul e dominat de români.


​20:00 Start joc la Giurgiu!


18:45: Avem echipa de start a lui Adrian Mutu. Una interesantă, cu Băluţă şi Drăguşin în centrul apărării şi cu Man, Ganea şi Măţan în faţă.


Selecţionala lui Adrian Mutu are ceva probleme din cauza virusului COVID-19. Naţionala de tineret are un jucător pozitiv în lot, Alexandru Paşcanu, dar şi un secund a fost identificat ca fiind purtător al virusului. Pentru ca problemele că fie şi mai mari de atât, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că Mutu nu va sta pe banca tehnică. Va sta în izolare, după cazurile amintite.

România U21 este în acest moment pe locul 2 în Grupa 8, cu 16 puncte, la 6 distanţă de liderul Danemarca U21. Nordicii mai pot fi întrecuţi cu greu, în acest moment fiind nevoie ca ei să piardă meciul de marţi, din Finlanda, dar şi cel din ultima etapă, chiar cu naţionala noastră.

Au fost la un pas să clacheze în etapa precedentă, când au jucat chiar cu Malta U21 în deplasare şi au câştigat cu 3-1. Au fost conduşi până în minutul 68, iar scorul de 1-1 s-a menţinut până în ultimele 6 minute ale partidei. România U21 se poate califica la EURO şi de pe locul 2.

Potrivit regulamentului, la turneul final se califică echipele clasate pe primul loc în cele 9 grupe, dar şi cele mai bune cinci locuri 2. În acest moment, clasamentul locurilor 2 arată astfel:

  1. Franţa U21- 15 puncte (6 meciuri)
  2. România U21- 13 puncte (7 meciuri)
  3. Polonia U21- 13 puncte (7 meciuri)
  4. Germania U21- 12 puncte (6 meciuri)
  5. Portugalia U21- 12 puncte (5 meciuri)
  6. Austria U21- 12 puncte (5 meciuri)
  7. Scoţia U21- 11 puncte (6 meciuri)
  8. Italia U21- 10 puncte (5 meciuri)
  9. Macedonia de Nord- 7 puncte (5 meciuri)

Foto - Sport Pictures 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

România U21

Ultimele articole Toate articolele