Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

Rugby-ul românesc e din nou în doliu. A murit Petre Florescu, campion naţional şi câştigător al Cupei Europei cu Dinamo

Rugby Publicat de Daian Cutu pe 9 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38220/20499394/1/florescu.jpg

Fostului mare rugbyst Petre Florescu, campion naţional şi câştigător al Cupei Europei cu Dinamo în 1967, decedat la vârsta de 76 de ani, a anunţat Clubul Sportiv Dinamo.

Petre Florescu s-a născut la 22 iunie 1945, în comuna Valea Ciorii, judeţul Ialomiţa. A început să joace rugby din anul 1960 la echipa Vulcan Bucureşti. Apoi, a evoluat ca senior la Progresul (1962), Dinamo (1965), Rulmentul Bârlad (1966), Dinamo (1967-1969), Ştiinţa Timişoara şi Farul Constanţa (1974).

S-a specializat pe postul de mijlocaş de grămadă şi a avut onoarea de a lucra cu antrenori de mare valoare precum Constantin (Telu) Diamandi, Eduard Denischi şi Dumitru (Titi) Ionescu (Crapu).

A jucat pentru echipa naţională a României peste 20 de meciuri test cu care a câştigat Campionatul European FIRA. În anul 1976 a absolvit Institutul de Educaţie Fzică şi Sport la Timişoara cu specializare rugby.

Ca antrenor a câştigat Cupa României cu Politehnica Iaşi, în 1976 şi cu echipa Rulmentul Bârlad, în anii 1979 şi 1988.

A fost antrenorul echipei naţionale de tineret a României în perioada 1992-1993 şi declarat Maestru Emerit al Sportului în anul 1967.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rugby

Ultimele articole Toate articolele