Ultima oră
Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami Jannik Sinner - Daniil Medvedev, reeditarea finalei de la Australian Open, în semifinale la Mastersul de la Miami
Romeo Lavia, out pentru restul sezonului Romeo Lavia, out pentru restul sezonului
David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice David Popovici vrea tratament special la Jocurile Olimpice
"Foarte individualist. Trebuia să îi mai dau o minge să joace singur". Denis Drăguş, pus la zid de un antrenor "Foarte individualist. Trebuia să îi mai dau o minge să joace singur". Denis Drăguş, pus la zid de un antrenor
Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf” Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf”
Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024 Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024

S-a decis titlul şi la MotoGP! Joan Mir şi Suzuki au scris istorie, în direct pe Look Sport

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 15 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/19595164/1/mir.jpg

Joan Mir a câştigat titlul în premieră la MotoGP, cu o etapă rămasă de disputat. Este cea mai mare surpriză din istoria recentă a celei mai importante competiţii de motociclism.

Spaniolul a terminat pe locul 7, pe circuitul de la Valencia, unde a avut o sesiune de calificări modestă, în cele din urmă, pilotul Suzuki a făcut o cursă solidă şi a terminat în prima jumătate a clasamentului, suficient pentru a obţine titlul matematic.

Victoria în GP-ul de la Valencia i-a revenit lui Franco Morbidelli. Pilotul Yamaha Petronas a urcat pe locul secund în clasamentul general, la 29 de lungimi în faţa lui Mir. Jack Miller a terminat pe locul secund. Australianul a stat în coasta lui Morbidelli, pe care l-a depăşit la intrarea în ultimul tur, dar în cele din urmă o ieşire prea largă într-un viraj l-a costat. Pe ultima treaptă a podiumului a încheiat Pol Espargaro, care se află la al doilea podium consecutiv şi a şasea oară în carieră.

Titlul aşteptat de 20 de ani

Cei de la Suzuki au reuşit o performanţă similară în 2000, când Kenny Roberts triumfa într-un sezon în care jumătate din curse au fost pe ploaie, în faţa lui Valentino Rossi, care pe atunci era doar o tânără speranţă, iar ulterior a devenit o legendă a disciplinei.

De asemenea, formaţia japoneză are acontat şi titlul la constructori, în anul în care împlinesc 60 de ani de când activează la MotoGP.

Ultima etapă în pericol

Dacă titlul nu se tranşa la Valencia, calculele s-ar fi complicat grav. Săptămâna viitoare este programat Marele Premiu al Portugaliei, pe circuitul de la Portimao. Startul este pus în pericol de cazurile de Coronavirus, care sunt într-o creştere semnificativă în ultimele zile, iar oficialii ar putea anula evenimentul.

mail-share icon Email
viewscnt

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele