Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

S-a mai stins un talent. Ce s-a ales de primul pariu al lui Mirel Rădoi, fotbalistul cotat de Becali la 50 de milioane de euro: "Rar vedem în România jucător ca el"

Liga II Publicat pe 9 iul 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/19416295/1/vm.jpg


La doar 21 de ani, cariera lui Vlad Mihalcea, mijlocaşul creativ căruia Gigi Becali şi Mirel Rădoi îi prevedeau un viitor strălucit, a ajuns în punctul cel mai de jos: Universitatea Cluj a anunţat, joi, că nu-i prelungeşte contractul! La fix cinci ani de la momentul în care primea o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro, Mihalcea nu a convins nici la echipa care nu a prins play-off-ul Ligii 2.
 
Trimis la U Cluj pentru a-şi relansa o carieră care intrase într-un impact evident, Mihalcea pleacă după doar şase meciuri, 132 de minute, niciun gol şi nicio pasă decisivă.

Pariul lui Rădoi

Vlad Mihalcea a intrat în atenţia microbiştilor români în 2015, odată cu transferul de la ACS SR Braşov la FCSB. Imediat, Mirel Rădoi i-a remarcat calităţile, l-a luat în lotul echipei mari, iar Becali s-a grăbit să-i introducă în contract o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro: "L-am urmărit o perioadă, am avut informaţii despre el, deşi nu am fost în ţară. L-am dorit şi pentru viitor. Are personalitate, tupeu, asta trebuie să ne bucure. Sunt calităţi pe care foarte puţini le au. Va rămâne în lotul echipei mari, depinde doar de el cum va continua. Avem şi noi un rol mic, în funcţie de cum îl vom creşte, cum îl vom înţelege. Trebuie să-şi dea seama că e la Steaua şi va fi foarte dificil să joace în primul 11", spunea Rădoi, în iunie 2015.

Poenaru a atras atenţia

Dar anii au trecut, Mihalcea nu a avut impactul scontat, şansele s-au scurs şi mijlocaşul de doar 1.71 metri a plecat împrumut, mai întâi la ACS Poli, apoi la Academica Clinceni, în speranţa că se va produce declicul aşteptat. Nu s-a întâmplat aşa, iar explicaţia a venit de la Ilie Poenaru, antrenorul de la Academica Clinceni, care a transmis, anul trecut, că indisciplina îl împiedică pe Vlad să se ridice la nivelul aşteptărilor: ”Vlad Mihalcea face parte dintr-o categorie de fotbalişti cum tot mai rar vedem prin fotbalul românesc. Din păcate, însă, e un fotbalist pe care şi eu îl aştept de foarte mult timp să evolueze.
 
Problema lui principală este inconstanţa! El trebuie să înţeleagă nişte lucruri pe care eu tot i le-am spus şi i le tot spun. Am avut şi am foarte multe discuţii cu el în particular. Sper ca pe viitor astfel de discuţii să nu mai existe şi el să realizeze ce talent are. Dar, pentru asta trebuie să-şi dorească mult mai mult, pentru că are nişte calităţi extraordinare”, declara Ilie Poenaru, antrenorul Academicii, în iunie 2019.
 
75.000 de euro mai valorează Vlad Mihalcea, care a strâns cinci selecţii în naţionala U17 a României.
  •  Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele