Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Scandal în fotbalul italian după ce s-a decis ca la Cupa Italiei să participe numai echipele din Serie A şi B: ”E la fel ca Superliga Europeană”

Juventus Publicat pe 6 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38290/20163598/1/juventus-team.jpg

Formatul Cupei Italiei se va schimba din sezonul viitor, cu doar 40 de cluburi participante, toate din Serie A şi Serie B, informează football-italia.net.

Anterior, competiţia fusese deschis echipelor din Serie C şi chiar din Serie D, din primele etape.

Cu toate acestea, o întâlnire a ligii profesioniste, care a avut loc miercuri după-amiază, a optat pentru un nou format, cu scopul de a face meciurile mai interesante pentru drepturile de televiziune şi pentru spectatori.

Potrivit Calcio e Finanza, Cupa Italiei va începe la 15 august. La acea dată, 12 echipe din Serie A vor intra în competiţie. În formatul actual, primele 12 echipe din Serie A nu intră în joc decât din ​​optimile de finală.

În ediţia 2020/2021, nicio echipă din Serie C sau D nu a "supravieţuit" primelor trei runde, aşa că din runda a patra au evoluat doar echipe din Serie A şi B. Juventus şi Atalanta se vor întâlni în finala din 19 mai.

Decizia de a participa doar cluburi din Serie A şi B în Coppa Italia i-a înfuriat pe oficialii grupărilor excluse, care au comparat competiţia cu Superliga europeană.

Preşedintele Lega Pro/Serie C, Francesco Ghirelli, a dat publicităţii un comunicat, în care afirmă că noul format al Cupei Italiei este "expresia unui concept elitist de fotbal, unul incapabil de o viziune care să acopere întregul sistem".

"Am convocat o şedinţă de urgenţă a consiliului Lega Pro pentru luni, care va adopta toate iniţiativele de a protesta, de a apăra drepturile echipelor sale şi de a proteja cultura fotbalului care respectă cele mai autentice valori sportive. Inovaţia este pozitivă, dar numai atunci când este protejată coeziunea sistemului fotbalistic", a afirmat el.

În acelaşi timp, comentariile de pe reţelele de socializare au fost negative şi inevitabil au fost menţionate comparaţia cu Superliga şi motivele pentru care acest proiect a fost considerat nedrept.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Juventus

Ultimele articole Toate articolele