Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Scandal înainte de Lyon - Juventus, generat de coronavirus! Doi primari din Franţa cer blocarea celor 3000 de fani italieni care vor să facă deplasarea

Champions League Publicat pe 25 feb 2020
mail-share icon Email
  • Lyon - Juventus, LIVE pe Look Sport, miercuri de la 22:00

Aproximativ 3.000 de suporteri torinezi au primit permisiunea de a se deplasa la Lyon, la meciul Olympique - Juventus, din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Majoritatea fanilor oaspeţi provine din Piemont, una dintre regiunile din nordul italiei afectate de epidemia de coronavirus.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, nu consideră oportună anularea evenimentelor publice colective.

"Ar trebui să oprim evenimentele colective? Ar trebui să oprim Săptămâna Modei? Ar trebui să oprim meciurile? Ar trebui să închidem universităţile? Răspunsul este nu. Nu există niciun argument ştiinţific şi medical, astăzi, care să ne conducă la oprirea evenimentelor colective de această natură, unu, pentru că virusul nu circulă în Franţa şi doi, pentru că sunt cazuri limitate la Italia", a spus el la RTL, potrivit lefigaro.fr.

Clubul Olympique Lyon nu s-a pronunţat pe acest subiect, dar se va supune deciziilor autorităţilor. Din acest motiv, niciun fel de măsuri nu au fost luate în cazul celor 3.000 de suporteri torinezi şi 68 de jurnalişti italieni care vor face deplasarea la Groupama Stadium.

 


Contactaţi de Le Parisien, reprezentanţii clubului gazdă au precizat că "măsurile, dacă vor fi, vor fi luate de UEFA la recomandarea Ministrului Sănătăţii".

Dar primarii din Meyzieu şi Decines, din apropiere de Lyon, nu sunt de aceeaşi părere şi cer autorităţilor franceze interzicerea deplasării suporterilor italieni.

"În numele principiului precauţiei, dar şi pentru prevenirea oricăror perturbări ale ordinii publice cerem înaltelor autorităţi ale statului francez să se pronunţe în defavoarea venirii suporterilor italieni. De mai multe zile suntem în legătură cu prefectura şi cu Agenţia Naţională de Sănătate pentru a ne face cunoscute rezervele noastre cele mai ferme cu privire la venirea celor 3.000 de suporteri italieni", au precizat într-un comunicat comun cei doi primari, Laurent Fautra (Decines, localitatea în care se află stadionul echipei OL) şi Christophe Quiniou (Meyzieu), potrivit lequipe.fr.  

În doar câteva zile, Italia a devenit ţara europeană cea mai afectată în ceea ce priveşte numărul cazurilor de infectare cu coronavirus. De vineri până acum s-au înregistrat în Italia peste 280 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus şi şapte decese, cea mai afectată regiune fiind Lombardia, vecina Piemont.

Olimpique Lyon, echipă la care evoluează portarul Ciprian Tătăruşanu, va întâlni, miercuri, de la ora 22.00, pe teren propriu, echipa Juventus Torino, în manşa I a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

 

sursa: News.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri