Ultima oră
Seara premierelor în Europa League. Villarreal, la prima finală din istorie! Solskjaer a bifat cea mai importantă performanţă ca antrenor la Manchester United Seara premierelor în Europa League. Villarreal, la prima finală din istorie! Solskjaer a bifat cea mai importantă performanţă ca antrenor la Manchester United
VIDEO | Seară magică pentru Nicola Zalewski! Tânărul polonez este cel mai tânăr marcator într-o semifinală Europa League, la debutul pentru AS Roma VIDEO | Seară magică pentru Nicola Zalewski! Tânărul polonez este cel mai tânăr marcator într-o semifinală Europa League, la debutul pentru AS Roma
VIDEO | AS Roma - Manchester United 3-2. Englezii se califică în finala Europa League, unde o vor înfrunta pe Villarreal VIDEO | AS Roma - Manchester United 3-2. Englezii se califică în finala Europa League, unde o vor înfrunta pe Villarreal
VIDEO | Manchester United - Villarreal e finala Europa League! 'Submarinul galben' a supravieţuit returului cu Arsenal, 0-0, în care Aubameyang a avut două bare
VIDEO | Manchester United - Villarreal e finala Europa League! 'Submarinul galben' a supravieţuit returului cu Arsenal, 0-0, în care Aubameyang a avut două bare
VIDEO | Mihai Roman, dezamăgit de arbitraj! "Era la doi metri de mine, e incredibil ce se întâmplă" / "FCSB va câştiga campionatul" VIDEO | Mihai Roman, dezamăgit de arbitraj! "Era la doi metri de mine, e incredibil ce se întâmplă" / "FCSB va câştiga campionatul"
VIDEO | Iftime e furios: "Mi-e lehamite. Un asemenea măcelar te pune la punct". Jucătorul pe care-l critică VIDEO | Iftime e furios: "Mi-e lehamite. Un asemenea măcelar te pune la punct". Jucătorul pe care-l critică

Schimbare importantă anunţată de UEFA pentru EURO 2020! Vom putea vedea mai mulţi jucători de top la lucru

EURO 2020 Publicat pe marți, 12:49
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20158137/1/profimedia-0485669069.jpg

UEFA a decis astăzi ca loturile celor 24 de echipe calificate la EURO 2020 să conţină 26 de jucători, cu 3 mai mulţi decât stipula regulamentul.

Turneele finale disputate sub egida FIFA şi UEFA au avut până acum 23 de jucători, însă UEFA a decis creşterea numărului la 26 pentru ediţia din acest an, pentru a minimaliza efectele pandemiei COVID-19.

Decizia UEFA vine în urma solicitării mai multor federaţii naţionale, iar părerea unanimă e că aceasta va avantaja în special forţele Europei, care au o bază extrem de mare se selecţie.

Ţări precum Anglia, Germania, Franţa, Belgia, Spania sau Italia ar fi fost nevoite să lase nume importante acasă, în cazul unor loturi de 23 de jucători.

"Pentru a reduce riscul ca echipele să aibă la un moment dat prea puţini jucători la dispoziţie din cauza testelor pozitive cu Covid-19 şi a măsurilor de carantină, UEFA a decis, în mod excepţional, ca toate loturile să fie formate din 26 de jucători", a anunţat UEFA.

Totuşi, maxim 23 de jucători vor fi înscrişi pe foaia de joc la fiecare meci, dintre care trei portari.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20158137/2/profimedia-0486000874.jpg

Roberto Martinez ceruse public lot de 26 sau 27 de jucători

Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, a cerut ca loturile să poată număra "26 sau chiar 27 de jucători" din cauza Covid-19.

"Există discuţii, în special cu Anglia şi Italia. Toată lumea a reacţionat la fel. Mărirea lotului, cu încă un jucător pe compartiment, de exemplu, ar fi o decizie corectă", a spus el.

Antrenorul italian Roberto Mancini a împărtăşit aceeaşi idee după victoria din Lituania (2-0) în meciul din preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

"Nu ştiu dacă UEFA ne va asculta. Cred că ar putea fi o reflecţie pertinentă, ar fi o problemă să pierzi jucători în timpul Euro, iar posibilii înlocuiri vor fi atunci în vacanţă", a spus tehnicianul italian.

Meciurile jucate la Bucureşti la EURO 2020

Stadionul de 55.600 de locuri va fi gazda a trei partide din Grupa C a Euro 2020, din care fac parte Olanda, Ucraina, Austria şi Macedonia de Nord, echipă aflată la prima participare din istorie la un turneu final.

Din păcate, nu vom avea şansa să vedem "Portocala Mecanică" la Bucureşti, în condiţiile în care şi Amsterdam e oraş gazdă al Euro 2020, iar olandezii vor juca pe teren propriu cele trei partide din grupă.

Astfel, pe Naţional Arena se vor disputa următoarele trei meciuri din Grupa C:

  • Austria - Macedonia de Nord, 13 iunie 2021, de la 19:00;
  • Ucraina - Macedonia de Nord, 17 iunie 2021, de la 16:00;
  • Ucraina - Austria, 21 iunie 2021, de la 19:00;

O echipă uriaşă vine la Bucureşti la Euro 2020

Cea mai interesantă confruntare disputată pe Naţional Arena la Campionatul European va fi partida din fazele eliminatorii, mai exact meciul din optimi care va aduce faţă în faţă Locul 1 din Grupa F cu Locul 3 din grupele A, B sau C.

În condiţiile în care Grupa F este cea mai puternică de la EURO 2020, cu Franţa, Portugalia, Germania şi Ungaria, avem şanse mari să vedem măcar o echipă de top la Lucru pe Naţional Arena.

  • Meciul din optimi organizat de Bucureşti se dispută pe 28 iunie, de la 22:00.

 

Finala Euro 2020

Finala EURO 2020 se va disputa la Londra, pe arena Wembley, fiind programată pe 11 iulie 2021, de la 22:00.

Cum arată grupele Euro 2020

Grupa A
Turcia
Italia
Ţara Galilor
Elveţia

Grupa B
Danemarca
Finlanda
Belgia
Rusia

Grupa C
Olanda
Ucraina
Austria
Macedonia de Nord

Grupa D
Anglia
Croaţia
Scoţia
Cehia

Grupa E
Spania
Suedia
Polonia
Slovacia

Grupa F
Ungaria
Portugalia
Franţa
Germania

 

E

mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele