Ultima oră
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni

Schimbarea introdusă din acest sezon la executarea penalty-urilor! Ce se întâmplă de acum înainte

Fotbal Internațional Publicat pe 7 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/19444143/1/feet4.jpg

IFAB a adus modificări în două puncte importante privind executarea loviturilor de la 11 metri, iar acestea vor fi aplicate începând cu noul sezon, dar şi în fazele superioare din Europa League şi Champions League, din acest sezon.

Au fost aduse schimbări Legii 14 (Lovitura de la 11 metri) şi Legii 10 (Determinarea rezultatului meciului), deoarece existau anumite scăpări care ar fi putut duce la eliminarea portarului extrem de uşor.

Iată modificările aduse de IFAB

Legea 14 - penalty-ul

- un portar nu mai e penalizat în cazul în care nu are cel puţin un picior pe linia porţii, însă lovitura de la 11 metri e trimisă pe lângă poartă sau în bară şi revine în teren fără ca portarul să o atingă - până acum era dictată repetarea loviturii de la 11 metri şi portarul era penalizat cu cartonaş galben.

- portarul e avertizat la prima ofensă şi primeşte cartonaş galben abia de la a doua încălcare a regulii (nu ţine măcar un picior pe linia porţii în momentul executării); Până acum, portarul primea direct cartonaş galben, la prima ofensă;

- În cazul în care atât executantul, cât şi portarul încalcă regulamentul la un penalty, cel penalizat va fi executantul;

"Cele mai multe erori ale portarilor vin dintr-o anticipare greşită a portarului privind momentul lovirii mingei, iar acum sunt detectate mult mai uşor cu ajutorul VAR", explică Roberto Rosetti, şeful comisiei de arbitraj a UEFA.

Legea 10 - determinarea rezultatului meciului

- cartonaşele galbene şi avertismentele nu mai sunt luate în considerare în momentul executării loviturilor de departajare; Practic portarii încep de la zero, în condiţiile în care era extrem de uşor ca un portar să fie eliminat în cazul loviturilor de departajare, existând un risc mult mai mare să încalce regulamentul şi să părăsească linia porţii înainte de executarea unei lovituri;

Este o regulă ce va fi aplicată în cazul meciurilor care necesită lovituri de departajare pentru stabilirea câştigătoarei.

Conform Legilor Jocului, penalty-urile nu sunt parte a meciului, ci doar o soluţie pentru a determina câştigătorul meciului. Până acum, dacă portarul avea deja un cartonaş galben luat în timpul meciului şi ulterior făcea o eroare la un penalty, trebuia să fie eliminat.

E o schimbare importantă, în condiţiile în care prin utilizarea VAR, orice mică eroare a unui portar ar fi fost penalizată cu uşurinţă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri