Ultima oră
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Ardelenii revin în lupta pentru locul secund VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Ardelenii revin în lupta pentru locul secund
Stadion stelar într-un oraş legendar al ţării. Real Madrid este aşteptată Stadion stelar într-un oraş legendar al ţării. Real Madrid este aşteptată
Claudiu Keşeru îi răspunde lui Mircea Rednic: „Contractul nu a fost respectat” | EXCLUSIV Claudiu Keşeru îi răspunde lui Mircea Rednic: „Contractul nu a fost respectat” | EXCLUSIV
Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!” Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!”
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie
Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off"  | EXCLUSIV Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off" | EXCLUSIV

Se poate visa la primăvara europeană. Ardelenii se vor duela cu o echipă care le-a produs o mare bucurie. Young Boys şi TSKA Sofia trebuie abordate cu maximă prudenţă

Europa League Publicat de Daian Cutu pe 2 oct 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19500736/4/cfreur.jpg

CFR Cluj şi-a aflat adversarele din Europa League. Ardelenii vor fi repartizaţi în grupa A, acolo unde îi aşteaptă dueluri cu AS Roma, Young Boys Berna şi CSKA Sofia.

Aparent pare o misiune mai uşoară decât cea din sezonul trect, când trupa lui Dan Petrescu s-a calificat dintr-o grupă cu Lazio, Rennes şi Celtic.

AS Roma, echipa de dulci amintiri

Formaţia italiană a provocat una din cele mai mari bucurii din istoria CFR-ului, dar şi a fotbalului românesc. Ardelenii câştigau în 2008, în grupele Champions League, cu scorul de 2-1, chiar pe ”Olimpico”, într-un meci decis de Culio, acela fiind momentul în care argentinianul a devenit un nume sonor în România.

AS Roma nu este chiar în cea mai bună formă din istorie, departe de ani buni de lupta la titlu în Serie A, unde Juventus este în căutarea celui de al zecelea titlu consecutiv, formaţia pregătită de Paulo Fonseca are un lot de jucători foarte bine cotaţi, care au evoluat la cel mai înalt nivel.

Dintre numele mari pe care ardelenii vor trebui să le înfrunte în această toamnă amintim pe: Edin Dzeko (dacă nu se va transfera între timp), Justin Kluivert, Nicolo Zaniolo, Henrikh Mkhitaryan, Lorenzo Pellegrini, Chris Smalling, Gianluca Mancini sau Pau Lopez. Valorea totală a lotului este estimată de Transfermarkt la suma de 340 de milioane de euro, în timp ce CFR abia trece de 24 de milioane de euro.

Miza calificării e cu Young Boys

Elveţienii sunt o echipă solidă, cu jucători de mare valoare pe toate compartimentele. Cei de la Young Boys au câştigat titlul în Elveţia, în dauna marii rivale de la FC Basel, de altfel cele două echipe îşi împart supremaţia în campionat de ani buni.

Formaţia din Berna a început în preliminariile Champions League, unde a trecut de feroezii de la Klasvik, dar a fost învinsă cu un categoric 3-0 de FC Midtjylland, campioana din Danemarca, care a reuşit să se califice în grupe, după ce a bătut Slavia lui Nicuşor Stanciu.

Pentru accesul în Europa League, Young Boys a trebut să treacă de modesta echipă albaneză KF Tirana de care a trecut cu 3-0.

Valorea lotului nu este un atuu pentru CFR. Elveţienii pregătiţi de Gerardo Seoane sunt evaluaţi la 59 de milioane de euro. Cel mai bine cotat fotbalist este Jean-Pierre Nsane, evaluat de Transfermarkt la suma de 7 milioane de euro. Spre deosebire de CFR, lotul lui Young Boys chiar este unul tânăr, cu doar trei fotbalişti peste 30 de ani.

CSKA Sofia, adversarul aparent accesibil, dar care a produs o mare surpriză

Cei de la CSKA mai sunt supranumiţi ”Steaua Bulgariei”. Este o echipă de mare tradiţie, care în ultimele sezoane stă în umbra lui Ludodgorets, unde evoluează Keşeru, Moţi şi Grigore. Aparent cel mai la îndemână adversar, formaţia pregătită de Stamen Belchev este cotată la 17 milioane de euro. Lotul este unul tânăr, cu puţini jucători care trec de 30 de ani. Cel mai bine cotat de Transfermarkt este Jules Keita, la 1,3 milioane de euro, un mijlocaş ofensiv adus de la Lens.

CSKA Sofia a început Europa League din turul I preliminar, în care a trecut cu 2-1 de maltezii de la Sirens. A urmat apoi o victorie cu BATE Borisov, campioana din Belarus, o formaţie care nu demult a jucat în Champions League. Ca să ajungă în grupă cu CFR, gruparea din Bulgaria a trecut de FC Basel, în deplasare, cu un categoric 3-1, fiind una din marile surprize ale play-off-ului.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Europa League

Ultimele articole Toate articolele