Ultima oră
FCSB, aproape de o lovitură! Fernando Varela poate semna gratis cu echipa lui Gigi Becali FCSB, aproape de o lovitură! Fernando Varela poate semna gratis cu echipa lui Gigi Becali
Prima reacţie a lui Ionuţ Radu, după autogolul din Cupa Italiei. ”Sunt fericit că am debutat în acest sezon şi pentru că am câştigat" Prima reacţie a lui Ionuţ Radu, după autogolul din Cupa Italiei. ”Sunt fericit că am debutat în acest sezon şi pentru că am câştigat"
Echipa de volei a celor de la Steaua Bucureşti a ratat calificarea în sferturile Challenge Cup Echipa de volei a celor de la Steaua Bucureşti a ratat calificarea în sferturile Challenge Cup
SCM Zalău, a doua semifinalistă a Cupei României la volei masculin SCM Zalău, a doua semifinalistă a Cupei României la volei masculin
CSO Voluntari, Rapid Bucureşti, Volei Alba Blaj şi CSM Târgovişte, în semifinalele Cupei României la volei feminin CSO Voluntari, Rapid Bucureşti, Volei Alba Blaj şi CSM Târgovişte, în semifinalele Cupei României la volei feminin
VIDEO | Constantin Budescu are ambiţii mari la FC Voluntari. "Vreau în play-off şi Cupa României!" VIDEO | Constantin Budescu are ambiţii mari la FC Voluntari. "Vreau în play-off şi Cupa României!"

Se scrie istorie în fotbalul românesc! Stadion de cinci stele pentru oraşul istoric care nu are echipă în Casa Liga 1

Fotbal Publicat pe 6 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20495147/1/whatsapp-image-2021-12-06-at-15-50-18.jpg

Primăria Municipiului Timişoara a demarat procedura de licitaţie deschisă pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţiei noului stadion pe structură metalică, care va fi situat în Calea Buziaşului din municipiu. Investiţia se ridică la 87,3 milioane lei.

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Primăriei Timişoara, stadionul va ocupa o suprafaţă de peste 9000 mp şi avea un număr minim de 9000 de locuri, din care 508 locuri VIP şi 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat şi un parc cu loc de joacă, precum şi o parcare. 
 
Acesta va avea fundaţia din beton şi structura metalică, şi va fi de categoria 4, în conformitate cu cerinţele UEFA şi IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate - structuri uşoare din materiale compozite, pentru a obţine o iluminare naturală datorită proprietăţilor specifice membranei.
 
”Zilele acestea am sărbătorit 100 de ani de la înfiinţarea clubului fanion al oraşului: Politehnica Timişoara. Un centenar dulce-amar, având în vedere că Timişoara nu are un stadion pe măsura ambiţiilor noastre fotbalistice. Niciun alt stadion nu ar putea lua locul lui <Dan Păltinişanu>, însă până când acesta va fi modernizat de Consiliul Judeţean Timiş, consider că este sarcina administraţiei locale să ofere o infrastructură sportivă adecvată.
 
Azi am semnat actele necesare pentru scoaterea la licitaţie a proiectării şi execuţiei noului stadion din Calea Buziaşului, primul construit după Revoluţie, care va oferi o nouă identitate şi va ridica standardul de urbanism al zonei.”, a declarat primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz. 
 
Valoarea estimată a proiectului este de 73,3 milioane de lei, fără TVA, respectiv 87,3 milioane de lei, cu TVA, iar durata totală este de 39 de luni pentru realizarea proiectului tehnic şi execuţie (6 luni pentru proiectare şi 33 de luni pentru execuţie).
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele