Ultima oră
Max Verstappen, zi perfectă la Miami. Succes în cursa de sprint şi pole position Max Verstappen, zi perfectă la Miami. Succes în cursa de sprint şi pole position
VIDEO | Sassuolo - Inter 1-0. Daniel Boloca a jucat în succesul contra campioanei Italiei VIDEO | Sassuolo - Inter 1-0. Daniel Boloca a jucat în succesul contra campioanei Italiei
Metz – Rennes 2-3. Final de sezon foarte greu pentru Ladislau Boloni Metz – Rennes 2-3. Final de sezon foarte greu pentru Ladislau Boloni
Swiatek a salvat trei mingi de meci şi a câştigat primul titlu la Madrid Open. Finală stelară cu Sabalenka Swiatek a salvat trei mingi de meci şi a câştigat primul titlu la Madrid Open. Finală stelară cu Sabalenka
VIDEO | Manchester City - Wolverhampton 5-1. ”Poker” semnat de Erling Haaland VIDEO | Manchester City - Wolverhampton 5-1. ”Poker” semnat de Erling Haaland
A fost identificată cea mai mare problemă de la Dinamo. "Nu e o jignire" | VIDEO EXCLUSIV A fost identificată cea mai mare problemă de la Dinamo. "Nu e o jignire" | VIDEO EXCLUSIV

Şeful FIA, anchetat pentru intervenţia asupra rezultatului unei curse de F1

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 4 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21513012/1/sul.jpg

Mohammed Ben Sulayem, preşedintele FIA, este investigat pentru că ar fi intervenit în legătură cu rezultatul unei curse de Formula 1, relatează bbc.com.

Un denunţător a declarat pentru FIA că Ben Sulayem ar fi intervenit pentru a anula o penalizare acordată lui Fernando Alonso de la Aston Martin la Marele Premiu al Arabiei Saudite din 2023.

Acuzaţia se află într-un raport al unui ofiţer de conformitate al FIA către comitetul de etică.

Acuzaţia făcută de denunţător este că Ben Sulayem l-a sunat pe şeicul Abdullah bin Hamas bin Isa Al Khalifa - vicepreşedintele FIA pentru sport pentru regiunea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord, care se afla în Arabia Saudită pentru cursă în calitate oficială - şi i-a spus clar că este de părere că sancţiunea lui Alonso ar trebui să fie revocată.

Alonso primise o penalizare de 10 secunde pentru lucrări efectuate la maşina sa în timp ce executa o penalizare anterioară de cinci secunde.

Raportul, întocmit de ofiţerul de conformitate Paolo Basarri, arată că denunţătorul a raportat că Ben Sulayem "a pretins comisarilor să anuleze decizia lor de a acorda" sancţiunea lui Alonso.

În italiană, cuvântul "pretendere" înseamnă a cere sau a aştepta.

Comitetul de etică probabil va avea nevoie de patru până la şase săptămâni pentru a-şi emite un raport.

Sancţiunea în cauză îl coborâse pe Alonso de pe locul trei - în spatele piloţilor Red Bull Sergio Perez şi Max Verstappen - pe locul patru, şi după George Russell de la Mercedes. Retragerea penalizării l-a readus pe podium.

Ce s-a întâmplat în Arabia Saudită în 2023?

Alonso a primit o penalizare iniţială de cinci secunde pentru că şi-a plasat maşina parţial în afara boxei de start pe grila de start a cursei.

Aceasta a fost servită la prima oprire la boxe a lui Alonso, dar dublul campion a primit apoi o penalizare de 10 secunde, deoarece s-a considerat că Aston Martin a încălcat regulile prin faptul că a lucrat la maşina sa.

Penalizarea a fost impusă deoarece maşina lui Alonso a fost atinsă de cricul din spate înainte de expirarea duratei complete de timp, ceea ce contravine regulilor F1.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele