Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Selecţionerul Angliei îşi doreşte să conducă echipa şi la Cupa Mondială din Qatar

EURO 2020 Publicat pe 12 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20289240/1/southgate.jpg

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, îşi doreşte să conducă echipa naţională şi la Cupa Mondială din Qatar, din 2022, după ce a ratat câştigarea turneului final al Euro-2020, informează BBC.

Totuşi, el a precizat că are nevoie de timp pentru a se odihni înainte de a lua în discuţie prelungirea contractului.

Southgate a vorbit cu mass-media în dimineaţa următoare după finala Euro 2020 pierdută în faţa Italiei şi a spus că se simte de parcă stomacul i-ar fi fost smuls.

El este sub contract până după Cupa Mondială din 2022, dar a declarat anterior că prezenţa lui pe banca Angliei în Qatar depinde de rezultatele de la Euro-2020. Federaţia engleză doreşte să prelungească înţelegerea după anul 2022.

"Vorbind astăzi, aş vrea să conduc echipa în Qatar. Bineînţeles că mai întâi trebuie să ne calificăm la CM din Qatar. Am nevoie de ceva timp pentru a urmări din nou meciul de aseară, pentru a reflecta la turneu. Am nevoie de odihnă. Este o experienţă uimitoare să-ţi conduci ţara în aceste turnee, dar are un preţ", a spus el.

Southgate a fost vizibil abătut când a vorbit presei la aproximativ 12 ore după înfrângerea dramatică a Angliei pe Stadionul Wembley, în prima finală de la Cupa Mondială din 1966. El a subliniat că dorinţa sa de a nu grăbi discuţiile contractuale nu este de natură "financiară" şi că este "grozav" să ai "sprijinul intern" al Federaţiei Engleze de Fotbal.

"Dar sunt multe lucruri la care să te gândeşti. Simt că am făcut progrese de-a lungul ultimilor patru ani. Multe lucruri le-am făcut bine şi ştim că această echipă nu este încă la apogeu. Când eşti în sport şi ajungi în finale, acele oportunităţi sunt atât de rare, iar să fii atât de aproape... este foarte greu a doua zi. Ai dat totul, emoţiile sunt epuizante. Vom lupta din nou. Este prea uşor să spunem că putem merge la Cupa Mondială din Qatar şi o câştigăm, asta e cam exagerat. Trebuie întâi să ne calificăm, mai avem meciuri de câştigat.

Trebuie să începi din nou ciclul. Dar a putea lucra cu aceşti jucători în fiecare zi a fost fantastic, aşa că atunci când se ajunge la sfârşit, aşa cum e acum, este greu", a precizat el.

Southgate a negat când a fost întrebat dacă Anglia nu a fost cumva "prea drăguţă" pentru a câştiga turneele majore, insistând că echipele nu ar putea ajunge în finală dacă ar fi aşa.

"Toată această echipă poate lupta din nou, dar tinerii sunt încă la doi-patru ani de vârf. Ştiu că, pe măsură ce voi reflecta în zilele următoare, voi descoperi un număr imens de aspecte pozitive, iar aceşti jucători vor fi mult mai buni pentru a trece prin victorii importante şi repere", a adăugat tehnicianul.

Gareth Southgate, în vârstă de 50 de ani, este selecţionerul Angliei din 27 septembrie 2016, după ce anterior, timp de trei ani, a fost antrenorul echipei de tineret.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele