Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Simona Halep, elimitată în sferturi de la Australian Open! Serena Williams a fost la înălţime şi s-a impus în două seturi: 6-3, 6-3

Tenis Publicat pe 16 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/19982193/2/halep-profimedia-0590914341.jpg

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-3, 6-3, de Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Australian Open.

Halep a început pasiv meciul cu Williams, cedând iniţiativa adversarei. Sportiva de 29 de ani a fost prea preocupată să nu greşească, să returneze mingea în teren şi nu şi-a asumat responsabilitatea de a finaliza punctele cu lovituri câştigătoare. Cu acelaşi serviciu al doilea penalizabil, Simona Halep a mizat mult pe erorile de rever al rivalei, care au fost destule, dar nu decisive, a eşuat în a lungi punctele şi i-a provocat prea puţină sudoare Serenei Williams, care nu a refuzat invitaţia de a domina.

Americanca a confirmat afirmaţiile antrenorului ei, Patrick Mouratoglou, şi a arătat o bună mobilitate, a pus o presiune constantă asupra jucătoarei române şi, făcând majoritatea punctelor, a câştigat destul de facil primul set.

În setul al doilea, Halep a fost mai agresivă şi a pus mai multă incisivitate în jocul ei, cu mingi mai lungi şi mai bine plasate. Însă Williams s-a clătinat, dar nu s-a prăbuşit. Ea a ieşit cu bine dintr-un început de set secund complicat şi a fost de neoprit în a-şi continua drumul către cel de-al XXIV-lea titlu de grand slam.

Williams a condus cu 2-0, după un break în ghemul secund, dar, rispind câteva puncte uşoare, americanca şi-a cedat serviciul în ghemul următor.

Halep a egalat la 2, scor la care Willims şi-a făcut din nou serviciul şi a revenit la conducere. Într-un ghem disputat, ce de-al şaselea, românca a ratat două ocazii de a face 3-3, iar Williams s-a desprins, la 4-2, după un nou break. Avantajul acestui break a fost suficient pentru ca Serena Williams să câştige primul set, cu 6-3, după 36 minute.

Simona Halep a reuşit să câştige un alt ghem lung, în debutul setului secund, apoi a obţinut break-ul, dar şi-a pierdut imediat serviciul. Seria de ghemuri pierdute pe propriul serviciu a continuat până la 3-2, când Williams a egalat. În ghemul al şaptelea, Halep a salvat cinci mingi break, între care un 0-40, înainte de a-şi pierde din nou serviciul. După ce a condus cu 3-1, jucătoarea română nu a mai reuşit nimic pe tabelă şi Williams a încheiat meciul cu un alt 6-3, după o oră şi 21 de minute de joc.

Anterior, Williams conducea cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparţinându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019. În acelaşi an, cele două jucătoare s-au întâlnit şi la Australian Open, când Williams a câştigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.

Serena Williams va evolua în semifinale cu japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3.

  • La final, Serena Williams a recunoscut că a făcut cel mai bun meci al ei la această ediţie a Australian Open, precinzând că ştia că era nevoie de o astfel de performanţă pentru a reuşi să se impună în faţa Simonei.
  • "Am realizat că făceam multe erori neforţate şi ştiam că pot juca mai bine. A fost important să rămân în moment şi să pun presiune în continuare. Cred că e cel mai bun meci jucat de mine în acest turneu. Am fost nevoită să fac asta împotriva numărului 2 mondial. Ştiam că trebuie să cresc nivelul, să joc mai bine.

    Nu am lucrat în mod special la jocul defensiv. Am avut acum un an o discuţie lungă cu antrenorul meu şi mi-a spus că trebuie să fiu mai solidă în jocul defensiv. Am încercat să fiu mai buna din punct de vedere fizic în extrasezon. Ştiu că am abilitatea fizică pentru a ajunge la mingi în defensivă şi mă bucur când reuşesc să o fac
    ", a declarat Serena Williams după victoria cu Simona Halep.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu 850.000 de dolari australieni (545.000 de euro) şi cu 780 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în sferturi primesc un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) fiecare şi câte 430 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a AusOpen, Halep a fost eliminată în semifinale de spaniola Garbine Muguruza, scor 7-6 (8), 7-5.  Cea mai bună performanţă a jucătoarei române la Antipozi a fost disputarea finalei ediţiei din 2018, când a fost întrecută de daneza Caroline Wozniacki, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4.

 


UPDATE 11:38 | Game, set şi meci Serena Williams! Sportiva din SUA câştigă şi al doilea set, scor 6-3 şi merge în semifinale unde o va întâlni pe Naomi Osaka.

Simona a început bine setul secund şi s-a desprins la 2-0 şi 3-1, însă Serena a revenit spectaculos şi s-a impus, scor 6-3.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/19982193/6/profimedia-0591306904.jpg

UPDATE 10:55 Set Serena Williams! Sportiva din SUA câştigă primul set cu 6-3. 14 mingi direct câştigătoare a trimis Serena, faţă de doar 4 ale Simonei.


Meciul dintre Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, a fost programat de organizatori, marţi, după ora 10.00, în sferturile de finală ale Australian Open.

Această partidă este prima din sesiunea de seară, pe Rod Laver Arena.

În prima sesiune se joacă meciurile Naomi Osaka (Japonia), locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3 - Su-Wei Hsieh (Taiwan), locul 71 WTA, de la ora 03.30, şi Grigor Dimitrov (Bulgaria), locul 21 ATP şi cap de serie numărul 18 - Aslan Karaţev (Rusia), locul 114 ATP, venit din calificări, întâlnire care va avea loc nu înainte de ora 06.00.

Naomi Osaka aşteaptă în semifinale

Japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 71 WTA.
 
Osaka, 23 de ani, a ajuns pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne şi a patra oară în carieră la un grand slam, după un meci cu Hsieh, 35 de ani, care a durat 66 de minute. De fiecare dată când a jucat în sferturi la un grand slam, Naomi Osaka a câştigat competiţia.
 
Japoneza, campionană în 2019 la AusOpen, campioană şi la US Open, în 2018 şi 2020, va evolua în faza următoare cu învingătoarea din meciul Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10.
 
Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu 850.000 de dolari australieni (545.000 de euro) şi cu 780 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în sferturi primesc un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) fiecare şi câte 430 de puncte WTA.

Darren Cahill a prefaţat partida Simona Halep - Serena Williams. ”Nu am mai văzut-o de multă vreme mişcându-se aşa”

Darren Cahill, tehnicianul româncei a prefaţat partida de marţi dimineaţă. El a declarat că Simona va avea un meci foarte dificil, dar alături de celălalt antrenor au pregătit foarte bine confruntarea.

"Serena Williams se mişcă din ce în ce mai bine pe teren, asta iese cel mai mult în evidenţă. Nu am mai văzut-o de multă vreme mişcându-se aşa. Este capabilă să se apere mai mult. Dacă stai mult în puncte şi dai multe mingi înapoi, ea are puterea să întoarcă schimburile în favoarea ei. Eu şi Arti vom fi nevoiţi să găsim un plan pentru ca Simona să o învingă pe Serena.

Dacă intri într-un meci cu Serena cu gândul doar să încerci să faci tot ce poţi, cel mai probabil nu vei reuşi asta. E încrezătoare, e Serena Williams. A fost foarte important pentru Simona că a câştigat la Wimbledon, astfel că va intra în meci încrezătoare. Trebuie să joace cu încredere, aşa cum a făcut-o în ultimele două seturi din acest meci", a declarat australianul, la conferinţa de presă oficială.

Presa internaţională aşteaptă cu sufletul la gură meciul Halep - Williams. ”Cum îşi mai găseşte Serena motivaţia?”

Williams conduce cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparţinându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala turneului de la Wimbledon, din 2019. În acelaşi an, cele două jucătoare s-au întâlnit şi la Australian Open, când Williams a câştigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală. Prestigioasa publicaţie New York Times a relatat pe larg despre acest meci.

"Serena Williams se întoarce în timp la Australian Open. În meciul cu Sabalenka, Serena a adus aminte de o perioadă timpurie a carierei sale, cu mult înainte să devină regina indubitabilă a tenisului. Darren Cahill, antrenorul Simonei, a descris mişcările Serenei Williams ca fiind cele mai bune pe care le-a văzut de mult timp încoace.

După 23 de titluri majore şi sute de milioane de dolari câştigate din tenis, cum îşi mai găseşte Williams motivaţia? Răspunsul poate fi găsit în cum şi-a petrecut Serena ziua liberă. După antrenamentul de sâmbătă, şi-a pus fetiţa la culcare şi a dat telefoane în interes de serviciu în SUA, acolo unde s-a interesat de afacerile sale, mai ales de linia vestimentară "S by Serena", pe care a descri

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele