Ultima oră
JO 2020 | Robert Glinţă şi Bianca Andreea Costea nu s-au calificat în semifinale la 200 m spate, respectiv 100 m liber JO 2020 | Robert Glinţă şi Bianca Andreea Costea nu s-au calificat în semifinale la 200 m spate, respectiv 100 m liber
"Ne-a lăsat un gust amar. Trebuie să schimbăm ceva la mentalitate". Concluziile lui Ghiţă şi Aioani la finalul experienţei olimpice
"Ne-a lăsat un gust amar. Trebuie să schimbăm ceva la mentalitate". Concluziile lui Ghiţă şi Aioani la finalul experienţei olimpice
"Mâncarea nu a fost cum am fi vrut, drumurile nu sunt bune". Reacţia lui Rădoi, după eliminarea prematură de la Tokyo "Mâncarea nu a fost cum am fi vrut, drumurile nu sunt bune". Reacţia lui Rădoi, după eliminarea prematură de la Tokyo
JO 2020, Tir cu Arcul |  Mădălina Amăistroaie nu a trecut de primul tur la individual JO 2020, Tir cu Arcul | Mădălina Amăistroaie nu a trecut de primul tur la individual
România, eliminată de la Jocurile Olimpice după 0-0 cu Noua Zeelandă şi un nou meci slab! România, eliminată de la Jocurile Olimpice după 0-0 cu Noua Zeelandă şi un nou meci slab!
EXCLUSIV | Încă o echipă din România ia exemplul lui Dinamo: "Intră în insolvenţă pe 4 august!" EXCLUSIV | Încă o echipă din România ia exemplul lui Dinamo: "Intră în insolvenţă pe 4 august!"

Simona Halep, Roger Federer, Mo Farah sau Ryan Lochte se numără printre marii absenţi de la JO 2020

Simona Halep Publicat pe 21 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/20305791/1/halep-corinne-dubreuil-fft.jpg

Accidentări, baremuri nerealizate, eşecuri, dar şi renunţări dictate de un calendar încărcat sau obiective diferite. Mai mulţi sportivi importanţi nu vor participa la competiţia de la Tokyo, programată anul trecut, dar care se va disputa în acest an în condiţii speciale cauzate de pandemia de coronavirus.

Simona Halep este accidentată şi după ce nu a evoluat la turneele de grand slam de la Roland Garros şi Wimbledon, şi-a anunţat retragerea şi de la Tokyo.

Elveţianul Roger Federer şi-a anunţat şi el retragerea de la turneul olimpic, tot din cauza unei accidentări.

O altă vedetă a tenisului, Serena Williams, a spus pas JO, la fel ca şi Rafael Nadal, Dominic Thiem, Bianca Andreescu, Victoria Azarenka, Stan Wawrinka sau Johanna Konta.

Vedeta mondială a atletismului, etiopianul Kenenisa Bekele, nu va fi prezent la Tokyo, după ce a refuzat să participe la o selecţie la maraton în ţara sa.

Britanicul Mo Farah, dublu campion olimpic la 5.000 metri şi 10.000 metri în 2012 şi 2016, nu a reuşit baremul de calificare şi rămâne acasă.

Nici dubla campioană olimpică la 800 metri Caster Semenya nu a reuşit baremul pentru JO, la fel cum e cazul şi sprinterului Justin Gatlin.

Kenyanul David Rudisha este accidentat şi nu va putea să-şi apere titlul olimpic la 800 metri.

La nataţie, americanul Ryan Lochte nu a reuşit să facă baremul şi astfel nu va putea participa la a cincea sa Olimpiadă. El are în palmares 12 medalii olimpice, dintre care şase de aur.

Prezent la JO între 1984 şi 2008, baseball-ul revine în această vară. La primele şapte ediţii, Cuba, unde este sport national, a luat aurul de trei ori (1992, 1996, 2004) şi argintul de două ori (2000, 2008). Însă acum echipa cubaneză nu a obţinut calificarea, după două eşecuri la turneul din SUA. Alte drame naţionale la baschet: Lituania, care nu a ratat nicio ediţie de la JO de la declararea independenţei, Serbia şi Grecia au fost învinse la turneele de calificare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele