Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament
Campioana CSM Bucureşti  a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României Campioana CSM Bucureşti a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"

Simona Halep se deschide în faţa fanilor: ”Mi-au tremurat mâinile pe rachetă!”. Cum depăşeşte numărul 2 WTA emoţiile negative

Simona Halep Publicat de Emanoil Ursache pe 11 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/19871883/1/rps-4060.jpg

Simona Halep se antrenează pentru Australian Open, primul turneu de Mare Şlem din 2021. Ajunsă la 29 de ani, a doua cea mai bună jucătoare din ierarhia WTA şi fostă lideră mondială a mărturisit că şi acum se mai confruntă cu emoţii înainte de un meci important.

Halep a fost întrebată dacă emoţiile de pe terenul de tenis sunt asemănătoare cu cele oferite de iubire, iar răspunsul ei a fost ferm: nici vorbă! Pentru sportiva română sunt doar emoţii negative, care îi afectează inclusiv sănătatea.

”Atunci când ne îndrăgostim, sunt fluturaşi frumoşi, ţi-e drag de ei. Pe teren, eu le numesc emoţii negative, care te încurcă. Îmi dau arsuri la stomac, mă simt rău, nu pot să mânânc, nu pot să beau prea bine, aşa cum o fac normal. Atunci îmi dau seama că sunt emoţii negative.

Da, mi-au tremurat mâinile pe rachetă. Şi mâinile, dar şi picioarele. Ţi se pare că nu mai poţi să alergi, că nu mai ai coordonare. Te simţi grea, ţi se pare că nu mai ai viteză. Nu am scăpat de emoţii negative şi nu cred că voi scăpa vreodată.”, a explicat Simona Halep, într-un interviu acordat pentru Aleph News.

Halep a recunoscut că a lucrat foarte mult la capitolul psihologie şi consideră că este foarte important pentru a face performanţă să îţi accepţi şi defectele pe care ţi-ai dori să le maschezi în mod normal.

”Consider că fac parte din noi şi trebuie să le acceptăm aşa cum sunt. Am lucrat şi lucrez în continuare cu o doamnă psiholog, care nu e din România. Ea m-a învăţat să accept această latură şi să nu-mi doresc să fiu altfel.

Când descoperi şi partea mai puţin bună a ta şi poţi s-o accepţi, consider că poţi să faci un pas înainte în ce poţi să faci mai bine pe teren. Emoţiile pozitive îmi dau adrenalină, îmi dau un boost de energie ca să merg şi să dau tot ce am mai bun din mine.”, a mai spus numărul doi WTA.

mail-share icon Email
viewscnt

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele