Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Soţul fostei atlete kenyene Agnes Tirop, inculpat pentru omor

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 16 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20469691/1/tir.jpg

Soţul lui Agnes Tirop, o sportivă din Kenya în vârstă de 25 de ani ucisă la jumătatea lunii octombrie, a fost acuzat marţi de omor de către un tribunal din oraşul Eldoret, în vestul ţării. Ibrahim Rotich, cunoscut în mod obişnuit sub numele de Emmanuel, a negat acuzaţiile aduse împotriva lui.

Agnes Tirop, dublă medaliată mondială la 10.000 m şi a 4-a la Jocurile Olimpice de la Tokyo peste 5.000 m, a fost găsită înjunghiată pe 13 octombrie la casa ei din oraşul Iten, un renumit centru de antrenament pentru alergătorii de fond. Potrivit rechizitoriului consultat de AFP, Rotich ar fi ucis-o pe tânără cu o zi înainte de descoperirea cadavrului ei.

El a fost arestat pe 14 octombrie la Mombasa. Rotich, în vârstă de 40 de ani, a fost declarat apt să se prezinte luni. Instanţa se va pronunţa pe 1 decembrie asupra unei cereri de eliberare pe cauţiune.

Uciderea lui Agnes Tirop a emoţionat Kenya şi a dezvăluit presiunile cu care se confruntă atletele pentru succesul lor într-o societate dominată de bărbaţi. Născută într-o familie de fermieri din Valea Riftului, Agnes Tirop şi-a început cariera sportivă cu mai puţin de zece ani în urmă.

Ea a apărut în 2015 prin câştigarea la doar 19 ani a titlului de campioană mondială la cros. De două ori medaliată cu bronz la 10.000 de metri la Mondiale în 2017 şi 2019, apoi pe locul 4 la peste 5.000 de metri la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo, a fost considerată o stea în devenire în atletismul din Kenya. Cu o lună înainte de moartea ei, ea doborâse recordul mondial pentru proba de 10 km într-o cursă exclusiv feminină, la Herzogenaurach (Germania).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele