Ultima oră
NEWS ALERT | Ladislau Boloni, răspuns final cu privire la preluarea echipei naţionale NEWS ALERT | Ladislau Boloni, răspuns final cu privire la preluarea echipei naţionale
Start amânat cu o săptămână pentru ”U” BT Cluj în Top16 din Basketball Champions League Start amânat cu o săptămână pentru ”U” BT Cluj în Top16 din Basketball Champions League
FRF negociează în acest moment cu trei antrenori. ”Eu ştiu că pe 25 e comitetul executiv şi numirea se face atunci, din ce ştiu” FRF negociează în acest moment cu trei antrenori. ”Eu ştiu că pe 25 e comitetul executiv şi numirea se face atunci, din ce ştiu”
Cristiano Ronaldo, premiat la gala The Best FIFA, după ce a reuşit să devină jucătorul cu cele mai multe goluri marcate la prima reprezentativă Cristiano Ronaldo, premiat la gala The Best FIFA, după ce a reuşit să devină jucătorul cu cele mai multe goluri marcate la prima reprezentativă
VIDEO | AC Milan a pierdut surprinzător cu Spezia, pe teren propriu. Ibrahmovic, la meciul 150 în tricoul ”diavolilor” VIDEO | AC Milan a pierdut surprinzător cu Spezia, pe teren propriu. Ibrahmovic, la meciul 150 în tricoul ”diavolilor”
CFR, aproape să aducă un jucător pe care FCSB a pus ochii. ”Îl remarcase şi Gigi, pe modelul Burcă” CFR, aproape să aducă un jucător pe care FCSB a pus ochii. ”Îl remarcase şi Gigi, pe modelul Burcă”

Soţul fostei atlete kenyene Agnes Tirop, inculpat pentru omor

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 16 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20469691/1/tir.jpg

Soţul lui Agnes Tirop, o sportivă din Kenya în vârstă de 25 de ani ucisă la jumătatea lunii octombrie, a fost acuzat marţi de omor de către un tribunal din oraşul Eldoret, în vestul ţării. Ibrahim Rotich, cunoscut în mod obişnuit sub numele de Emmanuel, a negat acuzaţiile aduse împotriva lui.

Agnes Tirop, dublă medaliată mondială la 10.000 m şi a 4-a la Jocurile Olimpice de la Tokyo peste 5.000 m, a fost găsită înjunghiată pe 13 octombrie la casa ei din oraşul Iten, un renumit centru de antrenament pentru alergătorii de fond. Potrivit rechizitoriului consultat de AFP, Rotich ar fi ucis-o pe tânără cu o zi înainte de descoperirea cadavrului ei.

El a fost arestat pe 14 octombrie la Mombasa. Rotich, în vârstă de 40 de ani, a fost declarat apt să se prezinte luni. Instanţa se va pronunţa pe 1 decembrie asupra unei cereri de eliberare pe cauţiune.

Uciderea lui Agnes Tirop a emoţionat Kenya şi a dezvăluit presiunile cu care se confruntă atletele pentru succesul lor într-o societate dominată de bărbaţi. Născută într-o familie de fermieri din Valea Riftului, Agnes Tirop şi-a început cariera sportivă cu mai puţin de zece ani în urmă.

Ea a apărut în 2015 prin câştigarea la doar 19 ani a titlului de campioană mondială la cros. De două ori medaliată cu bronz la 10.000 de metri la Mondiale în 2017 şi 2019, apoi pe locul 4 la peste 5.000 de metri la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo, a fost considerată o stea în devenire în atletismul din Kenya. Cu o lună înainte de moartea ei, ea doborâse recordul mondial pentru proba de 10 km într-o cursă exclusiv feminină, la Herzogenaurach (Germania).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele