Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

STUDIU DE CAZ | Recomandările UEFA pentru faza controversată de la CFR - FCSB! De ce decizia lui Istvan Kovacs are acoperire | VIDEO

Superliga Publicat pe 14 dec 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19732377/1/penalty-cfr-fcsb-uefa.jpg

  •     CFR Cluj a câştigat derby-ul etapei a 13-a din Casa Liga 1, 2-0 cu FCSB, în direct pe Look Sport+.
  •     Deac, din penalty, şi Costache au marcat golurile care îi permit echipei lui Edi Iordănescu să se apropie la trei puncte de FCSB (30 faţă de 27) şi la unul de Craiova.
  •     Meciul a debutat cu o fază controversată, Camora atingând mingea cu mâna în propriul careu, dar Kovacs nu a dat lovitură de la 11 metri.

Conform reglementărilor UEFA nu e penalty

Reprezentanţii FCSB au protestat vehement, iar faza a împărţit specialiştii din fotbalul românesc, însă decizia lui Istvan Kovacs pare în concordanţă cu reglementările UEFA privind modul în care trebuie judecate momentele în care un jucător atinge mingea cu mâna în careu.

Iată mai jos două faze din competiţiile UEFA şi explicaţia pentru care nu s-a acordat penalty.

  • 1. Azerbaidjan - Kosovo, Nations League

O fază care seamănă foarte mult cu cea de la CFR - FCSB 2-0, în care jocul a fost lăsat să continue.

Un fundaş al oaspeţilor atinge în mod evident mingea cu mâna în careu, însă decizia a fost că jocul poate continua, fiind susţinută de recomandarea UEFA.



Motivul? Mâna fundaşului este într-o poziţie naturală, iar jucătorul nu poate face nimic pentru a evita contactul cu mingea.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19732377/5/whatsapp-image-2020-12-14-at-10-03-38.jpg

  • 2. Schalke 04 - Porto, Champions League

Arbitrul partidei Schalke 04 - FC Porto a acordat penalty pentru faza de mai jos, însă recomandarea UEFA e că jocul trebuia să fie lăsat să continue.



Motivul? Mingea a venit de la o distanţă foarte mică, fiind deviată în mod neaşteptat de alt fundaş. Mâna jucătorului e într-o poziţie naturală, iar acesta nu poate evita contactul.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19732377/6/whatsapp-image-2020-12-14-at-10-03-37.jpg

Cazul Camora, de la CFR - FCSB

În cazul lui Camora, mingea îi atinge evident mâna fundaşului stânga, însă Kovacs a lăsat jocul să continue şi are acoperire regulamentară.

Motivul? Mâna lui Camora este într-o poziţie naturală, iar fundaşul nu se aşteaptă ca aceasta să ajungă la el, fiind vorba de un duel aerian în care Iulian Cristea pare că va lovi balonul. Mingea vine spre mâna lui Camora şi nu invers, iar fundaşul chiar încearcă să evite contactul, dar nu are timp să-şi ducă mâna la spate, cum se vede clar în imagini. În plus, căpitanul CFR-ului nu şi-a creat niciun avantaj atingând mingea cu mâna.

Păreri împărţite şi în studioul Fotbal Look

La faza din debutul meciului, Stanciu crede că Istvan Kovacs a greşit când nu a arătat lovitură de la 11 metri: "E o fază discutabilă. Mie mi se pare că nu atinge nimeni, aş merge pe varianta că e penalty. Dar nu e o fază uşoară, întotdeauna la problema asta cu henţul sunt tot felul de variante, foarte multe explicaţii pro şi contra. Eu cred că penalty trebuie să dai când e foarte clar! Din ce am vorbit cu mai mulţi specialişti e o fază 50-50. Se complică mult la fazele cu henţ, e greu", a spus preşedintele Universităţii Cluj, la Fotbal Look, în timp ce Cristi Dulca a susţinut că nu ar fi dictat penalty: "Camora, din ce văd, nu vede mingea şi nu are intenţia de a duce mâna, care e aproape de corp. Unde să-şi ţină mâna? Efectiv a avut o mişcare normală. Nimeni nu contestă că mingea îl loveşte în mână, dar nu văd intenţia".

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele