Ultima oră
”A fost o săptămână grea pentru noi”. Meci cu încărcătură specială pentru Poli Iaşi ”A fost o săptămână grea pentru noi”. Meci cu încărcătură specială pentru Poli Iaşi
Artur Hoffmann, Ovidiu Gârbacea şi Filip Stoica au primit Ordinul Excelenţă Olimpică din partea COSR Artur Hoffmann, Ovidiu Gârbacea şi Filip Stoica au primit Ordinul Excelenţă Olimpică din partea COSR
VIDEO | Gestul care i-a pus pe jar pe fanii lui Arsenal! Ce a făcut jucătorul „tunarilor” imediat după eliminarea din sferturi VIDEO | Gestul care i-a pus pe jar pe fanii lui Arsenal! Ce a făcut jucătorul „tunarilor” imediat după eliminarea din sferturi
Gigi Becali, ofertă de 1.5 milioane de euro pentru un star din Superliga Gigi Becali, ofertă de 1.5 milioane de euro pentru un star din Superliga
Dan Petrescu începe curăţenia la CFR Cluj! Un jucător cu CV solid e OUT Dan Petrescu începe curăţenia la CFR Cluj! Un jucător cu CV solid e OUT
UEFA a sancţionat FC Barcelona pentru gesturi rasiste la meciul cu PSG UEFA a sancţionat FC Barcelona pentru gesturi rasiste la meciul cu PSG

VIDEO | Juventus câştigă Supercupa Italiei, după o victorie la mare luptă cu Napoli. Drăguşin a fost rezervă, iar Pirlo bifează primul trofeu ca antrenor

Fotbal Internațional Publicat pe 20 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/19906512/1/juventus-napoli.jpg

 

Juventus  a bifat a noua Supercupă a Italiei, după un succes cu scorul de 2-0, contra celor de la Napoli. Partida s-a văziut în exclusivitate pe Look Sport+. Iniţial confruntarea trebuia să se joace la Ryadh, dar din cauza pandemiei partida a rămas în varianta internă, la Reggia Emilia. Federaţia din Italia a pierdut astfel suma de 7,5 milioane de euro din partea saudiţilor, dar a reuşit să compenseze, după ce a semnat cu cei de la PlayStation, care au oferit o transmisie specială, similară cu cadrele redate în jocul FIFA.

La învingători, Radu Drăguşin a fost rezervă.

Prima repriză nu a fost foarte generoasă în ocazii. Juve a dominat teritorial, după ce Manolas a ratat prima şansă. Actul secund a adus dezgheţarea tabelei, acelaşi Manolas este aproape de autogol. Ronaldo centrează pe jos, dar grecul are o repsingere eronată, balonul fiind aproape de a intra în poartă. La faza imediat următoare. Cristiano Ronaldo deschide scorul. Lusitanul speculează din câţiva metri o minge atinsă uşor de Bakayoko, după un corner.

Momentul care a decis totul

Napoletanii putea reveni în meci şi implicit în lupta pentru trofeu, dar Insigne a trimis pe lângă poartă, un penalty dictat de arbitru cu ajutorul tehnologiei VAR, din acel moment Juve a gestionat bine finalul de meci şi astfel Andrea Pirlo bifează primul trofeu din cariera de antrenor.

La ultima fază, Alvaro Morata şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. Ibericul devine astfel singurul fotbalist din actualul lot al ”Bătrânei Doamne”, care marchează în toate competiţiile.

----------------------------------------

Juventus - Napoli 2-0 (Ronaldo 65, Morata 90+5)

Minutul 90+5: GOL Juventus! Napoli se năpusteşte în atac. Juve pleacă pe contraatac, iar Cuadrado îl serveşte perfect pe Morata, care finalizează fără emoţii.

Minutul 80: Insigne ratează! Execuţia sa trece pe lângă poartă!

Minutul 77: Cei de la Napoli cer penalty, la un contact dintre Mertens şi McKennie. Arbitrul se duce la marginea careului pentru a consulta sistemul VAR şi dictează penalty!

Minutul 65: GOL Juventus! La faza imediat următoare. Cristiano Ronaldo deschide scorul. Lusitanul speculează din câţiva metri o minge atinsă uşor de Bakayoko, după un corner.

Minutul 64: Acelaşi Manolas este aproape de autogol. Ronaldo centrează pe jos, dar grecul are o repsingere eronată, balonul fiind aproape de a intra în poartă.

Minutul 55: Manolas greşeşte grav, nu este atent la un duel cu Ronaldo şi pierde prim planul, portughezul însă nu reuşeşte să marcheze, ba mai mult, se ciocneşte de portarul Ospina şi se resimte serios.

Minutul 46: În primele secunde ale celei de a doua reprize, Ospina salvează din faţa lui McKennie.

Minutul 40: Cristiano Ronaldo încearcă un şut la colţul lung al porţii lui Ospina. Dar execuţia portughezului trece pe lângă.

Minutul 29: Acţiune excelentă în banda stângă a celor de la Napoli, Insigne îl serveşte perfect pe Lozano, care reia cu capul, dar Szczesny respinge cu un reflex de senaţie.

Minutul 25: Cristiano Ronaldo este lansat excelent, dar Koulibaly îl blochează în ultimul moment, iar faza se stinge.

Minutul 5: Prima ocazie a partidei. La un corner, Manolas se desprinde din marcaj, dar trimite peste poartă.

Echipele de start:

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, Chiellini, Danilo - Arthur, Bentancur, McKennie - Chiesa, Kulusevski - Ronaldo

Napoli: Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui; Demme, Bakayoko; Lozano, Zielinski, Insigne; Petagna.

--------------------------------------------------------

Juventus şi Napoli, echipele care au câştigat sezonul trecut cele două competiţii ale Italiei, Serie A, respectiv Cupa, se întâlnesc din nou, în finala Supercupei. În finala Cupei, Napoli s-a impus cu 4-2, în vara anului 2020, după executarea loviturilor de departajare.

Orgoliile sunt imense, iar relaţiile dintre cele două cluburi importante din Peninsulă sunt extrem de încordate, mai ales după scandalul din toamnă, când confruntarea de Serie A a fost amânată, după ce iniţial Juventus a câştigat la masa verde, din cauză că napoletanii nu s-au putut prezenta la meci.

Juventus are o serie de probleme de lot înaintea acestui joc. Andrea Pirlo nu se poate baza pe Dybala, Israel şi Rafia toţi trei accidentaţi, în timp ce De Ligt, Sandro şi Cuadrado au COVID-19. Şi Napoli are problemele sale, chiar dacă nu la fel de mari ca adversarii lor. COVID a ajuns şi sub Vezuviu, astfel că Osimhen şi Ruiz au fost testaţi pozitiv. 
 
Supercupa Italie, Juventus - Napoli, se joacă pe Mapei Stadium, Città del Tricolore (Reggio Emilia), miercuri, de la ora 22.00, şi se vede în direct şi în exclusivitate pe Look Sport+.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri