Ultima oră
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”
VIDEO | Sepsi - FCSB 2-2. Lupta la titlu se mai prelungeşte VIDEO | Sepsi - FCSB 2-2. Lupta la titlu se mai prelungeşte
VIDEO | Lorient - PSG 1-4. Mbappe şi Dembele au reuşit câte ”o dublă” VIDEO | Lorient - PSG 1-4. Mbappe şi Dembele au reuşit câte ”o dublă”
”M-au angajat pentru a prinde play-off-ul şi s-au pricopsit cu o promovare”. Adrian Mihalcea a reuşit un miracol la Slobozia ”M-au angajat pentru a prinde play-off-ul şi s-au pricopsit cu o promovare”. Adrian Mihalcea a reuşit un miracol la Slobozia

Tot ce trebuie să ştii despre Borac Banja Luka, viitoarea adversară a CFR-ului în preliminariile Champions League

Champions League Publicat de Daian Cutu pe 15 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20246598/1/bora.jpg

CFR Cluj va întâlni FK Borac Banka Luka, în turul I preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României, a fost cap de serie la tragerea la sorţi.

Echipă de tradiţie, dar nimic de speriat

Borac Banja Luka este un club fondat în anul 1926, cu peste 20 de secţii sportive, la fel ca în România, fotbalul este cel mai popular sport şi în rândul bosniecilor.

Supranumiţi ”Giganţii din Platon”, cei de la Borac au reuşit să câştige în sezonul recent încheiat al doilea titlu din istorie, cu un avans de doar două puncte în faţa lui FK Sarajevo, cel mai titrat club al acestei ţări din ultimii ani.

Experienţa în cupele europene nu este una vastă. Ultima oară au jucat în Liga Campionilor în 2011, când au pierdut în turul II preliminat cu Maccabi Haifa, după o victorie cu 3-2 acasă şi un eşec usturător cu 1-5 în deplasare.

Sezonul precedent, Borac a jucat în preliminariile Europa League, unde a trecut în prima rundă de muntenegrenii de la Sutjeska Nikšić, cu 1-0 şi au fost eliminaţi în turul următor de Rio Ave, scor 2-0.

Niciun fotbalist de peste un milion de euro. Întâlnire cu un fost jucător

Gruparea bosniacă este pregătit de Marko Maksimovic, un antrenor de 36 de ani. Nucleul de jucători este format din bosnieci, fiind prezenţi câte un fotbalist din: Camerun, Grecia, Serbia şi Macedonia de Nord.

Cel mai bine cotat este Almedin Ziljkic (25 de ani), un mijlocaş central ce poate evolua şi ca extremă. Acesta a bifat două selecţii în naţionala ţării sale, fiind cotat de Transfermarkt la suma de 700.000 de euro.

La Borac evoluează Stojan Vranjes (34 de ani), care a câştigat cu CFR titlul în 2012, sezon în care a bifat 14 partide. În România s-a remarcat mai ales în perioada petrecută la Pandurii Târgu-Jiu.

Echipa standard: Kukic - Osmic, Devedzic, Ilic, Beganovic - Saletovic, Miksovic - Ziljkic, Husejinovic, Maksimovic - Beganovic

Date despre meci:

Clujenii vor juca turul acasă şi returul în deplasare.

Partidele tur ale acestei faze vor avea loc la 6/7 iulie, iar returul este programat la 13/14 iulie.

Câştigătoarele se vor califica în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, iar echipele care vor pierde vor ajunge în turul doi preliminar al Conference League.

mail-share icon Email
viewscnt