Ultima oră
VIDEO | WNBA draft. Caitlin Clark a fost prima jucătoare selectată, iar Cardoso şi Reese vor fi coechipiere VIDEO | WNBA draft. Caitlin Clark a fost prima jucătoare selectată, iar Cardoso şi Reese vor fi coechipiere
Evan Ndicka a fost externat Evan Ndicka a fost externat
LIVE VIDEO | Spectacolul din Champions League continuă la Prima Sport! Două retururi de foc în sferturile Champions League LIVE VIDEO | Spectacolul din Champions League continuă la Prima Sport! Două retururi de foc în sferturile Champions League
Nadal, în direct pe Prima Sport 3, de la ora 17:00! ”Sunt realist. Va fi pentru ultima oară.” Nadal, în direct pe Prima Sport 3, de la ora 17:00! ”Sunt realist. Va fi pentru ultima oară.”
Bergodi a răbufnit la conferinţa de presă: ”Tu mă înveţi fotbal pe mine?” | VIDEO 
Bergodi a răbufnit la conferinţa de presă: ”Tu mă înveţi fotbal pe mine?” | VIDEO
”Jucătorii nu se mai ridică la nivelul tribunelor!”. Verdict dur după ultimele eşecuri ale Rapidului | VIDEO EXCLUSIV

”Jucătorii nu se mai ridică la nivelul tribunelor!”. Verdict dur după ultimele eşecuri ale Rapidului | VIDEO EXCLUSIV

Transfer de marcă în baschetul românesc: Un medaliat olimpic cu Serbia, la U-BT Cluj

Baschet Publicat pe 13 iul 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/20290708/1/sb.jpg


Campioana României la baschet masculin U-BT Cluj a ajuns la un acord cu Stefan Birčević, o extremă de forţă de 2.11 m. Acesta poate evolua şi pe postul de pivot şi soseşte la Cluj-Napoca din primul eşalon al Turciei.
  
Născut pe 13 decembrie 1989, Stefan este originar din oraşul Lazarevac. El şi-a început cariera profesionistă la Metalac Valjevo, apoi s-a transferat la Radnički Kragujevac. Ulterior, a ajuns în prima ligă din Spania şi a bătut palma cu Estudiantes Madrid, formaţie pe care a ajutat-o timp de două sezoane. În iunie 2016 s-a întors în ţara natală pentru a evolua la Partizan Belgrad. 
 
Birčević şi-a petrecut o bună parte a carierei în Turcia, îmbrăcând maioul grupărilor İstanbul Büyükşehir Belediyespor şi Banvit. Timp de un sezon, Stefan a jucat la Telekom Baskets Bonn, iar stagiunea 2019-2020 a petrecut-o la Partizan Belgrad, alături de care a câştigat Cupa Serbiei. 
 
Iniţial, la începutul sezonului 2020/2021, Birčević trebuia să plece în Japonia, însă problemele legate de pandemie l-au determinat să semneze în Turcia, la Bursaspor. Astfel, în ultima ediţie de campionat din Turcia, el a înregistrat medii de 8.0 puncte, 4.8 recuperări şi 0.7 pase decisive.
 
Pe de altă parte, performanţele lui Stefan la naţionala Serbiei sunt de-a dreptul impresionante. În 2011, la Universiada din Shenzen, Birčević a cucerit medalia de aur. În 2014, noul nostru baschetbalist s-a regăsit în naţionala Serbiei care a jucat finala Campionatului Mondial, pierdută în faţa Statelor Unite, scor 96-66. Doi ani mai târziu, Stefan a fost prezent la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a obţinut medalia de argint, tot după o finală cu Statele Unite. 
 
De asemenea, Stefan a jucat şi o finală de EuroBasket în 2017, atunci când Serbia a fost învinsă de Slovenia. În 2019, Birčević a fost un component de bază al reprezentativei de la Belgrad la Campionatul Mondial, remarcându-se cu statistici de 4.8 puncte şi 2.8 recuperări. Serbia s-a oprit în sferturi, fiind eliminate de Argentina. 
 
"Este o bucurie pentru mine să vin la această echipă, mai ales după ce am vorbit cu oamenii din conducere şi cred că va fi grozav să joc la Cluj. Sunt bucuros că voi juca şi pot să promit că voi da tot ce am mai bun. Sper să fim încurajaţi de oamenii din jurul nostru, să ieşim campioni şi să ne calificăm în grupele Basketball Champions League", a declarat jucătorul.
 
Stefan Birčević devine al treilea jucător transferat în această vară de U-Banca Transilvania, după Giordan Watson şi Brandon Brown.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele