Ultima oră
Adrian Mititelu Jr. a fost internat din nou! Adrian Mititelu Jr. a fost internat din nou!
Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner
Fostul selecţioner, dorit antrenor de MM Stoica: ”L-aş alege pe el dintre toţi. Are caracter!” Fostul selecţioner, dorit antrenor de MM Stoica: ”L-aş alege pe el dintre toţi. Are caracter!”
Trenule, maşină mică! Jucătorii unei echipe din Superligă sunt duşi de locomotivă la meciuri Trenule, maşină mică! Jucătorii unei echipe din Superligă sunt duşi de locomotivă la meciuri
Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii” Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii”
Carlos Tevez a fost internat Carlos Tevez a fost internat

"Trauma" provocată de Messi unuia dintre cei mai mari fundaşi din istoria fotbalului: "Avea doar 16 ani. După un sfert de oră, l-am rugat pe Ancelotti să mă schimbe"

La Liga Publicat pe 1 iun 2020
mail-share icon Email
Considerat cel mai talentat fotbalist al generaţiei sale, Leo Messi are o listă lungă de victime făcute în rândul fundaşilor celebri, iar pe ea se află şi Alessandro Costacurta, legenda lui AC Milan. Ajuns la 54 de ani, fostul apărător italian şi-a adus aminte de întâlnirea cu un Leo Messi care avea doar 16 ani. Una care s-a terminat cu Alessandro cerându-i lui Carlo Ancelotti să-l scoată de pe teren.
//i0.1616.ro/media/581/3142/38113/19378583/1/messi.jpg
 
Obişnuit să facă legea în temutul campionat italian, să-i ia tare pe atacanţii adverşi şi să rezolve, alături de Maldini, Baresi sau Nesta, un mare procent din acţiunile ofensive ale adversarilor, Costacurta nu şi-a închipuit că va avea mari probleme în a-l anihila pe Leo Messi, la vremea aceea un puşti de doar 16 ani care încerca să-şi croiască drum spre prima echipă a Barcelonei. Dar socoteala lui Costacurta nu s-a potrivit cu...talentul lui Messi: "M-am confruntat cu Messi când avea doar 16 ani. La început l-am văzut ca un copil, dar a făcut ce şi-a dorit. După un sfert de oră, a trebuit să-l rog pe Ancelotti (n. red - antrenorul Milanului la acea vreme) să mă înlocuiască", a rememorat legendarul fundaş italian, pentru Marca.

"Pe Maradona puteai să-l faultezi de 66 de ori. Cu Leo este altceva"

De-a lungul carierei, Costacurta a avut şi privilegiul de a sta de multe ori faţă în faţă cu marele Diego Maradona în meciurile dintre AC Milan şi Napoli şi este în măsură să facă o paralelă între "D10S" şi Messi. Consideră că Leo are un strop de geniu în plus, dar e conştient că Maradona a fost nevoit să înfrunte mult mai multe intrări dure, pe vremea când cartonaşele roşii apăreau mult mai rar decât în fotbalul modern: "Messi şi Maradona sunt asemănători ca geniu şi exprimare pe teren, dar Messi are ceva în plus. Diferenţa este că puteam face 66 de faulturi asupra lui Maradona înainte de a fi avertizaţi. Cu Leo e altceva, fotbalul de acum e diferit", a mai punctat fundaşul care a strâns 458 de meciuri pentru AC Milan în 20 de ani de carieră pe "San Siro".
 
Două Cupe ale Campionilor Europeni (1988/1989, 1989/1990), trei Ligi ale Campionilor (1993/1994, 2002/2003, 2006/2007), şapte Scudetto, o Cupă a Italiei, opt Supercupe ale Italiei, trei Cupe Intercontinentale şi patru Supercupe ale Europei are în palmares Costacurta, cel care şi-a început cariera la echipa mare a lui AC Milan în 1987 şi a terminat-o în 2007, după câştigarea Ligii Campionilor în faţa lui Liverpool.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

La Liga

Ultimele articole Toate articolele