Ultima oră
Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă” Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă”
Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat” Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat”
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League

Ucraina, în pericol să fie suspendată de la JO de al Beijing, din cauza unor încălcări grave ale regulilor antidoping

Special Publicat de Daian Cutu pe 27 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20444433/1/doping.jpg

Autorităţile antidoping ucrainene au încălcat grav regulile încă din 2012, riscând suspendarea ţării la următoarele Jocuri Olimpice de iarnă de la Beijing, potrivit unui raport al Agenţiei Mondiale Antidoping publicat marţi, informează lequipe.fr, care citează Reuters.

Potrivit unei investigaţei numite Operaţiunea Hercules, începută în 2019 şi publicată marţi, de Agenţia Mondială Antidoping, autorităţile antidoping ucrainene i-ar fi ajutat pe unii sportivi să treacă de controalele oficiale, avertizându-i cu privire la testările viitoare sau prin organizarea de testări secrete. WADA suţine că aceste practici datează din 2012.

"Operaţiunea Hercules a relevat suspiciuni serioase cu privire la integritatea practicilor de testare antidoping ale NADC (autoritatea ucraineană antidoping), la competenţa acesteia şi la anumiţi membri ai personalului său. Mai mult decât atât, durata şi aparenta impertinenţă ale acestor practici sugerează disfuncţionalităţi în organizarea NADC. Operaţiunea Hercules are dovezi coroborate şi convingătoare că NADC a efectuat apeluri telefonice sau a contactat sportivi prin antrenorii lor, solicitându-le acestora să fie prezenţi la sediul său, pentru testări imediate", a explicat, într-un comunicat, directorul de investigaţii al AMA, Gunter Younger.

Comunicatul precizează că aceste practici au avut loc adesea înaintea unor importante competiţii internaţionale şi că s-a întâmplat ca, la un sport, o întreagă echipă naţională să fie chemată pentru a fi testată. Potrivit raportului, cel puţin şase astfel de teste au fost prezentate în mod fals ca fiind negative în afara competiţiei, în 2021, înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Dacă faptele se confirmă, Ucraina riscă să fie interzisă de la următoarele Jocuri de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022).

În clasamentul pe medalii, statul vecin s-a clasate pe locul 44 la JO de la Tokyo, cu 19 medalii, dintre care una de aur, şase de argint şi 12 de bronz.

mail-share icon Email
viewscnt

Special

Ultimele articole Toate articolele