Ultima oră
VIDEO | A început play-out-ul Ligii 1! UTA - Viitorul 0-0, LIVE pe Look Sport. Doi jucători s-au accidentat VIDEO | A început play-out-ul Ligii 1! UTA - Viitorul 0-0, LIVE pe Look Sport. Doi jucători s-au accidentat
Sportul românesc mai încasează o lovitură de la cel maghiar. Turneul WTA de la Bucureşti, mutat la Budapesta Sportul românesc mai încasează o lovitură de la cel maghiar. Turneul WTA de la Bucureşti, mutat la Budapesta
FED CUP | România - Italia 0-1. Irina Bara - Elisabeta Cocciaretto 1-6, 4-6, în meciul de deschidere FED CUP | România - Italia 0-1. Irina Bara - Elisabeta Cocciaretto 1-6, 4-6, în meciul de deschidere
Întăriri pentru Ouzounidis la start de play-off. Reagy Ofosu s-a întors la antrenamente după două luni şi jumătate Întăriri pentru Ouzounidis la start de play-off. Reagy Ofosu s-a întors la antrenamente după două luni şi jumătate
VIDEO | Ouzounidis apelează la rotaţia jucătorilor în play-off. "Este o perioadă cu multe meciuri. Este important să începem cu dreptul" VIDEO | Ouzounidis apelează la rotaţia jucătorilor în play-off. "Este o perioadă cu multe meciuri. Este important să începem cu dreptul"
Echipa ideală a Ligii 1, sezonul regulat. Cinci jucători de la FCSB, câte doi de la CFR Cluj şi Craiova Echipa ideală a Ligii 1, sezonul regulat. Cinci jucători de la FCSB, câte doi de la CFR Cluj şi Craiova

UEFA a deschis o anchetă după acuzaţiile de rasism de la meciul Rangers - Slavia Praga! Clubul ceh neagă un incident rasist şi depune o plângere penală

Europa League Publicat de Andrei Ionascu pe 19 mar 2021
mail-share icon Email

UEFA a anunţat deschiderea unei anchete după acuzaţiile de rasism şi incidentele de la finalul partidei Rangers – Slavia Praga, din returul optimilor de finală din Europa League. Cehul Ondrek Kudela (Slavia Praga) este acuzat că a făcut afirmaţii rasiste la adresa lui Glen Kamara de la Rangers, Kudela fiind ulterior agresat de către jucătorii echipei scoţiene.

Slavia Praga s-a calificat în sferturile de finală ale Europa League, după 2-0 pe terenul lui Rangers. În tur, scorul a fost egal, 1-1.

A fost o partidă ‘încinsă’ la Glasgow, iar Rangers a terminat meciul în dublă inferioritate numerică, după ce Roofe şi Balogun au fost eliminaţi. Pe final de meci, jucătorii celor două echipe s-au încăierat.

Conflictul a continuat după încheierea meciului, iar Ondrej Kudela ar fi avut remarci rasiste la adresa lui Glen Kamara.

„Jucătorul meu îmi spune că i s-au adresat cuvinte rasiste. Şi este dezamăgitor că oamenii lor încearcă să-şi apere jucătorul şi spun că minţim. Sunt nervos. Îl ştiu pe Glen şi am sută la sută încredere în el. Jucătorul Slaviei a cauzat asta şi trebuie să se întâmple ceva rapit, dar nu este de competenţa mea. Depinde de UEFA acum şi sper că nu va ignora situaţia”, a afirmat Steven Gerrard, antrenorul echipei Glasgow Rangers.

Clubul Slavia Praga a emis un comunicat amplu în care condamnă orice formă de rasism, dar subliniază că jucătorul Ondrej Kudela nu este vinovat în acest caz. În plus, praghezii vor să depună o plângere penală, pentru agresiune.

"Slavia este un club devotat luptei pentru combaterea rasismului, xenofobiei şi celorlalte forme de intoleranţă, este unul dintre fundamentele politicii noastre privind fotbalul. Orice formă de rasism contravine principiilor şi valorilor noastre şi nu va fi niciodată tolerată.

Meciul din optimile de finală ale Europa League între Slavia şi Rangers trebuia să fie o mare sărbătoare fotbalistică. Dar jucătorii noştri au trebuit să înfrunte un adversar brutal. Portarul nostru, Ondrej Kolar, a fost accidentat după o intervenţie aproape criminală, iar alţi jucători ai noştri au scăpat de accidentări cu mare noroc. Oricine s-a uitat la meci şi-a făcut o idee privind comportamentul jucătorilor echipei adverse.

Ondrej Kudela este unul dintre căpitanii echipei, un om modest, decent şi cu o integritate morală puternică. El respinge categoric acuzaţiile de rasism formulate împotriva lui.

Suntem şocaţi că, fără vreo dovadă palpabilă, reputaţia lui este distrusă. Singura aşa-zisă probă este faptul că jucătorul nostru şi-a acoperit gura, un obicei des întâlnit în meciurile de fotbal, atunci când un jucător vrea să comunice cu un coechipier.

După încheierea meciului, s-a organizat o întâlnire cu antrenorii celor două echipe şi cu jucătorii Ondrej Kudela şi Glen Kamara, în prezenţa oficialilor UEFA. Ulterior, Ondrej Kudela a fost agresat fizic de către un jucător de la Ranger, fiind lovit cu pumnul în faţă. Slavia ia în calcul să depună o plângere penală, după ce vom reveni în Cehia. Ne dorim ca UEFA să ancheteze riguros toate evenimentele din acest meci şi să coopereze cu autorităţile", este mesajul Slaviei Praga.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele