Ultima oră
CFR Cluj şi-a aflat posibila adversară din play-offul Ligii Campionilor! CFR Cluj şi-a aflat posibila adversară din play-offul Ligii Campionilor!
Prima echipă interesată de Zdenek Ondrasek! UPDATE: Becali anunţă că atacantul e dorit de FC U Craiova Prima echipă interesată de Zdenek Ondrasek! UPDATE: Becali anunţă că atacantul e dorit de FC U Craiova
Simone Biles va concura în finală la bârnă, în care se va afla şi Larisa Iordache Simone Biles va concura în finală la bârnă, în care se va afla şi Larisa Iordache
Simona Halep a ieşit din Top 10 WTA în clasamentul live
Simona Halep a ieşit din Top 10 WTA în clasamentul live
EXCLUSIV | Opinie sinceră din lumea fotbalului, despre lucrurile care se întâmplă la FCSB: ”Fotbaliştii sunt nişte soldaţi care acceptă ordinele, simplu!” EXCLUSIV | Opinie sinceră din lumea fotbalului, despre lucrurile care se întâmplă la FCSB: ”Fotbaliştii sunt nişte soldaţi care acceptă ordinele, simplu!”
România a ratat calificarea în semifinalele probei pe echipe la tenis de masă-feminin, la JO România a ratat calificarea în semifinalele probei pe echipe la tenis de masă-feminin, la JO

UEFA a deschis o anchetă după acuzaţiile de rasism de la meciul Rangers - Slavia Praga! Clubul ceh neagă un incident rasist şi depune o plângere penală

Europa League Publicat de Andrei Ionascu pe 19 mar 2021
mail-share icon Email

UEFA a anunţat deschiderea unei anchete după acuzaţiile de rasism şi incidentele de la finalul partidei Rangers – Slavia Praga, din returul optimilor de finală din Europa League. Cehul Ondrek Kudela (Slavia Praga) este acuzat că a făcut afirmaţii rasiste la adresa lui Glen Kamara de la Rangers, Kudela fiind ulterior agresat de către jucătorii echipei scoţiene.

Slavia Praga s-a calificat în sferturile de finală ale Europa League, după 2-0 pe terenul lui Rangers. În tur, scorul a fost egal, 1-1.

A fost o partidă ‘încinsă’ la Glasgow, iar Rangers a terminat meciul în dublă inferioritate numerică, după ce Roofe şi Balogun au fost eliminaţi. Pe final de meci, jucătorii celor două echipe s-au încăierat.

Conflictul a continuat după încheierea meciului, iar Ondrej Kudela ar fi avut remarci rasiste la adresa lui Glen Kamara.

„Jucătorul meu îmi spune că i s-au adresat cuvinte rasiste. Şi este dezamăgitor că oamenii lor încearcă să-şi apere jucătorul şi spun că minţim. Sunt nervos. Îl ştiu pe Glen şi am sută la sută încredere în el. Jucătorul Slaviei a cauzat asta şi trebuie să se întâmple ceva rapit, dar nu este de competenţa mea. Depinde de UEFA acum şi sper că nu va ignora situaţia”, a afirmat Steven Gerrard, antrenorul echipei Glasgow Rangers.

Clubul Slavia Praga a emis un comunicat amplu în care condamnă orice formă de rasism, dar subliniază că jucătorul Ondrej Kudela nu este vinovat în acest caz. În plus, praghezii vor să depună o plângere penală, pentru agresiune.

"Slavia este un club devotat luptei pentru combaterea rasismului, xenofobiei şi celorlalte forme de intoleranţă, este unul dintre fundamentele politicii noastre privind fotbalul. Orice formă de rasism contravine principiilor şi valorilor noastre şi nu va fi niciodată tolerată.

Meciul din optimile de finală ale Europa League între Slavia şi Rangers trebuia să fie o mare sărbătoare fotbalistică. Dar jucătorii noştri au trebuit să înfrunte un adversar brutal. Portarul nostru, Ondrej Kolar, a fost accidentat după o intervenţie aproape criminală, iar alţi jucători ai noştri au scăpat de accidentări cu mare noroc. Oricine s-a uitat la meci şi-a făcut o idee privind comportamentul jucătorilor echipei adverse.

Ondrej Kudela este unul dintre căpitanii echipei, un om modest, decent şi cu o integritate morală puternică. El respinge categoric acuzaţiile de rasism formulate împotriva lui.

Suntem şocaţi că, fără vreo dovadă palpabilă, reputaţia lui este distrusă. Singura aşa-zisă probă este faptul că jucătorul nostru şi-a acoperit gura, un obicei des întâlnit în meciurile de fotbal, atunci când un jucător vrea să comunice cu un coechipier.

După încheierea meciului, s-a organizat o întâlnire cu antrenorii celor două echipe şi cu jucătorii Ondrej Kudela şi Glen Kamara, în prezenţa oficialilor UEFA. Ulterior, Ondrej Kudela a fost agresat fizic de către un jucător de la Ranger, fiind lovit cu pumnul în faţă. Slavia ia în calcul să depună o plângere penală, după ce vom reveni în Cehia. Ne dorim ca UEFA să ancheteze riguros toate evenimentele din acest meci şi să coopereze cu autorităţile", este mesajul Slaviei Praga.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele