Ultima oră
VIDEO | FC Voluntari - Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Echipele de start VIDEO | FC Voluntari - Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Echipele de start
Dinamo a pregătit o surpriză copiilor la meciul cu Petrolul Dinamo a pregătit o surpriză copiilor la meciul cu Petrolul
FCSB ar putea suferi pierderi masive. Cel puţin cinci jucători sunt pe picior de plecare FCSB ar putea suferi pierderi masive. Cel puţin cinci jucători sunt pe picior de plecare
Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor! Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor!
Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească” Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească”
Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat” Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat”

UEFA nu ia în calcul amânarea sau anularea EURO 2020! Câţi fani vor putea asista la meciuri

EURO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 24 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20008872/1/euro-2020.jpg

EURO 2020 se va disputa în acest an, fiind exclusă o nouă amânare sau o anulare a turneului final, au anunţat oficialii UEFA. În plus, spectatorii pot putea asista la meciuri, până la 50% din capacitatea stadioanelor. O decizie finală va fi luată în urma consultărilor cu autorităţile din fiecare dintre cele 12 ţări gazdă.

Campionatul European de fotbal ar fi trebuit să se desfăşoare anul trecut, însă din cauza pandemiei de coronavirus a fost reprogramat pentru perioada 11 iunie - 11 iulie 2021.

UEFA are patru scenarii operaţionale: stadion deschis la capacitate maximă, deschis cu o capacitate de cel puţin 50%, stadion deschis cu o capacitate între 20-30% sau meciuri cu porţile închise.

UEFA analizează posibilitatea ca fanii să poată călători în diferite ţări ca să asiste la meciuri.

“Este exclus ca EURO să nu se dispute, se va disputa. Nu există un scenariu pentru cel mai rău caz, există scenarii realiste şi scenarii pentru cel mai bun caz. Cred că va exista multă flexibilitate cel puţin până la sfârşitul lui aprilie, o decizie trebuie luată la începutul lui aprilie, dar acum există mai multe flexibilitate, acum putem mări numărul, fiindcă situaţia s-a îmbunătăţit mult mai mult decât ne aşteptam. Cred că vor fi mult mai mulţi spectator decât ne imaginăm. În toamnă unele ţări au fost la 30%, eu cred că este posibil mai mult de 30%.

Nu restricţiile de călătorie sunt principala problemă. Principala problemă este să oprim acest virus prin detectarea cazurilor, descoperirea contactelor şi distanţarea socială. Suntem însă optimişti. În Europa există încă mult scepticism în legătură cu forţa pandemiei în luna iunie, însă dacă vă uitaţi la cifre şi la toate posibilităţile pe care le avem, eu cred că ar trebui să ne facem planuri optimiste”, a spus Daniel Koch, consilier medical al UEFA, pentru Reuters.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul EURO 2020, pe Arena Naţională din Capitală. Este vorba despre trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele