Ultima oră
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | ”La cum suntem plătiţi, cred că trebuie să dea mai mult”. Ioan Ovidiu Sabău şi-a criticat dur jucătorii VIDEO | ”La cum suntem plătiţi, cred că trebuie să dea mai mult”. Ioan Ovidiu Sabău şi-a criticat dur jucătorii
VIDEO | Chipciu, afectat de ratarea Cupei. ”E dureros, ai sentimente contradictorii după un astfel de meci” VIDEO | Chipciu, afectat de ratarea Cupei. ”E dureros, ai sentimente contradictorii după un astfel de meci”

ULTIMA ORĂ | Echipa naţională de tineret va avea un nou selecţioner. Burleanu: "Adi are foarte multe oferte, inclusiv din străinătate"

România U21 Publicat de Andrei Ionascu pe 24 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/20217175/1/mutu.jpg

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat că Adrian Mutu nu va mai fi selecţionerul echipei naţionale de tineret, întrucât vrea să preia o echipă de club. Burleanu a dezvăluit că Mutu are mai multe oferte, din ţară şi din străinătate, iar termenul limită pentru alegerea noului selecţioner pentru naţionala U21 este 1 iulie.

Adrian Mutu (42 de ani) este selecţionerul naţionalei U21 din ianuarie 2020, dar nu şi-a prelungit contractul. A reuşit să-i califice pe ‘tricolori’ la Campionatul European din 2021, unde România n-a reuşit să treacă de faza grupelor, deşi n-a pierdut niciun meci (o victorie şi două egaluri), înfruntând Germania, Ţările de Jos şi gazda Ungaria.

La nivel de club, Mutu a pregătit echipele FC Voluntari (2018) şi Al Wahda U21 (2018-2019). 'Briliantul' a recunoscut astăzi că negociază cu FC U Craiova 1948, echipă nou promovată în Liga 1.

"Am avut o discuţie cu Adi Mutu. El îşi doreşte foarte mult să antreneze o echipă de club. Noi, pe de altă parte, ne dorim să îl avem pe Adi şi în viitoarea campanie de calificare. Dar ne dorim ca selecţionerul care începe campania de calificare să o şi termine. De aceea, cred că, în momentul de faţă, şansele de a continua împreună sunt destul de mici. Ştiu toate discuţiile lui Adi, fiindcă avem o relaţie bazată pe sinceritate. Are foarte multe oferte, inclusiv din străinătate. Astfel, cred că, în perioada următoare, Adi va trebui să ia o decizie în privinţa clubului pe care îl va antrena.

Nu sunt implicat în discuţiile privind selecţionerul naţionalei de tineret, este implicat directorul tehnic al FRF (n.a. – Mihai Stoichiţă). Din partea noastră are un termen ca, în jurul datei de 1 iulie, să cunoaştem numele noului selecţioner al naţionalei U21.

Pot să spun că Adi s-a transformat extrem de mult în ultima perioadă. Este un antrenor extrem de dedicat, care munceşte foarte mult şi e foarte priceput în ceea ce priveşte utilizarea tuturor datelor. Prin urmare, sunt încrezător că va reuşi să facă o treabă foarte bună la orice club ar merge, fie din ţară, fie din străinătate, dacă va avea parte o stabilitate la fel precum a avut la nivelul echipei naţionale şi nu va exista o imixtiune de la nivelul conducerii. Trebuie să avem antrenori români în campionate puternice din Europa, asta ar însemna că şi fotbalul românesc va fi la un alt nivel", a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

mail-share icon Email
viewscnt

România U21

Ultimele articole Toate articolele