Ultima oră
Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat” Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat”
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua

ULTIMA ORĂ: Situaţie complicată în Ligue 1! Decizia luată azi de Consiliul de Stat Francez

Ligue 1 Publicat pe 9 iun 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38120/19386154/1/lig.jpg
Consiliul de Stat Francez a decis, marţi, că Ligue 1 2019/2020 nu se va mai relua, dar a propus modificarea unei alte horărâri: Amiens şi Toulouse nu mai retrogradează, iar şefii fotbalului francez trebuie să găsească o formulă nouă pentru sezonul viitor.
 
La începutul pandemiei de coronavirus, Franţa a fost primul (şi singurul) mare campionat european care a tras obloanele. PSG a fost declarată campioană pe baza raportului meciuri/puncte obţinute, iar decizia a atras după sine contestaţii din partea celor de la Lyon, Amiens şi Toulouse, ultimele două echipe fiind retrogradate în urma deciziei.
 
Marţi, însă, Consiliul de Stat din Franţa a validat doar clasamentul final al Ligue 1 2019/2020 şi a transmis că nu există temei legal pentru retrogradarea lui Amiens şi Toulouse, ocupantele ultimelor două locuri. Acum, oamenii care conduc destinele fotbalului din Franţa sunt puşi în situaţia de a găsi o nouă formă de organizare pentru următorul sezon al primului eşalon, luându-se în calcul posibilitatea ca Ligue 1 2020/2021 să aibă la start 22 de echipe.
 
Măsura îngheţării sezonului e păstrată şi pentru Ligue 2, de unde, de asemenea, Consiliul de Stat a decis să nu mai retrogradeze nimeni.
 
Cu doar 13 puncte în 28 de meciuri, Toulouse era ca şi retrogradată, în timp ce Amiens strânsese 23 de puncte, cu patru mai puţine decât Nimes, echipa de pe locul 18. 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele