Ultima oră
Întorsătură de situaţie! Adevăratul motiv al întâlnirii dintre Dan Şucu şi Marius Şumudică Întorsătură de situaţie! Adevăratul motiv al întâlnirii dintre Dan Şucu şi Marius Şumudică
VIDEO | Petrolul - Oţelul 1-1, în direct la Prima Sport 1! Gălăţenii au egalat în finalul primei părţi VIDEO | Petrolul - Oţelul 1-1, în direct la Prima Sport 1! Gălăţenii au egalat în finalul primei părţi
Guerreiro nu va evolua în semifinala retur a Ligii Campionilor cu Real Madrid Guerreiro nu va evolua în semifinala retur a Ligii Campionilor cu Real Madrid
Victor Piţurcă i-a distrus pe cei de la CSA Steaua: ”Bine că a rămas în Liga 2!”

Victor Piţurcă i-a distrus pe cei de la CSA Steaua: ”Bine că a rămas în Liga 2!”
Formaţia cu pretenţii din Superliga ce abordează finalul de sezon cu lotul decimat. ”Avem foarte mulţi jucători accidentaţi” Formaţia cu pretenţii din Superliga ce abordează finalul de sezon cu lotul decimat. ”Avem foarte mulţi jucători accidentaţi”
”Lucrăm doar la asta! Orice altceva poate să mai aştepte”. Dan Şucu doreşte un antrenor legendar la Rapid ”Lucrăm doar la asta! Orice altceva poate să mai aştepte”. Dan Şucu doreşte un antrenor legendar la Rapid

Un club de tradiţie nu mai e în pericol! Autorităţile locale au aprobat un ajutor financiar de 400.000 de euro

Fotbal Romania Publicat de Daian Cutu pe 29 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40167/21508995/1/minaur.jpg

Minaur Baia Mare îşi asigură liniştea financiară! Clubul se poate focusa pe salvarea de la retrogradare, după ce autorităţile locale vor ajuta bugetul.

Jurnaliştii Baia Mare Sport relatează că formaţia ce ocupă ultimul loc în Seria 10 din Liga 3 va încasa suma de 400.000 de euro. Cifra este mai mult decât bună raportat la costurile celui de al treilea eşalon.

Ajutorul de la autorităţile locale ar putea creşte la rectificarea bugetară din vară.

Oricât de mult ne dorim, nu putem să facem mai mult. Toţi am dori să finanţăm mai mult emblema oraşului nostru, Minaur. Să dăm mai mulţi bani pentru anumite servicii, investiţii în zona educaţională, pentru cultură, sport, culte religioase şi alte domenii importante pentru comunitate.

Realitatea este că suntem strâmtoraţi. Trebuie să ne axăm pe serviciile publice vitale pentru băimăreni, care au un impact major în calitatea vieţii cetăţenilor: infrastructura de drumuri, salubrizare, iluminat public, servicii sociale şi subvenţii pentru instituţiile şi serviciile subordonate.

Nu putem să ne asumăm investiţii care să includă proiecte pe care nu le putem realiza. Sunt porcăit public pentru că nu îmi asum să finanţez mai mult entităţi care nu sunt dispuse să facă reforma necesară. Care stau cu mâna întinsă la Consiliul Local pentru a primi finanţare. Oameni care ţin de scaun, dar care se angajează în diverse cheltuieli din banul public care nu au nici aprobarea Consiliului de Administraţie, nici a Consiliului Local.

Am pus la dispoziţia aleşilor locali raportul de audit de la Minaur. Nimeni nu doreşte distrugerea sportului din Baia Mare, mai ales a handbalului! Sunt momente în care trebuie să luăm, însă, nişte decizii.

Consiliul Local cunoaşte bine situaţia de la Minaur. Am fost toţi de acord că aici lucrurile nu funcţionează corect, asumat, transparent. Nu se merge spre credibilizarea clubului, nici spre eficientizare. Minaur a fost în ultimii ani un sac fără fund, fără cheltuieli asumate, fără bază legală. Aşa cum reiese din raportul de audit. Până nu se schimbă acolo lucrurile, să fie transparenţi, credibili, nu o să funcţioneze cum ne dorim cu toţii.

În bugetul adoptat am alocat sumele necesare astfel încât să putem să reducem decalajul dintre salarii, plata salariului la zi cu lunile întârziere. Facem asta deja din luna decembrie 2023. Prin bugetul aprobat astăzi, CS Minaur are momentan 14 milioane de lei. Aceşti bani ar trebui să fie mai mult decât suficienţi, dacă se drămuiesc corect. La rectificare, cel târziu în vară, vom suplimenta. Estimez un buget total de 25 de milioane de lei în acest an pentru Minaur.

Nu putem lua bani de la reabilitarea drumurilor, iluminat, servicii sociale, să le canalizăm la echipe care nu respectă banul public! Acest club trebuie să fie aşezat pe nişte piloni serioşi, care să vizeze obţinerea performanţelor în concordanţă cu bugetul pe care putem să-l alocăm.

Cei care ar trebui să fie azi manageri performanţi, ar fi trebuit să vină cu o infuzie de capital extern. Să vină lângă Autoritatea locală să susţină sportul, nu să stea cu mâna întinsă şi să facă presiuni prin diverse medii!”, a explicat Doru Ioan Dăncuş, pentru Baia Mare Sport.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal Romania

Ultimele articole Toate articolele