Ultima oră
Constantin Budescu, OUT de la Farul Constantin Budescu, OUT de la Farul
S-a schimbat arbitrul pentru FCSB - Rapid! Kovacs, „retrogradat” după Barcelona - PSG. Cine va fi la centrul partidei de pe „Arena Naţională” S-a schimbat arbitrul pentru FCSB - Rapid! Kovacs, „retrogradat” după Barcelona - PSG. Cine va fi la centrul partidei de pe „Arena Naţională”
Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil” Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil”
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat

Una dintre vedetele echipei VfB Stuttgart a jucat sub o identitate falsă. Motivul dramatic din spatele scandalului

Bundesliga Publicat de Daian Cutu pe 8 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38119/20236403/1/wam.jpg

Congolezul Silas Wamangituka, care a marcat 11 goluri în sezonul recent încheiat al primei ligi germane cu VfB Stuttgart, a jucat sub o identitate falsă, fiind manipulat de fostul său agent, au anunţat clubul şi jucătorul, marţi, informază lesoir.be.

Cetăţean al RD Congo, atacantul care a trecut prin Belgia, unde a dat un test la Anderlecht în 2017, apoi pe la Paris FC (liga a doua franceză) se numeşte de fapt Silas Katompa Mvumpa. S-a născut în octombrie 1998 şi nu în 1999, aşa cum indică actele sale false.

"Motivele (pentru această manipulare) nu sunt legate de dreptul lui de şedere", a precizat VfB Stuttgart, care a anunţat că vrea să-şi apere pe deplin jucătorul, care a fost "victima unui complot".

Potrivit clubului german, fostul agent al jucătorului îl plasase practic sub tutela sa, confiscându-i actele şi administrându-i banii. Schimbarea identităţii a avut drept scop să-l facă vulnerabil pentru şantaj şi să-l ţină departe de anumite contacte din Congo.

După ce s-a despărţit recent de agent, tânărul recrutat în 2019 de Stuttgart a decis să admită totul de unul singur.

"Am trăit în ultimii ani într-o angoasă permanentă şi am fost foarte îngrijorat de familia mea din Congo", a explicat el, dezvăluind situaţia sa.

"Să fac publică povestea mea a fost un pas dificil pentru mine", a dăugat el.

După sezonul său de succes din Bundesliga, valoarea de piaţă a extremei de 22 de ani a explodat. Acum este estimat la 25 de milioane de euro, ceea ce îl face potenţial cel mai scump jucător al clubului.

VfB Stuttgart este în contact cu liga şi cu federaţia din Germania pentru a clarifica situaţia, dar probabil că licenţa lui Katompa Mvumpa este valabilă şi va putea continua să joace normal.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Bundesliga

Ultimele articole Toate articolele