Ultima oră
VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami
Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul
VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League
VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Universitatea Cluj a transferat un fundaş de la Petrolul

Liga II Publicat de Daian Cutu pe 27 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/19933180/1/rauta.jpg

Andrei Răuţă (25 de ani) s-a despărţit de curând de cei de la Petrolul Ploieşti. Fundaşul nu a şomat mult, iar în cursul zilei de marţi a fost prezentat la Universitatea Cluj, una din marile rivale la promovare a ”lupilor galbeni”.

Răuţă are 14 meciuri în Casa Liga 1, disputate pentru Academica Clinceni şi este al treilea transfer al iernii bifat de ardeleni, după Donaldo Acka şi Lucas Chacana.

”Clubul nostru a âajuns la o înţelegere cu Andrei Răuţă. Jucătorul în vârstă de 25 de ani, ce evoluează pe postul de fundaş central, s-a integrat deja în programul de pregătire al „studenţilor”, în cantonamentul de la Mogoşoaia. Fotbalistul va efectua, la revenirea lotului în Cluj-Napoca, o evaluare medicală care va finaliza şi procedura de transfer.

Andrei Răuţă făcut primii paşi în fotbal la grupele de juniori ale celor de la Racing Club de France Football, un club din suburbiile Parisului. La 17 ani a trecut la Guingamp, bifând opt prezenţe pentru echipa secundă a formaţiei bretone. În perioada petrecută la Guingamp, Andrei a fost selecţionat şi în naţionala U19 a României. A fost titularizat într-o partidă pe care „tricolorii” au disputat-o împotriva Austriei în preliminariile EURO 2019.

Fundaşul central a revenit în România la începutul sezonului 2015-2016, când a semnat cu Bucovina Pojorâta, formaţie proaspăt promovată în liga secundă. A strâns 26 de prezenţe pentru bucovineni. A înscris un gol şi a participat decisiv la alte două reuşite. Din cele 26 de meciuri, a fost integralist în 21 de partide.

După un sezon şi jumătate cu 41 de jocuri şi trei goluri la CS Baloteşti, Andrei Răuţă a ajuns la Academica Clinceni în pauza competiţională din sezonul 2017 – 2018. A fost un jucător de bază pentru ilfoveni şi a contribuit masiv la promovarea reuşită în 2019. Are un total de 55 de prezenţe pentru Academica Clinceni, 14 dintre ele fiind în prima divizie. De asemenea, a înscris şase goluri pentru formaţia care acum evoluează în Liga 1. O performanţă notabilă este numărul de reuşite din sezonul promovării Academicii. Atunci, fundaşul central a înscris de cinci ori, a fost printre cei mai buni marcatori ai echipei sale şi unul dintre apărătorii cu cele mai multe goluri înscrise din campionat.

La jumătatea sezonului trecut, Andrei trecut în tabăra celor de la Petrolul Ploieşti. Are 15 meciuri pentru „lupii galbeni” şi o reuşită în ultima etapă a campionatului trecut.

Bine ai venit la “U”, Andrei Răuţă!”, a este comunicatul ardelenilor.

mail-share icon Email
viewscnt

Liga II

Ultimele articole Toate articolele