Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Vara în care Craiova promite spectacol pe piaţa transferurilor. Cele nouă ţinte ale oltenilor

Superliga Publicat pe 9 aug 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19445710/2/berg.jpg
 
U Craiova se pregăteşte de un nou sezon în care se va lupta cu CFR Cluj şi FCSB pentru titlul din Casa Liga 1, iar oltenii anunţă o campanie de transferuri spectaculoasă. Una care promite achiziţii multe, dar care depinde, în mare măsură, de plecările pe bani mulţi ale lui Alexandru Cicâldău sau Valentin Mihăilă.
 
Rotaru pare că vrea să rămână fidel tacticii de a vinde un singur jucător important, iar în schimbul lui Cicâldău, cel mai bun oltean din ultimul an, ar putea obţine şapte milioane de euro. 15% din suma de transfer va merge la Gică Hagi, iar restul banilor ar putea investi pentru reîmprospătarea lotului aflat sub comanda lui Cristiano Bergodi.

Miza pe apărare

Cu Acka şi Cosic foarte ezitanţi, cu Bălaşa departe de un nivel bun, Bănia trebuie să găsească fundaşi centrali siguri, de încredere, care să reprezinte adevăraţi stâlpi ai echipei. Conform ProSport, ţintele sunt Virgil Ghiţă, de la Viitorul, şi Marius Constantin. Dacă primul e tânăr, 22 de ani, are o imagine foarte bună şi un preţ destul de piperat, în jurul a un milion de euro, al doilea s-a despărţit de Gaz Metan Mediaş, poate veni fără vreun ban scos din buzunar de Rotaru şi are ca avantaj experienţa adunată în mulţi ani petrecuţi la nivel înalt. Ghiţă e varianta de viitor, Constantin asigură prezentul într-un sezon în care oltenii vor lupta pe trei fronturi: campionat, Cupă şi cupe europene.
 
Pentru flancul drept, Denis Haruţ, de la FC Botoşani, e o dorinţă mai veche a oltenilor, care vor un jucător versatil, capabil să joace în centru şi să-i facă şi concurenţă în dreapta lui Ştefan Vlădoiu.

Tudor Băluţă doar dacă pleacă Cicâldău sau Mihăilă

Cu Alexandru Mateiu aflat pe lista neagră, Craiova are nevoie de un alt mijlocaş puternic, iar ţinta e olteanul Tudor Băluţă, care nu s-a adaptat în Anglia, la Brighton. Cum britanicii cer 1,5 milioane de euro pentru fostul fotbalist de la Viitorul, mutarea depinde de plecarea lui Alex Cicâldău sau de transferul în străinătate al lui Valentin Mihăilă. Tot pentru centrul terenului, Bergodi s-ar putea îndrepta spre Marian Căpăţână, mijlocaşul care a avut un sezon foarte bun la FC Voluntari şi cu care antrenorul italian a mai colaborat în trecut.

Măţan, Ganea, Cardoso şi Debeljuh, variante în ofensivă

Cu Koljic punct fix şi viitorul lui Mihăilă incert, Rotaru trebuie să mai aducă sânge proaspăt în linia de atac, unde Ivan şi Bărbuţ mai degrabă au dezamăgit. Bergodi îi are în lot pe tinerii Baiaram, Niţu şi Markovic, dar alte opţiuni ar putea fi Alex Măţan şi George Ganea, ambii de la Viitorul, în funcţie de preţul cerut de Gică Hagi. Dumitru Cardoso, de la Gaz Metan, e o variantă interesantă, putând acoperi mai multe posturi din atac, în timp ce Gabriel Debeljuh, cel mai bun jucător de la Hermannstadt, ar putea fae cu ochiul ca backup pentru Elvir Koljic, care a mai avut probleme cu accidentările şi în sezonul 2019/2020.
 
În orice caz, la Craiova se vor întoarce fotbaliştii plecaţi sub formă de împrumut: Ovidiu Bic, de la Chindia, Andrei Burlacu, de la Chiajna, Cesar Meza Colli, de la Keshla (Azerbaidjan), Marian Şerban, de la Mioveni, Jovan Markovic, de la Clinceni. 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele