Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

Variantă pentru postul de selecţioner la U21. Ioan Andone: ”Are experienţă”

România U21 Publicat pe 6 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/20233493/1/3n6a9310.jpg

Federaţia Română de Fotbal se află în căutarea unui selecţioner pentru naţionala sub 21 de ani, după plecarea lui Adrian Mutu. O variantă vehiculată în ultimele zile este Nicolae Dică, antrenorul secund al lui Mirel Rădoi la selecţionata de seniori. Ioan Andone, una dintre cele mai avizate voci din fotbalul românesc, crede că alegerea ar fi una bună.

De ce? Andone consideră că Dică are experienţa necesară, în urma mandatelor de la FCSB şi FC Argeş. În plus, a lucrat şi lucrează şi cu Mirel Rădoi la naţionala mare şi a început să înveţe mersul dintr-o astfel de ipostază, în care nu antrenează zi de zi jucătorii, ci doar la anumite intervale de timp.

El are experinţă, a trecut pe la FCSB, a antrenat şi FC Argeş, deci are. Eu cred că i-ar plăcea să lucreze cu tinerii, e un tip aşezat Dică.  Nu ştiu dacă a făcut bine că a refuzat FCSB, când ţi se dă o echipă de club în care munceşti zi de zi. Aici el deja cunoaşte, sunt de câţiva ani de zile acolo şi îşi continuă munca. Ar fi fost păcat să plece.

E alt caz Adi Mutu. El a stat o calificare, a stat doi ani de zile, după care a zis vreau în Liga 1, pentru că Adi Mutu antrenase numai un an în Liga 1, deci alt caz. El Dică a avut de ales, a ales bine, eu cred că a ales bine că a ales să rămână la naţională. Poate să fie antrenor la U21, dar a făcut bine să îşi continue proiectul. S-a axat nu pe echipele de club, ci pe selecţie. Şi învaţă ce înseamnă selecţia, pentru că la naţională nu eşti antrenor, ci selecţioner”, a declarat Andone pentru TelekomSport.

Reprezentativa Under 23 a României, cu Nicolae Dică selecţioner în locul lui Mirel Rădoi, a pierdut meciul amical cu naţionala similară a Mexicului, scor 0-1, la Marbella (Spania), în direct şi în exclusivitate pe Prima TV.

Nicolae Dică a declarat că nu este dezamăgit de rezultat, însă de vina pe lipsa de concentrare din anumite momente pentru eşecul în faţa formaţiei din America de Nord. Acesta a explicat şi folosirea surprinzătoare pe postul de fundaş a lui Dragoş Nedelcu, pe care l-a avut elev pe când antrena FCSB.

”A făcut un joc foarte bun din postura de fundaş central. Îl cunosc bine pe Nedelcu, l-am antrenat şi la Steaua (n.r FCSB), am luat această decizie cu el, să joace fundaş central.

Am avut probleme de lot, Chindriş s-a accidentat, Drăguşin nu a venit, iar Paşcanu a venit accidentat şi n-am putut să-l folosim. Aşa am luat decizia să-l folosim pe Nedelcu fundaş central, dar din punctul meu de vedere el poate să joace la fel de bine şi fundaş central, şi mijlocaş central”,
 a spus Dică, pentru FRF TV.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

România U21

Ultimele articole Toate articolele