Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!
Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei

Vedetele echipei de fotbal feminin a SUA au pierdut în instanţă suma de 66 milioane de dolari. Decizia le-a revoltat

Alte campionate externe Publicat de Daian Cutu pe 5 mai 2020
mail-share icon Email


 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38210/19352607/1/rapi.jpg

Două din cele mai bună jucătoare de fotbal din lume, Alexis Morgan si Megan Rapinoe au cerut în instanţă suma de 66 milioane de euro acuzând inegalităţile între remuneraţiile din fotbalul masculin şi cel feminin.


Suma ar reprezenta banii pe care acestea ar trebui să le primească retroactiv din anul 2014, echivalate cu ce s-a primit între 2014-2020 în fotbalul masculin.

Procesul a fost pierdut în primă fază, dar jucătoarele anunţă că vor face recurs: "În consecinţă, reclamantele nu pot considera retroactiv faptul că actuala lor convenţie colectivă este mai dezavantajoasă decât cea a echipei masculine, referindu-se la condiţiile de remuneraţie pe care chiar ele le-au respins", a declarat judecătul care a gestional speţa.

 Megan Rapinoe s-a declarat revoltată: "Niciodată contractul echipei masculine nu ne-a fost oferit şi deci nici remuneraţia. Eu cred că sunt suficiente femei care înţeleg ceea ce înseamnă o negociere, ştiind că egalitatea salarială nu va fi pe masă", a afirmat căpitanul echipei de fotbal feminin a Statelor Unite ale Americii.

Cele două jucătoare domină împreună cu naţionala lor fotbalul mondial feminin, din opt ediţii ale Cupei Mondiale au reuşit să se impună de patru ori, ultima izbâdă fiind realizată anul trecut în faţa Olandei.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri