Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

Victor Piţurcă îi trasează direcţia lui Mirel Rădoi: "Să vă spun un secret. Mai bine aşa, decât cu un jucător valoros, dar capricios"

Fotbal Internațional Publicat pe 12 apr 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20112645/1/piturca.jpg


Victor Piţurcă e de părere că indisciplina tactică reprezintă marea problemă a echipei naţionale de fotbal a României şi îi oferă un sfat lui Mirel Rădoi, venit din propria experienţă: să le acorde mai multă încredere jucătorilor care respectă la sânge planul de joc şi să nu mai fie furat de mirajul fotbaliştilor ceva mai talentaţi, dar capricioşi.
 
"Nu vreau să intru în intimitatea lor, dar vă spun ce am văzut eu de afară. Nu vă zic sută la sută, pentru că ar trebui să deranjez. Nu mi-a plăcut atitudinea jucătorilor când adversarul avea minge. mulţi dintre ei erau jaloane.
 
Nu poţi să-ţi permiţi tu, echipă care conduci, să laşi cu atâta lejeritate purtătorul balonului să centreze. Nu ai voie să faci aşa ceva. Erau jucători care rămâneau în faţă. La echipa naţională nu poţi să obţii rezultate cu un astfel de comportament. Este inadmisibil aşa ceva”, a declarat Piţurcă, pentru AS.ro.
 
De-a lungul timpului, Piţi a fost des criticat pentru unele alegeri pe care le-a făcut pe vremea când ocupa funcţia de selecţioner al României, dar rămâne fidel unuia dintre principiile sale, acela de a acorda prioritate jucătorilor mai puţin talentaţi, dar pe care se poate baza din punct de vedere tactic:
 
"Să vă spun un secret al meu. La mine a contat foarte mult jucătorul care era disciplinat tactic, mai bine mizez pe unul care e foarte disciplinat tactic decât pe un jucător valoros, care e capricios. Ca selecţioner trebuie să selecţionezi jucători care îţi aduc victorii, nu pentru sumele cu care s-au vândut", a mai punctat fostul atacant.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri