Ultima oră
Kylian Mbappe a luat decizia! Poziţia pe care va juca starul francez: ”Va putea câştiga Liga Campionilor şi Balonul de Aur” Kylian Mbappe a luat decizia! Poziţia pe care va juca starul francez: ”Va putea câştiga Liga Campionilor şi Balonul de Aur”
Căpitanul Iker Muniain şi-a anunţat plecarea de la Athletic Bilbao Căpitanul Iker Muniain şi-a anunţat plecarea de la Athletic Bilbao
6 echipaje se întrec în prima etapă de Swift Cup a sezonului 6 echipaje se întrec în prima etapă de Swift Cup a sezonului
Clubul îi închide uşa în nas lui Alexandru Albu: ”Nu ne interesează” Clubul îi închide uşa în nas lui Alexandru Albu: ”Nu ne interesează”
Adrian Mititelu Jr. a fost internat din nou! Adrian Mititelu Jr. a fost internat din nou!
Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner

Victor Piţurcă se gândeşte la revenirea la naţională: ”Visul meu este să duc România la un Mondial”

Echipa nationala Publicat pe 6 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20162992/1/piturca-1.jpg

Victor Piţurcă este liber de contract după despărţirea de Universitatea Craiova, dar nu se gândeşte să renunţe definitiv la antrenorat. El vrea să revină cât mai repede, dar în acelaşi timp aşteaptă şi cea mai bună propunere. Piţurcă a surprins, declarând că ar fi pregătit să revină la echipa naţională, pentru calificarea la Campionatul Mondial.

Piţurcă a declarat că acesta este visul său, având şi acum o părere de rău că nu a reuşit această performanţă în perioada în care a fost selecţioner. ”Am mai multe regrete. Cel mai mare dintre ele este acela că nu am reuşit să calific naţionala la un Campionat Mondial. Ăsta este regretul meu la echipa naţională. Visul meu este să duc naţionala la un Mondial.

Dacă ar fi să mă mai întorc, asta mi-aş dori foarte mult. După ce am reuşit trei calificări la Campionatul European, ăsta este visul meu.

Să duc naţionala la un Mondial. Nu are treabă cu actuala conducere a FRF, dacă ar fi să mă întorc. La echipa naţională vii pentru fotbalul românesc, vii pentru echipa naţională”, a spus Piţurcă pentru Antena Sport.

Victor Piţurcă e de părere că indisciplina tactică reprezintă marea problemă a echipei naţionale de fotbal a României şi îi oferă un sfat lui Mirel Rădoi, venit din propria experienţă: să le acorde mai multă încredere jucătorilor care respectă la sânge planul de joc şi să nu mai fie furat de mirajul fotbaliştilor ceva mai talentaţi, dar capricioşi.

Nu vreau să intru în intimitatea lor, dar vă spun ce am văzut eu de afară. Nu vă zic sută la sută, pentru că ar trebui să deranjez. Nu mi-a plăcut atitudinea jucătorilor când adversarul avea minge. mulţi dintre ei erau jaloane.

Nu poţi să-ţi permiţi tu, echipă care conduci, să laşi cu atâta lejeritate purtătorul balonului să centreze. Nu ai voie să faci aşa ceva. Erau jucători care rămâneau în faţă. La echipa naţională nu poţi să obţii rezultate cu un astfel de comportament. Este inadmisibil aşa ceva”, a apus Piţurcă.

De-a lungul timpului, Piţi a fost des criticat pentru unele alegeri pe care le-a făcut pe vremea când ocupa funcţia de selecţioner al României, dar rămâne fidel unuia dintre principiile sale, acela de a acorda prioritate jucătorilor mai puţin talentaţi, dar pe care se poate baza din punct de vedere tactic.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri