Ultima oră
VIDEO | Dinamo confirmă varianta insolvenţei, după ce fanii au negat-o vehement. Mario Nicolae: "Ne-ar ajuta să construim mai bine" VIDEO | Dinamo confirmă varianta insolvenţei, după ce fanii au negat-o vehement. Mario Nicolae: "Ne-ar ajuta să construim mai bine"
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 5 | Ungaria - Portugalia, ACUM, la Budapesta. Număr uriaş de spectatori! Franţa - Germania, de la ora 22:00 LIVE BLOG EURO 2020, ziua 5 | Ungaria - Portugalia, ACUM, la Budapesta. Număr uriaş de spectatori! Franţa - Germania, de la ora 22:00
Istvan Fulop şi-a prelungit contractul cu Sepsi! Istvan Fulop şi-a prelungit contractul cu Sepsi!
Cum a comentat Ludovic Orban prezenţa în lojă la meciul de la EURO Cum a comentat Ludovic Orban prezenţa în lojă la meciul de la EURO
FCSB şi-a luat gândul de la Bogdan Stancu, care vrea să rămână în Turcia. Gigi Becali: "Nu a mai dat niciun semn de viaţă" FCSB şi-a luat gândul de la Bogdan Stancu, care vrea să rămână în Turcia. Gigi Becali: "Nu a mai dat niciun semn de viaţă"
VIDEO | Voleibalista care în timpul liber are un hobby inedit. ”Am vrut să împărtăşesc acest talent, să nu îl ţin doar pentru mine” VIDEO | Voleibalista care în timpul liber are un hobby inedit. ”Am vrut să împărtăşesc acest talent, să nu îl ţin doar pentru mine”

Victor Piţurcă se gândeşte la revenirea la naţională: ”Visul meu este să duc România la un Mondial”

Echipa nationala Publicat pe 6 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20162992/1/piturca-1.jpg

Victor Piţurcă este liber de contract după despărţirea de Universitatea Craiova, dar nu se gândeşte să renunţe definitiv la antrenorat. El vrea să revină cât mai repede, dar în acelaşi timp aşteaptă şi cea mai bună propunere. Piţurcă a surprins, declarând că ar fi pregătit să revină la echipa naţională, pentru calificarea la Campionatul Mondial.

Piţurcă a declarat că acesta este visul său, având şi acum o părere de rău că nu a reuşit această performanţă în perioada în care a fost selecţioner. ”Am mai multe regrete. Cel mai mare dintre ele este acela că nu am reuşit să calific naţionala la un Campionat Mondial. Ăsta este regretul meu la echipa naţională. Visul meu este să duc naţionala la un Mondial.

Dacă ar fi să mă mai întorc, asta mi-aş dori foarte mult. După ce am reuşit trei calificări la Campionatul European, ăsta este visul meu.

Să duc naţionala la un Mondial. Nu are treabă cu actuala conducere a FRF, dacă ar fi să mă întorc. La echipa naţională vii pentru fotbalul românesc, vii pentru echipa naţională”, a spus Piţurcă pentru Antena Sport.

Victor Piţurcă e de părere că indisciplina tactică reprezintă marea problemă a echipei naţionale de fotbal a României şi îi oferă un sfat lui Mirel Rădoi, venit din propria experienţă: să le acorde mai multă încredere jucătorilor care respectă la sânge planul de joc şi să nu mai fie furat de mirajul fotbaliştilor ceva mai talentaţi, dar capricioşi.

Nu vreau să intru în intimitatea lor, dar vă spun ce am văzut eu de afară. Nu vă zic sută la sută, pentru că ar trebui să deranjez. Nu mi-a plăcut atitudinea jucătorilor când adversarul avea minge. mulţi dintre ei erau jaloane.

Nu poţi să-ţi permiţi tu, echipă care conduci, să laşi cu atâta lejeritate purtătorul balonului să centreze. Nu ai voie să faci aşa ceva. Erau jucători care rămâneau în faţă. La echipa naţională nu poţi să obţii rezultate cu un astfel de comportament. Este inadmisibil aşa ceva”, a apus Piţurcă.

De-a lungul timpului, Piţi a fost des criticat pentru unele alegeri pe care le-a făcut pe vremea când ocupa funcţia de selecţioner al României, dar rămâne fidel unuia dintre principiile sale, acela de a acorda prioritate jucătorilor mai puţin talentaţi, dar pe care se poate baza din punct de vedere tactic.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt