Ultima oră
E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid

E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid
Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”

Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi

VIDEO | Academica Clinceni - FC Botoşani 4-3. Gazdele întorc de la 1-3 şi câştigă cel mai spectaculos meci al play-off-ului!

FC Botoșani Publicat pe 14 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38237/20178614/1/it2-8041.jpg

Ultimele clasate din play-off-ul Ligii 1, Academica Clinceni şi FC Botoşani, au oferit un spectacol pe cinste, în direct la Look Sport. S-a terminat 4-3, dup ă ce moldoenii au condus cu 3-1 până în minutul 71!

 
Când încă cele două echipe nu se aşezaseră bine în teren, Achim (5) a intrat în rolul lui Bănel Nicoliţă pe Santiago Bernabeu, a pasat pe un alt culoar decât cel pe care se afla Ureche, iar FC Botoşani a trecut în avantaj graţie unui autogol de cascadorii râsului. În minutul 16, Ongenda s-a distrat cu Gardoş, apoi a făcut 2-0, iar lucrurile păreau clare. Doar că Chandarov (22), cu o scăriţă superbă, le-a readus pe gazde în meci.
 
Înainte de pauză, Papa a făcut 3-1 din centrarea lui Jonathan Rodriguez, iar ilfovenii au aşteptat ultimele 20 de minute pentru a arăta ce au mai bun. Mai întâi a marcat Markovic (71), după un dribling superb şi un şut puternic, apoi Chunchukov (78) a punctat cu capul pentru 3-3, provocându-i o adevărată criză de nervi lui Marius Croitoru. Una care s-a accentuat în minutul 87, când Markovic a pus latul la centrarea lui Cordea şi a făcut 4-3, punând capăt celui mai spectaculos meci din această ediţie a play-off-ului.
 
După 3-4 la Clinceni, FC Botoşani a pierdut orice şansă de a mai prinde locul al patrulea, ocupat de Sepsi. Moldovenii au 3 de puncte, cinci sub echipa din Covasna, iar Academica a ajuns la 29 de puncte.

Academica Clinceni - FC Booşani 4-3 (Chandarov 22, Markovic 71, 87, Chandarov 75 / Achim aut. 5, Ongenda 16, Papa 45)

  • CLINCENI: A. Ureche - F. Achim, Bilali, F. Gardoş (Patriche 31), Pîrvulescu - Cebotaru (Moulin 46), Cascini - A. Popa (Cr. Tănase 46), Chandarov (Chunchukov 63) , Cordea - R. Rusescu (Markovic 63)
  • REZERVE: Vâlceanu, Pashov, Ventura,  M. Dobrescu
  •  
  • FC BOTOŞANI: Hankic - Patache, Chindriş, Meleke, A. Şeroni - E. Florescu, Rodriguez, E. Papa (M. Roman I 63) - Ongenda, D. Croitoru (Târcoveanu 21), Al Mawas
  • REZERVE: E. Pap, Racovitan, Plămadă, Holzmann, Târşă, Ashkovski, S. Camara

Minutul 87: GOL CLINCENI! Cordea centrează perfect în faţa porţii, de unde Markovic pune latul pentru 4-3!


Minutul 75: GOL CLINCENI! Chandarov se înalţă perfect la o centrare din stânga şi îl învinge şi el pe Hankic!


Minutul 71: GOL CLINCENI! Markovic, introdus în locul lui Rusescu, protejează exemplar o minge, apoi driblează superb pe lângă Rodriguez şi îl învinge pe Hankic!


Minutul 65: Tănase dă o centrare interesantă, dar Chunchukov nu ajunge la mingea trimisă de fostul FCSB-ist.


Minutul 46: Repriza a doua începe cu Tănase în locul lui Adi Popa.


Minutu 45: GOL FC BOTOŞANI! Jonathan Rodriguez bate un corner la prima bară, unde Papa ajunge înaintea lui Ureche şi trimite mingea în poartă.


Minutul 31: Probleme pentru Gardoş. Accidentat, stoperul e înlocuit de Patriche.


Minutul 22: GOL CLINCENI Chandarov ia o acţiune superbă pe cont propriu, scapă singur cu Hankic şi finalizează cu o scăriţă de efect!


Minutul 16: GOL FC BOTOŞANI! Ongenda se distreză cu Gardoş, trage puternic din câţiva metri şi Ureche rămâne fără şanse!


Minutul 5: GOL FC BOTOŞANI! Gafă monumentală a lui Achim, care pasează mingea într-o zonă în care nu se afla portarul Ureche, iar balonul intră în poartă.


În etapa precedentă, ambele au avut rezultate pozitive. Academica Clinceni a făcut egal cu FCSB, 2-2, în timp ce FC Botoşani a învins Universitatea Craiova în deplasare, cu 3-2, în, poate, cel mai bun meci al campionatului, dar şi cu multă tensiune.

În acest moment, Clinceni e ultima în play-off, pe locul 6, cu 26 de puncte, iar FC Botoşani e cu o poziţie mai sus, pe 5, cu 31 de puncte.

Bucuros pentru egalul obţinut de Academica Clinceni la Giurgiu, 2-2 cu FCSB, Ilie Poenaru aşteaptă scuze de la contestatarii formaţiei sale şi crede că bucureştenii ar trebui să fie consideraţi favoriţi la câştigarea titlului.

Ilfovenii au arătat un fotbal modern, agresiv, prin care au smuls două puncte vitale celor de la FCSB, iar evoluţia l-a mulţumit pe Poenaru, antrenorul-revelaţie al acestui sezon:

”Cred că am făcut un meci bun, un meci frumos, patru goluri, mai ales pentru telespectatori. Jucătorii trebuie felicitaţi pentru organizarea jocului, pentru atitudine, pentru agresivitatea de care am dat dovadă în multe momente şi pentru jocul prestat. Ştiam ce trebuie făcut, ştiam ce trebui să blocăm.

Am blocat foarte bine, nu le-am dat şanse foarte mari, cu toate că cred că e un rezultat echitabil până la urmă, pentru că şi ei şi-au creat ocazii destul de multe, au avut câteva ocazii clare. Din punctul meu de vedere, FCSB, din punct de vedere al posesiei şi al jocului şi al traseelor, al combinaţiilor, al jocului rapid, este cea mai bună echipă din camionat în acest moment.

O echipă care place tuturor, o echipă tânără, o echipă care în momentul în care anumiţi jucători se vor maturiza mai mult, va fi foarte greu de învins şi cred ca vor domina acest campionat", a spus Poenaru, la finalul meciului.

Echipele probabile:

  • Clinceni: Ureche – Achim, Bilali, Patriche, Dobrescu – Cascini, Cebotaru – Popa, Chadarov, Cordea – Rusescu
  • Botoşani: Hankic – Braun, Chindriş, Maleke, Patache – Florescu, Rodriguez, Ongenda - Tîrcoveanu, Caia, Al Mawas

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FC Botoșani

Ultimele articole Toate articolele