Ultima oră
6 echipaje se întrec în prima etapă de Swift Cup a sezonului 6 echipaje se întrec în prima etapă de Swift Cup a sezonului
Clubul îi închide uşa în nas lui Alexandru Albu: ”Nu ne interesează” Clubul îi închide uşa în nas lui Alexandru Albu: ”Nu ne interesează”
Adrian Mititelu Jr. a fost internat din nou! Adrian Mititelu Jr. a fost internat din nou!
Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner Edi Iordănescu, afectat de accidentarea lui Moruţan! Mesajul postat de selecţioner
Fostul selecţioner, dorit antrenor de MM Stoica: ”L-aş alege pe el dintre toţi. Are caracter!” Fostul selecţioner, dorit antrenor de MM Stoica: ”L-aş alege pe el dintre toţi. Are caracter!”
Trenule, maşină mică! Jucătorii unei echipe din Superligă sunt duşi de locomotivă la meciuri Trenule, maşină mică! Jucătorii unei echipe din Superligă sunt duşi de locomotivă la meciuri

VIDEO | Academica Clinceni - Poli Iaşi 2-1! Gazdele au dat lovitura în minutul 88

Superliga Publicat pe 2 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20090971/1/rps1584.jpg

Formaţia Academica Clinceni a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa Poli Iaşi, în etapa a 29-a a Ligii I.

Pentru Academica au marcat Cordea '55 şi Markovici '88, iar pentru Poli Iaşi a punctat Platini '18.

Academica: Vâlceanu - Pashov, Gardoş, Bilali, Dobrescu - Cordea, Cascini, Cebotaru (Chandarov '78), Longher (Achim '11)- Chunchucov (Ventura '90+1), Rusescu (Markovici '79). Antrenor: Ilie Poenaru

Poli Iaşi: Brănescu - Onea, Popa, Baxevanos, Buşu - Passaglia (Zajmovici '90), De Iriondo - Platini ('69), Stan (Calcan '8), Vanzo (Flores '70)- Djuranovic. Antrenor: Niccolo Napoli

Cartonaşe galbene: Pashov '16  / Vanzo '15, Calcan '42, Onea '43, Baxevanos '46, Platini '69

Arbitri: Andrei Antonie – Mircea Orbuleţ, George Florin Neacşu – Eduard Ioniţă

Observator: Andrei Ioniţă

Academica Clinceni - Poli Iaşi 2-1 (Cordea 55, Markovic 88 / Platini 18), echipele de start: 

  • Academica: Vâlceanu - Pashov, Gardoş, Bilali, Dobrescu - Cordea, Cascini, Cebotaru, Longher - Chunchucov, Rusescu
  • Rezerve: Ureche, Achim, Chandarov, Ventura, Markovic, Dumitriu, Jerdea
  • Poli Iaşi: Brănescu - Onea, Popa, Baxevanos, Buşu - Passaglia, De Iriondo - Soares, Stan, Vanzo - Djuranovic
  • Rezerve: Brînză, Zahmovic, Mensaj, Calcan, Gaitan, Deva, Acosta, Dylan Flores, Cană

Min. 90 + 4: Fluier final! Academica se impune cu scorul de 2-1 în faţa Politehnicii! 

Min. 88: GOL Academica! Markovic profită de mingea venită din şutul lui Andrei Cordea şi înscrie un gol care se poate dovedi crucial pentru Clinceni pentru calificarea în play-off. 

Min. 83: Ocazie pentru Academica Clinceni!

Min. 78: Triplă schimbare la Academica Clinceni!  Ies Cebotaru, Achim şi Pashov. Intră Chandarov, Markovic şi Andronic. 

Min. 69: Dublă schimbare la Poli Iaşi! Iese Platini, care vede cartonaşul galben pentru tragere de timp, şi intră Alvarez. De asemenea, iese Vanzo şi intră Flores.

Min. 55: GOL Academica! Andrei Cordea îşi readuce echipa în joc, trimiţând mingea în plase cu poarta goală.

 

Min. 53: Academica Clinceni cere penalty!

Min. 51: Şansă pentru Poli Iaşi! Calcan (Poli Iaşi) reuşeşte o cursă superbă în viteză, însă pasa sa decisivă este un pic imprecisă iar faza se termină fără un pericol real pentru poarta lui Vâlceanu.

Min. 46: A început a doua repriză! Baxevanos preia neatent şi scapă doar cu un galben după un fault la Rusescu.

Min. 45 + 1: La pauză Academica - Poli Iaşi este 0-1.

Min. 43: Onea (Poli Iaşi) vede cartonaşul galben.

Min. 42: Calcan (Poli Iaşi) vede cartonaşul galben. 

Min. 35: Ocazie pentru Poli Iaşi! Calcan trage periculos de la distanţă şi îi dă emoţii lui Vâlceanu, care plonjează şi realizează în ultima clipă că mingea se duce în out de poartă.

Min. 32: Academica Clinceni are o ocazie bună de a egala prin Achim, însă arbitrul indică ofsaid.

  

Min. 18: GOL Poli Iaşi! Platini îl execută pe Vâlceanu cu un şut superb direct în vinclu!

Min. 16: Galben la Academica Clinceni încasat de Pasov.

Min. 15: Vanzo (Poli Iaşi) vede cartonaşul galben. 

Min. 11: Schimbare la Academica Clinceni! Iese Longher (20 de ani, eligibil pentru regula U21) şi intră Achim.

Min. 8: Schimbare la Poli Iaşi! Iese Stan (20 de ani, eligibil pentru regula U21) şi intră în locul lui Calcan. 

Min. 4: Ocazie mare pentru Academica! Pashov îl găseşte cu o centrare pe Raul Rusescu în careu, care reia dezamăgitor dintr-o poziţie bună. Execuţia lui Rusescu a semănat mai mult cu o intervenţie a unui fundaş al Iaşului. 

Min. 1:  A început meciul!


Primul meci din Casa Liga 1, după acţiunile naţionalelor pentru preliminariile Campionatului Mondial, este programat vineri de la ora 17:30. Se întâlnesc Academica Clinceni şi Pol Iaşi, iar confruntarea se vede pe Look Sport.

Gazdele luptă pentru un loc de play-off, în acest moment fiind pe locul 6 în campionat, chiar ultima poziţie de play-off, cu 38 de puncte. Distanţa faţă de poziţia a 7-a e de un punct, dar ceea ce dă de gândit este momentul prin care trece Clinceniul. Nu a mi câştigat de şase etape, după ce învingea FCSB pe Arena Naţională, cu 1-0.

De partea cealaltă, Poli Iaşi nu mai are prea multă nevoie de prezentări, fiind cea mai slabă echipă din Casa Liga 1, în acest moment. A adunat 19 puncte, problemele sunt grave acolo, din pricina situaţiei financiare dezastruoase. Cu toate aceastea, a câştigat ultima etapă înainte de acţiunea naţionalelor, 1-0 cu Dinamo pe teren propriu.

Jucătorii Iaşiului nu s-au antrenat şi ameninţă cu neprezentarea la meci 

Jucătorii lui Nicolo Napoli au boicotat antrenamentul de marţi, programat la ora 12:00. Sunt nemulţumiţi de situaţia financiară şi au cerut primarului Mihai Chirică să vină la stadion pentru a discuta. Edilul nu a putut ajunge, fiind prins într-o şedinţă de urgenţă, iar cei de la Poli nu s-au mai antrenat şi au anunţat că dacă nu se va schimba ceva, atunci nu se vor prezenta la următorul meci, chiar cu Academica Clinceni.

Cosmin Frăsinescu a plecat 

Fundaşul Cosmin Frăsinescu s-a desparţit, marţi, de clubul Poli Iaşi, pentru care a evoluat în 196 de meciuri oficiale (8 goluri) în  Casa Liga 1, Cupa României şi preliminariile Ligii Europa.

Jucătorul născut pe 10 februarie 1985 în Bacău, este unul dintre cei mai longevivi fotbalişti din România, cu 2 decenii de activitate la seniori şi peste 400 de prezenţe în primul eşalon.

Pe lângă gruparea din Copou, al cărei căpitan a fost în nenumărate meciuri, a mai îmbrăcat tricoul cluburilor Gloria Bistriţa, Gaz Metan Mediaş şi Universitatea Craiova, anunţă clubul ieşean.

Frăsinescu a fost acuzat de fanii echipei din Copou că nu şi-ar fi apărat corect şansele în meciurile din acest sezon regular, iar faptul că nimeni din club nu a ieşit public pentru a-l apăra l-a făcut să se gândească la o decizie extremă, aceea de a cere rezilierea contractului, hotărâre care, odată luată, echivalează cu terminarea carierei de fotbalist profesionist.

Echipele probabile:

  • Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Gardoş, Patriche, Dobrescu – Cascini, Moulin – Cordea, Dumitriu, Longher – Chunchukov
  • Poli Iaşi: Brănescu – Onea, Popa, Baxevanos, Busu – Iriondo, Passaglia – Platini, Vanzo, Stan – Djuranovic
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele