Ultima oră
Presa bască a reacţionat după evoluţiile lui Ianis Hagi la naţională: „În scădere în ultimele luni” Presa bască a reacţionat după evoluţiile lui Ianis Hagi la naţională: „În scădere în ultimele luni”
VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami VIDEO | Grigor Dimitrov îl răpune pe Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului de la Miami
Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul
VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League
VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”

VIDEO ǀ Academica – FC Argeş 0-1. Fundaşul Turda a dat lovitura pe final! Ilfovenii rămân fără victorie în primele nouă etape

Superliga Publicat pe 19 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20395904/1/fc-arges-academica-clinceni-liga-1-casa-pariurilor-20-03-2021.jpg

FC Argeş a învins Academica Clinceni, 1-0, în direct la Look Sport, în primul meci al zilei de duminică din Casa Liga 1. După 85 de minute şterse, cu o singură mare ocazie de gol, fundaşul central Grigore Turda a dat lovitura pe final, din centrarea lui Cristi Dumitru.
 
Fără Ilie Poenaru, plecat la Gaz Metan Mediaş, şi cu interimarul John Ene pe banca tehnică, Academica a început meciul în atac, dar Piţian (3) a trimis peste poarta lui Greab. Şerban (28) şi Cascini (33) au ratat şuturi din poziţii bune, apoi Cristi Dumitru (42) a trimis o pasă prea lungă pentru Tofan, din poziţie bună, iar 0-0 a fost rezultatul logic al unei prime reprize cu un ritm lent, în care niciuna dintre echipe nu a arătat că poate juca un fotbal modern, orientat spre atac.
 
Meciul s-a mai animat în partea a doua, când De Amorim (56) a centrat periculos pentru Vellios, dar Miguel a respins în ultima clipă. Apoi Pârvulescu (71) a tras tare, dar pe direcţia lui Greab, pentru ca evenimentul major al meciului să apară în minutul 85: centrare Cristi Dumitru din stânga, lovitură de cap a fundaşului Grigore Turda şi cele trei puncte merg spre Piteşti!
 
În timp ce FC Argeş adună a treia victorie consecutivă şi ajunge la 13 puncte, aproape de zona play-off-ului, Academica Clinceni confirmă renumele de cea mai slabă echipă a acestei ediţii: zero puncte, două egaluri, şapte înfrângeri şi golaveraj 6-19 după primele nouă etape.
 

Academica Clinceni - FC Argeş 0-1 (Turda 85), live pe Look Sport

  • Academica: Dobre - F. Achim, Bilali, Patriche, P. Pârvulescu - Cascini - Kazlauskas (Cioiu 69), Moulin, Omoh (Gavra 69), Goma (De Amorim 46) - Vellios
  • FC Argeş: Greab - Tofan, Joao Miguel, Turda, Piţian (Muşat 46) - Meza Coll, Raynov - C. Dumitru, I. Şerban, De Jonghe (Dumitraşcu 46) - Cr. Tănase (Arias 52)
Minutul 85: GOL FC ARGEŞ! Cristi Dumitru centrează din stânga, fundaşul central Grigore Turda apare nemarcat, reia cu capul din poziţie optimă şi deschide scorul fără emoţii!



Minutul 71: Pârvulescu trage puternic, din unghi, iar Greab respinge în faţă.



Minutul 56: De Amorim centrează periculos în faţa porţii, dar Miguel respinge la timp din faţa lui Vellios.



Minutul 46: Start în partea a doua. De Amorim l-a înlocuit pe Goma la gazde, Muşat i-a luat locul lui Piţian la oaspeţi.

Minutul 42: Mare ocazie a oaspeţilor. Lansat excelent de Tănase, Dumitru scapă singur cu portarul, dar pasează prea lung spre Tofan şi fundaşul dreapta nu ajunge la minge pentru a o trimite în poartă.



Minutul 33: E rândul lui Cascini să aibă şansa unui şut periculos de la distanţă, dar şi el greşeşte execuţia.
 

 
Minutul 29: Gazdele resping neglijent o minge, Şerban apare la marginea careului şi trage din prima, dar loveşte mingea greşit.



Minutul 3: Goma apare la cornerul lui Moulin, dar trimite peste poarta lui Greab.


Academica are un început de campionat extrem de dezamăgitor. Locul cinci din sezonul trecut al Ligii 1 ocupă ultima poziţie în clasament cu doar două egaluri în opt etape, nicio victorie, şi un golaveraj catastrofal: 6-18, adică cea mai slabă defensivă din primul eşalon.

Criza formaţiei este accentuată şi de înlăturarea antrenorului Ilie Poenaru, artizanul performanţelor din stagiunea precedentă, scos ţap ispăşitor de o conducere care a cedat cei mai buni fotbalişti din lot fără a găsi în locul lor jucători de o valoare apropiată. În schimb, antrenorul cu portarii John Ene a preluat rolul de ”principal” interimar, conform unui anunţ oficial publicat recent pe site-ul Academicii:

”În urma încetării colaborării cu Ilie Poenaru, antrenorul interimar al echipei Academica Clinceni va fi John Ene. El se va ocupa de pregătirea meciului cu FC Argeş, de duminică, ora 13:30, din etapa 9 a Ligii I.

Academica Clinceni – FC Argeş se va disputa pe Stadionul Dinamo. Biletele pentru acest joc se pot achiziţiona online, de pe site-ul nostru https://academica-clinceni.ro/bilete/, şi în ziua meciului, de la casa de bilete de la Stadionul Dinamo situată la Tribuna Oficială.”.

De cealaltă parte, FC Argeş pare să se menţină în acelaşi registru ca în sezonul trecut. Piteştenii ocupă locul nouă, cu zece puncte câştigate din trei victorii şi un egal, din opt etape. Golaverajul alb-violeţilor este unul pozitiv, respectiv 7-6.

În turul sezonului trecut regular, Academica a învins FC Argeş cu 1-0, dar a remizat, 1-1, la Piteşti. Condiţiile actuale fac dificilă repetarea unui rezultat pozitiv în faţa alb-violeţilor, însă rămâne de văzut dacă interimarul Academicii va reuşi să îl surprindă pe Andrei Prepeliţă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele