Ultima oră
Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren
Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt" Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt"
Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină

VIDEO | Antidot pentru nordici. Djurgarden - CFR Cluj 0-1. Trupa lui Dan Petrescu a făcut un meci perfect şi merge în play-off-ul Europa League

Europa League Publicat pe 24 sep 2020
mail-share icon Email

Campioana României, CFR Cluj, s-a calificat, joi, în play-off-ul Ligii Europa, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa suedeză Djurgarden.

Prima repriză a fost una mai mult de tatonare. Ardelenii au început mai bine, fără însă să creeze pericol real, în faţa unei defensive lente. Chiar înainte de intrarea la cabine, Djurgarden a mărit ritmul, fiind singurele momente în care a dat impresia că poate pune probleme.

Dan Petrescu nu a efectuat schimbări la pauză, iar cei de la CFR au prestat un fotbal ofensiv, iar la scurt timp a venit şi răsplata. Unicul gol al partidei a fost marcat de brazilianul Vinicius. Fundaşul a marcat cu o lovituă de cap, după o centrare impecabilă a lui Ciprian Deac, în minutul 55.

Pentru CFR Cluj urmează meciul cu KuPs Kuopio, din Finlanda, în play-off-ul Europa League. Partida se va juca la Cluj, pe 1 octombrie.


Djurgarden - CFR Cluj 0-1(Vinicius 55), în direct pe Look Plus

Echipele de start:

Djurgarden: Bartveit - Witry, Une Larsson, Augustinsson, Kack - Ulvestad, Karlstrom, Edwards - Radetinac, Eriksson, Chilufya

CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu - Deac, Păun, Djokovic - Omrani, Rondon
 

Minutul 90+5: Fluier final! CFR este în play-off-ul Europa League!

Minutul 90+4: Ulvestad primeşte galben pentru un fault în atac.

Minutul 90+3: Rondon este schimbat cu Hoban. Venezueleanul vede şi cartonaşul galben, pentru tragere de timp.

Minutul 90: Se arată 4 minute de prelungire!

Minutul 88: Încă o schimbare la ardeleni. Iese Păun şi intră Pereira.

Minutul 86: Prima schimbare la CFR Cluj. Iese Omrani, care a făcut un meci modest, iar în locul său Petrescu îl trimite pe Debeljuh.

Minutul 81: Bălgrădean, intervenţie mare. Scoate de la rădăcina barei un şut al lui Kalstrom.

Minutul 79: Intră Kujovic, iese Edwards la Djurgarden.

Minutul 75: Rondon zguduie bara transversală, cu un şut din voleu. Portarul lui Djurgarden era bătut, dar a fost salvat de noroc.

Minutul 72: Prima schimbare la suedezi. Intră King în locul lui Chilufya, care avea un cartonaş galben şi a fost la un pas să îl ia şi pe al doilea.

Minutul 65: CFR joacă ofensiv şi după ce a deschis scorul. Cei de la Djurgarden nu au replică. Jocul merge lin spre o calificare a trupei lui Dan Petrescu.

Minutul 55: GOL CFR! Vinicius marchează, cu o lovituă de cap, după o centrare de la 25 de metri, din partea lui Ciprian Deac, din lovitură liberă.

Minutul 47: Deac bate o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Djokovic trage tare din careu, dar Ulvestad deviează în corner, la un pas de autogol, portarul fiind depăşit de fază. Ardelenii au cerut penalty.

Minutul 45+1: Pauză!

Minutul 45: Acelaşi Deac bate lovitura liberă, care se duce peste poartă, fără să pună prea mare pericol.

Minutul 44: Deac este faultat chiar la marginea careului de Chilufya, care vede cartonaşul galben.

Minutul 40: CFR a lăsat jocul la cârma celor de la Djurgarden.

Minutul 33: Greşeală mare în defensiva celor de la CFR. Radetinac pătreunde pe dreapta şi îl găseşte nemarcat în careu pe Edwards, care trege puternic din unghi, dar Bălgrădean are o intervenţie de senzaţie.

Minutul 29: Cea mai mare ocazie a partidei! Păun centrează de la 30 de metri, după ce Deac saltă mingea. Djokovic se înalţă peste masiva defensivă suedeză şi trimite cu capul, puţin pe lângă poartă.

Minutul 20: Ardelenii conduc jocul, dar nu reuşesc să creeze pericol real.

Minutul 12: Eriksson îl faultează pe Rondon şi vede cartonaşul galben pentru proteste. CFR are lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri.

Minutul 5: Susic are o pătrundere excelentă pe partea dreptă, trimite la bătaie în careul mic, dar defensiva lui Djurgarden respinge promt.

Minutul 1: Fluier de start al partidei! Înainte s-a ţinut un moment de reculegere, pentru fostul preşedinte de fotbal al Federaţiei Suediei de Fotbal, care a decedat recent.

----------------------------------------------------------------
CFR Cluj se deplasează în Suedia, unde o întâlneşte joi, de la ora 20.00, pe Djurgarden. Partida contează pentru turul 3 din Europa League şi e transmisă în direct de Look Plus!
  • Djurgarden - CFR Cluj, joi, de la ora 20.00, LIVE pe Look Plus
Practic, campioana României revine în Peninsula Scandinavă după doi ani. „Vişiniii” nu au amintiri dintre cele mai plăcute din Suedia. Acum două sezoane, în turul 2 preliminar din UEFA Champions League, remizau cu fosta echipa a lui Zlatan Ibrahimovic, Malmo, rezultat insuficient pentru a trece mai departem după ce pierduseră în tur, în Gruia, 0-1.
 
De data aceasta, lucrurile ar trebui să fie mai simple, cel puţin în privinţa stabilirii câştigătoarei, pentru că acum calificarea se joacă într-o singură manşă.
 
Djurgarden, echipă care a câştigat surprinzător titlul în Suedia, la finele sezonului trecut, a jucat, la fel ca şi CFR Cluj, în preliminariile UEFA Champions League. A părăsit rapid competiţia, eliminată de maghiarii de la Ferencvaros, iar în turul secund preliminar al Europa League a suferit în faţa modestei Europa FC din Gibraltar, dar s-a calificat graţie victoriei obţinute pe teren propriu, 2-1. 
 
De altfel, presa suedeză consideră că CFR Cluj porneşte cu prima şansă în această confruntare, deşi, teoretic, nordicii sunt avantajaţi de faptul că evoluează pe teren propriu.
 
„Djurgarden a căzut cu cel mai greu adversar pentru turul 3, împotriva unei echipe ce a jucat în grupele EL anul trecut, cu Celtic, Rennes şi Lazio şi a fost eliminată de Sevilla printr-un gol marcat în deplasare, în cele mai bune 32 echipe ale competiţiei”, punctau jurnaliştii suedezi de la aftonbladet.se.
 
Un alt argument în favoarea trupei din Gruia este că Djurgarden nu se va putea baza joi pe serviciile a nu mai puţin de jucători care de obicei se regăseau în formula de start. Este vorba despre Erik Berg (fundaş central),  Jesper Nyhol (fundaş central), Emmanuel Banda (mijlocaş central), Fredrik Ulvestad (mijlocaş central), şi Niklas Bakroth (atacant).
 
În cazul în care campionii României vor trece de Djurganden, adversară în play-off-ul Europa League ar fi învingătoarea dintre KuPS Kuopio (Finlanda) şi Sūduva (Lituania)
 
Deloc surprinzător, Dan Petrescu nu ţine cont de acest amănunt şi spune că echipa sa porneşte cu şansa a doua. Admite, totuşi, că dacă echipa sa va reuşi să ajungă în play-off, va fi favorită.
 
„Dacă batem Djurgarden, vă spun dacă suntem mulţumiţi. Nu suntem mulţumiţi de tragerea la sorţi pentru că avem un meci foarte greu în Suedia. Cine va câştiga acel meci va fi favorită în play-off”, spunea „Bursucul” după victoria obţinută în ultima rundă în campionat, 2-0 la Giurgiu, cu Astra.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele