Ultima oră
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Ardelenii revin în lupta pentru locul secund VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Ardelenii revin în lupta pentru locul secund
Stadion stelar într-un oraş legendar al ţării. Real Madrid este aşteptată Stadion stelar într-un oraş legendar al ţării. Real Madrid este aşteptată
Claudiu Keşeru îi răspunde lui Mircea Rednic: „Contractul nu a fost respectat” | EXCLUSIV Claudiu Keşeru îi răspunde lui Mircea Rednic: „Contractul nu a fost respectat” | EXCLUSIV
Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!” Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!”
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie
Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off"  | EXCLUSIV Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off" | EXCLUSIV

VIDEO | Astra - Craiova 1-1. Patru meciuri la rând fără victorie şi scaunul lui Papură se clatină!

CS Universitatea Craiova Publicat pe 18 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/19904211/8/dew.jpg

Craiova a ajuns la al patrulea meci la rând fără victorie, 1-1 cu Astra, în direct la Look Sport+, şi îi poate permite FCSB-ului să se desprindă la şase puncte în fruntea clasamentului. La Giurgiu, scorul a fost deschis de Hugo Sousa, din centrarea lui Budescu, iar Cicâldău a egalat în al treilea minut de prelungiri al primei reprize.
 
Terenul îngheţat de la Giurgiu nu a fost un obstacol în calea fotbalului-spectacol, iar Craiova a avut, prin Cicâldău şi Mamut, în minutele 9 şi 11, şansa de a încheia devreme perioada de secetă în Casa Liga 1. Ambii au ratat, iar Astra i-a pedepsit imediat, în minutul 16, când Budescu l-a servit perfect pe Hugo Sousa, iar fundaşul dreapta a marcat pentru 1-0. Lazar s-a accidentat stupid, a fost înlocuit în minutul 24 de tânărul Popa, iar Papură a mutat în minutul 36, cu Bărbuţ în locul ineficientului Cîmpanu. Stahl (45+1) a ratat singur cu Pigliacelli, iar repriza s-a încheiat cu un gol al lui Cicâldău (45+3), cu un şut frumos, de la marginea careului de 16 metri.
 
Defensiv prin definiţie, Neagoe s-a mulţumit cu închiderea culoarelor şi o apărare exactă, iar Papură nu a nimerit schimbările, Baiaram şi Ivan fiind la fel de ineficienţi precum Mamut şi Ofosu. 1-1 a rămas rezultatul logic, corect, în ciuda unei dominări teritoriale a oltenilor în repriza a doua.
 
După al treilea meci fără succes, postul lui Papură se clatină, iar Craiova are în faţă un o nouă partidă grea, cu Viitorul, pe teren propriu. De cealaltă parte, Astra are 17 puncte, ocupă locul al 12-lea, iar distanţa până la Chindia, ocupanta ultimului loc de play-off, e, deja, de şapte puncte.

Astra - Craiova 1-1 (Hugo Sousa 16 / Cicâldău 45+3), live pe LookSport+ 

  • Astra: Lazar (M. Popa 26) - Hugo Sousa, Graovac, V. Găman, David Bruno - Crepulja - Stahl (V. Gheorghe 46), Răduţ, Budescu, G. Şerban (Canadija 9) - Montini (Merloi 71)
  • Rezerve: Riza, Dima, Wuthrich, D. Gheorghe,
     
  • Craiova: Pigliacelli - Şt. Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu - Nistor (Căpăţână 82), Mateiu, Cicâldău - Cîmpanu (Bărbuţ 46), Mamut (A. Ivan 63), Ofosu (Baiaram 63)
  • Rezerve: L. Popescu - Vătăjelu, Mitran, Papp, Tudorie
Minutul 81: Schimbările lui Papură nu au avut efect, iar jocul ofensiv al Craiovei e la fel de ineficient. Iese şi Nistor, înlocuit cu Căpăţână.

Minutul 63: Papură schimbă toată linia ofensivă. După ce în prima parte l-a înlocuit pe Cîmpanu cu Bărbuţ, antrenorul Craiovei i-a scos pe Mamut şi Ofosu şi a mizat pe Baiaram şi Ivan.

Minutul 54: Bărbuţ îl testează pe Popa cu un şut cu stângul, dar tânărul goalkeeper al Astrei are priză bună.

Minutul 45+3: GOL CRAIOVA! La ultima fază a reprizei, Cicâldău primeşte mingea la marginea careului de 16 metri de la Nistor, preia excelent şi îl învinge pe Popa cu un şut superb.



Minutul 45+1: Mare ocazie a Astrei. Budescu deschide jocul cu o pasă luminoasă, Crepulija continuă bine şi îl lasă pe Stahl singur cu portarul, dar acesta se precipită şi Pigliacelli rezolvă faza.


Minutul 45: Bancu prinde un şut superb de la distanţă, dar execuţia sa se duce pe lângă poarta lui Popa.


Minutul 36: Papură mută ofensiv. Iese tânărul Cîmpanu, care a ratat o ocazie bună în minutul 24, şi intră Bărbuţ.


Minutul 18: Terenul îngheţat de la Giurgiu face o victimă. Lazar degajează, dar loveşte în pământ, apoi cere intervenţia staff-ului medical. Internaţionalul român mai stă pe teren şase minute, apoi e înlocuit cu tânărul Popa.


Minutul 16: GOL ASTRA! Constantin Budescu bate exemplar o lovitură liberă din stânga, Hugo Sousa pleacă de la limita ofsaidului şi îl învinge pe Pigliacelli din apropiere, cu o execuţie din cădere.


Minutul 11: Încă aflat în căutarea primului gol în Casa Liga 1, Mamut e servit bine de Ofosu, trage din prima, dar şutul său e deviat în corner. Startul aparţine Craiovei, care e mult mai prezentă în jumătatea adversă.


Minutul 8: Craiova are prima şansă. Lansat de Mamut, Cicâldău e blocat de Crepulija.


Astra Giurgiu (locul 12, 16 puncte) are nevoie neapărat de o victorie pentru a nu intra din nou în zona retrogradării, mai ales după eşecul sever suverit în faţa celor de la FCSB, în runda precedentă, cu scorul de 3-0. Universitatea Craiova (locul 3, 33 de puncte) nu îşi permite nici ea paşi greşiţi în lupta pentru titlu cu roş-albaştrii şi cu ardelenii de la CFR Cluj.

Eugen Neagoe se va putea baza în principiu pe cel mai bun prim 11 de joc. Absenţii Fatai, Takayuki şi Ioniţă, care sunt suspendaţi în scandalul antidoping, lipsesc deja de luni bune din planurile echipei. În acelaşi timp, Corneliu Papură nu se va putea baza pe accidentatul din octombrie Koljic, suspendatul Screciu şi indisponibilii Bic, Vasile Constantin şi Mihai Roman II.

În meciul tur, Craiova a învins, pe teren propriu, Astra cu 2-0.

Echipe probabile

  • Astra (4-3-3): Lazar - Sousa, Graovac, Găman, D. Bruno - Canadjija, Crepulja, V. Gheorghe - Stahl, Budescu, Riza
  • Rezerve: M. Popa, Dima, Wutrich, Azulay, Montini, Merloi, Răduţ, Merloi, Dr. Gheorghe
  • Absenţi: Fatai, Takayuki, Al. Ioniţă (contracte suspendate)
  • Antrenor: Eugen Neagoe
  • Craiova (4-3-3): Pigliacelli - Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Baiaram, Mamut, Ofosu
  • Rezerve: L. Popescu, Papp, Vătăjelu, A. Ivan, Bărbuţ, Acka, Câmpanu, Căpăţînă
  • Absenţi: Koljic (accidentat), Screciu (suspendat), Bic, V. Constantin, M. Roman II (indisponibili)
  • Antrenor: Corneliu Papură
  • Stadion: „Marin Anastasovici" din Giurgiu
  • Arbitru: Radu Petrescu / Asistenţi: Mircea Grigoriu şi Andrei Constantinescu
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri