Ultima oră
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor
Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală” Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală”
Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică
Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună” Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună”
Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo

VIDEO | ”Omul foarfecă” Giroud a decis meciul de pe Arena Naţională, Atletico - Chelsea. Londonezii, prima şansă la calificare

Champions League Publicat pe 23 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20000514/1/atletico-madrid-1.jpg

Atletico Madrid şi Chelsea s-au întâlnit, marţi, în turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Meciul care în vremuri normale ar fi umplut Arena Naţională a fost transmis în direct de Look Sport. Meciul a fost unul echilibrat, dar a fost ”rupt” în a doua repriză, de Olivier Giroud. În minutul 69, francezul a marcat din foarfecă, la o fază la care s-a aşteptat verdictul din camera VAR.

Giroud se afla în spatele ultimului fundaş al spaniolilor, dar pe reluare s-a văzut că traiectoria balonului a fost schimbată decisiv de o deviere evidentă a unui fotbalist de la Atletico.


Atletico - Chelsea 0-1 (Giroud 69)  

Echipele de start:

  • Atletico: Oblak – Llorente, Savic, Felipe, Hermoso – Correa, Koke, Saul Niguez, Lemar – Felix, Suarez
    Rezerve: Grbic, Roman – Kondogbia, Torreira, Lodi, Dembele, Vitolo, Camello, Garcia, Sanchez
    Antrenor: Diego Simeone
  • Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rudiger, Alonso – Mount, Jorginho, Kovacic – Odoi, Giroud, Werner
    Rezerve: Kepa, Caballero – Kante, Abraham, Pulisic, Zouma, Chilwell, Ziyech, Gilmour, James, Havertz, Emerson
    Antrenor: Thomas Tuchel

Min. 90+6: Final de meci.

Min. 83: Şansă pentru Chelsea. Werner face o cursă bună, intră în careu, dar şutul se duce în plasa laterală.

Min. 69: GOOOL Chelsea! Giroud marchează din foarfecă! Arbitrul stă în cască alături de colegii lui, care se ocupă de VAR, pentru minute bune, pentru a vedea dacă nu cumva e offside la francez. În cele din urmă, reuşita e validată.  

Min. 69: Giroud marchează din foarfecă, dar mingea ajunge la el când se află în offside. Reuşita este anulată.

Min. 58: Atletico revine cu o serie de atacuri destul de periculoase. Cea mai mare îi aparţine lui Felix, care reia din semifoarfecă din 10 metri, dar peste poartă.

Min. 53: Contraatac blitz pentru Chelsea. Werner sprintează în flancul stâng, centrează în careu pentru Giroud, dar fundaşii spanioli resping.

Min. 52: Odoi centrează periculos în careu, dar Felipe respinge.

Min. 46: Începe partea a doua. 

Min. 45: Final de primă repriză. 

Min. 42: Încă o şansă notabilă pentru Atletico. Correa îi aruncă balonul în careu lui Suarez, dar acesta luftează din câţiva metri.  

Min. 39: Werner primeşte o pasă în careu, lateral stânga, trage, dar Oblak închide bine colţul scurt şi scoate în lateral. 

Min. 37: Diagonală foarte bună a lui Alonso în careu, dar Odoi nu ajunge la timp.

Min. 25: Alonso trage de la distanţă, aproximativ 20 de metri, pe jos, dar Oblak reţine fără probleme.

Min. 17: Chelsea încearcă să echilibreze jocul, dar atacurile se duc doar pănâ în 20-ul spaniolilor. De acolo, se vede ”mâna” lui Simeone, care îşi ţine jucătorii pe două linii.  

Min. 14: Ocazie uriaşă pentru Atletico! Suarez îi umileşte pe fundaşii adverşi, face o cursă de la colţul terenului până în careu, pasează pe jos pentru Lemar, dar acesta nu poate marca din alunecare. Trimite pe lângă. Chelsea arată rău în zona fundaşilor.

Min. 5: Se joacă tare încă din startul meciului. Chelsea încearcă la rândul ei un joc ofensiv, deşi spaniolii i-au luat pe sus pe băieţii lui Tuchel.

Min. 2: Mendy, portarul lui Chelsea, preia greşit în careul mic, iar Saul e aproape de intercepţie. În cele din urmă, balonul se duce în lateral iar londonezii scapă cu bine.

Min. 1: Începe meciul! 


UPDATE: Presa din Spania a început să facă anumite calcule, după ce s-a stabilit ca Atletico să joace meciul cu Chelsea la Bucureşti, pe Arena Naţională. Astfel, jurnaliştii iberici au aflat suma cheltuită de conducere pentru această partidă. E una destul de consistentă, 200.000 de euro.


LIVE VIDEO | Spectacolul optimilor UCL continuă la Look Sport. Atletico Madrid – Chelsea se joacă marţi, de la 22:00. Echipele probabile

Duelul se anunţă extrem de echilibrat, chiar dacă Atletico Madrid este lideră în La Liga în faţa giganticelor Real Madrid şi Barcelona, iar Chelsea ocupă doar locul cinci în Premier League.

Atletico Madrid nu traversează deloc cea mai bună perioadă a sezonului. Din contră, băieţii lui Diego Simeone au înregistrat în ultimele cinci meciuri din campionatul intern o înfrângere, două egaluri şi doar două victorii. Atletico nu a putut în ultimele două meciuri să obţină o victorie cu mult mai modesta Levante, în faţa căreia a pierdut cu 0-2 pe teren propriu şi a remizat în deplasare 1-1 (meciul respectiv a fost o restanţă din etapa a doua). Madrilenii au făcut egal tot pe teren propriu, 2-2, cu Celta Vigo, însă au câştigat deplasările de la Granada (1-2) şi Cadiz (2-4). Cu toate acestea, Atletico Madrid rămâne pe primul loc în Spania, cu 55 de puncte câştigate în 23 meciuri şi un golaveraj de 45-16. Pe doi se clasează rivalii concitadini de la Real (52 de puncte/24 de meciuri), iar podiumul este completat de Barcelona (47 de puncte/23 de jocuri).

Chelsea, de cealaltă parte, a arătat o formă bună în Premier League de la venirea pe banca tehnică a antrenorului Thomas Tuchel. Londonezii au surprins după ce etapa precendetă a scos doar un punct pe terenul lui Southampton (1-1), deşi reuşiseră să lege patru victorii consecutive în campionatul Angliei: 2-0 acasă cu Newscastle, 1-2 pe terenul ultimei clasate Sheffield Utd, 0-1 în deplasare cu Tottenham şi 2-0 acasă cu Burnley. La cum arată lucrurile în clasament, cel mai probabil Chelsea (locul 5/43 de puncte/25 meciuri) îşi proune să prindă un loc de Liga Campionilor la finalul stagiunii, fiind greu de crezut că ar putea concura cu lidera Manchester City, care a adunat 59 de puncte în 25 de jocuri. Pe 2 se clasează Manchester United (49 de puncte/25 de meciuri), urmată de Leicester (49 de puncte/25 meciuri), West Ham (45 de puncte/25 meciuri). Campioana en-titre Liverpool şi câştigătoarea Ligii Campionilor de acum doi ani se poziţionează doar pe locul şase, cu 40 de puncte în 20 de etape, iar în acest moment ratează orice loc de cupe europene.

În faza grupelor, Chelsea este echipa care a impresionat cel mai mult. Londonezii au câştigat grupa în dauna Sevilliei, Krasnodar mergând în Europa League, iar Rennes fiind eliminată din orice competiţie europeană. Atletico Madrid a obţinut doar o califcare normală de pe locul doi cu 9 puncte, într-o grupă câştigată şi dominată autoritar de către Bayern Munchen (16 puncte din 18 posibile şi un golaveraj de 18-5). Salzburg, cu patru puncte, a mers mai departe în optimile şaisprezecimile Europa League, în timp ce ruşii de la Lokomotiv Moscova au spus adio cupelor europene din acest an.

Site-ul de specialitate Transfermarkt estimează loturile celor două echipe la o valoare relativ apropiată: Chelsea 803.65 milioane de euro, Atletico Madrid 769 milioane de euro.

Echipe probabile:

  • Atletico Madrid: Oblak; Savic, Felipe, Hermoso; Llorente, Kondogbia, Koke, Saul, Lodi; Felix, Suarez
  • Chelsea: Mendy; Azpilicueta, T Silva, Rudiger; James, Kante, Jorginho, Alonso; Mount, Abraham, Werner
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri