Ultima oră
Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Senna, în semn de omagiu, în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Senna, în semn de omagiu, în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna
 LIVE VIDEO | Mioveni - Csikszereda, astăzi, de la 17:00, în direct la Prima Sport 1! Meci crucial în lupta pentru promovare LIVE VIDEO | Mioveni - Csikszereda, astăzi, de la 17:00, în direct la Prima Sport 1! Meci crucial în lupta pentru promovare
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic

VIDEO | Bărbaţii au învins băieţii: CFR Cluj – FCSB 2-0! Campioana câştigă cu golurile lui Deac şi Costache şi ajunge la trei puncte de lider

Superliga Publicat pe 13 dec 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19644659/12/c2.jpg

  • CFR Cluj a câştigat derby-ul etapei a 13-a din Casa Liga 1, 2-0 cu FCSB, în direct pe Look Sport+.
  • Deac, din penalty, şi Costache au marcat golurile care îi permit echipei lui Edi Iordănescu să se apropie la trei puncte de FCSB (30 faţă de 27) şi la unul de Craiova.
  • Meciul a debutat cu o fază controversată, Camora atingând mingea cu mâna în propriul careu, dar Kovacs nu a dat lovitură de la 11 metri.

Kovacs în prim-plan

Perechile de marcaj nu se formaseră, încă, în momentul în care centrarea lui Moruţan, respinsă de Vinicius, s-a oprit în mâna stângă a lui Mario Camora. Dar Kovacs nu a văzut henţul, a lăsat jocul să meargă, iar de acolo s-a declanşat un adevărat festival al faulturilor dure. Rondon a ieşit accidentat în minutul 8, înlocuit cu Vojtus, apoi Kovacs a început să împartă cartonaşe galbene în stânga şi dreapta. În minutul 34, un fault al lui Miron la Vojtus a dus la acordarea unui penalty, iar Deac a bătut bine, în dreapta lui Vlad. 1-0 pentru CFR, meciul e dus în zona în care Iordănescu poate controla ritmul şi intensitatea, iar FCSB nu găseşte până la finalul reprizei cheia pentru a desface lacătul defensiv al campioanei ultimelor trei sezoane.
 
Intrarea lui Coman la pauză dinamizează jocul, Iordănescu răspunde post pe post, cu Hoban la Soares şi Manea la Susic, iar bucureştenii devin, într-adevăr, foarte priculoşi. Mai întâi Coman (54) îi testează reflexele lui Bălgrădean, apoi Man (58) îl învinge pe Pufi, dar bara se opune golului egalizator. Dialogul de la distanţă continuă, iar Bălgrădean e nevoit (66) să scoată de sub bară lovitura liberă bătută superb de Coman! Doar că prostiile se plătesc în viaţă, iar o eroare gravă comisă de Briceag îi pune lui Costache golul de 2-0 pe tavă. Vârful CFR-ului profită, îl driblează pe Cristea şi Creţu, finalizează pe lângă Vlad şi încheie discuţia privind destinaţia celor trei puncte. Putea fi 3-0, dar Costache a tras în piciorul lui Vlad din poziţie de unu vs. unu şi derby-ul s-a terminat 2-0.
 
Cu seria de şapte victorii la rând întreruptă, FCSB rămâne prima, cu 30 de puncte, dar Craiova o poate depăşi cu un punct în cazul unei victorii la Arad. CFR-ul face 27, iar etapa viitoare merge în Ştefan cel Mare, în timp ce trupa lui Petrea întâlneşte Craiova.

CFR Cluj - FCSB 2-0 (Deac pen. 35, Costache 74), live pe Look Sport+

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Susic (Manea 46), Burcă, Vinicius, Camora  - Deac (Păun 77), W. Soares (Hoban 46), Djokovic - Joca (Chipciu 3), Rondon (Vojtus 8), Costache
    Rezerve: Sandomierski, Latovlevici, Itu, Pereira
     
  • FCSB: Vlad - Creţu, Miron, Cristea, Briceag - Vînă (Coman 46), Ov. Popescu (Perianu 57), Olaru - Moruţan, Man, Octavian Popescu (Buziuc 72)
    Rezerve: Straton, Simion, Dumitru, Oaidă, Pantea, Cană
Minutul 85: Costache ratează singur cu portarul. O nouă greşeală pe construcţia FCSB-istă îi permite internaţionalului de tineret să scape singur cu Vlad, dar şutul său, tot la colţul lung, e respins de coechipierul de la lotul naţional.

Minutul 76: Ocazie a oaspeţilor. Buziuc rămâne în posesie după un duel aerian cu Vojtus, reia din foarfecă, dar o face pe direcţia lui Bălgrădean.

Iese Deac, intră Păun.

Minutul 74: GOL CFR CLUJ! O eroare în defensiva roş-albaştrilor îi permite lui Costache să intercepteze, să treacă de Cristea şi Creţu şi, apoi, să-l învingă elegant pe
Vlad.



Minutul 70: Creşte presiunea FCSB-ului. CFR nu mai e interesată de atac, iar bucureştenii profită din plin. O minge spre Coman creează pericol, dar Manea apare la timp şi respinge cu capul.

Minutul 66: Bălgrădean! Coman bate superb o lovitură liberă de la distanţă, dar Pufi scoate de sub bară.



Minutul 58: BARĂ FCSB! Man prinde un şut superb de la distanţă, cu stângul, dar izbeşte transversala.



Minutul 54: Două şanse pentru FCSB! Mai întâi Coman îl întinde pe Bălgrădean cu un şut bun, apoi, din cornerul rezultat, Cristea reia periculos pe colţul scurt, dar pe lângă poartă.



Minutul 46: Edi Iordănescu face două schimbări post pe post, cu Hoban şi Manea pentru Soares şi Susic, iar Petrea îl trimite pe Coman în locul lui Vînă.

Minutul 45+2: Pauză în Gruia.

Minutul 41: CFR gestionează excelent momentul, iar FCSB e ţinută în continuare departe de poarta lui Bălgrădean. Se joacă foarte dur, iar Chipciu e şi el avertizat.

Minutul 35: GOL CFR CLUJ! Deac bate sigur penalty-ul şi deschide scorul, deşi Vlad ghiceşte colţul.



Minutul 34: Penalty pentru CFR! Istvan Kovacs nu stă pe gânduri şi arată punctul cu var după un duel aerian între Miron şi Vojtus. Fundaşul oaspeţilor vede şi galbenul.



Minutul 27: Aflat sub semnul echilibrului, ritmul e rupt doar de reuşite individuale. Aşa se întâmplă când Man trece de Vinicius, iar stoperul CFR-ului e nevoit să-l faulteze din spate pentru a-l opri şi e avertizat cu cartonaş galben.

Minutul 21: Vojtus are prima ocazie! Campioana deschide bine jocul la Chipciu, fostul FCSB-ist pasează ideal la Vojtus, care reia din prima, din poziţie bună, dar trimite mult peste.



Minutul 16: Kovacs arbitrează sub presiune. Susic şi Deac fac faulturi dure, Costache e şi el avertizat cu galben, iar banca gazdelor protestează pentru o intrare tare a lui Miron la Vojtus.

Minutul 8: Planul tactic al lui Iordănescu e dat peste cap. Rondon se accidentează la coapsă şi e înlocuit de Vojtus.

Minutul 3: Prima controversă: oaspeţii vor penalty! O lovitură liberă bătută de Moruţan e respinsă de Vinicius în lateral, mingea îl loveşte în mână pe Camora, dar Istvan Kovacs nu vede şi nu e ajutat nici de tuşier.

Aşa cum era de aşteptat, tânărul Joca iese rapid de pe teren. Intră Chipciu.



21:00: Start de meci în Gruia!

20:28: Soares în locul lui Itu e marea schimbare adusă de Iordănescu faţă de mandatul lui Petrescu. Iar mutarea îl surprinde pe Lucian Goian: "Este o surpriză, pentru că Itu jucase bine şi îşi câştigase locul de titular. Dar a venit alt antrenor...Soares va juca în faţa defensivei, va trebui să controelze jocul. Dacă CFR va aborda jocul ofensiv şi va pune presiune, le vor crea probleme în această seară. Nu au mai câştigat de şase ani la Cluj, CFR va fi ieşită din calculele campionatului dacă pierde azi, iar un egal ar avantaja Craiova", a declarat fostul fundaş central, la Fotbal Look.
 

19:30: Avem echipele de start. Toni Petrea începe cu Octavian Popescu în linia de trei, iar Florinel Coman rămâne pe bancă. La gazde, Rondon e preferat lui Debeljuh, iar Joca va fi înlocuit repede fie de Pereira, fie de Păun.


18:30: Protest în Gruia, înainte de meci. Nemulţumiţi de arbitrajul de la meciul cu Young Boys, fanii CFR-ului au afişat un banner cu mesajele "No Respect" şi "UEFA = Mafia".

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19644659/4/protest.jpg

CFR Cluj trece printr-o perioadă a schimbărilor. Tocmai l-a numit antrenor pe Edi Iordănescu, în locul lui Dan Petrescu, şi a reuşit să câştige prima partidă cu acesta pe banca tehnică. Ardelenii au învins cu 2-0 pe Poli Iaşi, în deplasare.

FCSB, parcurs fără greşeală în ultimele şapte meciuri 

FCSB e de departe cea mai în formă echipă din România, având în momentul de faţă şapte victorii la rând. Runda trecută a învins cu 3-0 UTA Arad pe Arena Naţională. Mirel Rădoi, selecţionerul României, declara că s-ar putea ca FCSB să treacă prin momente atât de bune pentru că patronul Gigi Becali nu mai vorbeşte public despre echipă:

E mult spus că FCSB are prima şansă la campionat. Arată că sunt într-o formă mult mai bună, dar lupta este destul de lungă. Nu poţi să spui în momentul de faţă cine poate câştiga campionatul. Deja sunt luni bune de când naşu’ nu mai apare. Nu ştiu dacă e o coincidenţă sau nu, dar lucrurile se îndreaptă către normal”. 

CFR Cluj conduce în ultimele cinci meciuri directe 

Avantajul din meciurile directe este însă în favoarea CFR-ului. În ultimele cinci partide, CFR Cluj a câştigat de trei ori, iar FCSB o singură dată. Un duel s-a terminat la egalitate.

Echipele probabile:

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Ciobotariu, Burcă, Camora – Deac, Hoban, Djokovic – Chipciu, Debeljuh, Costache

FCSB: Vlad – Creţu, Cristea, Miron, Soiledis – Moruţan, Simion, Buziuc – Man, Coman, Popescu

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele