Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO | Belinda Bencic scrie istorie la Jocurile Olimpice! Este prima jucătoare din Elveţia care câştigă medalia de aur

JO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 31 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20329411/1/profimedia-0624539466.jpg

Elveţianca Belinda Bencic (locul 12 WTA) a câştigat titlul olimpic la simplu feminin, învingând-o în finala de la Tokyo pe Marketa Vondrousova (Cehia, locul 42 WTA), scor 7-5, 2-6, 6-3. Bencic este prima jucătoare de tenis din Elveţia care câştigă o medalie de aur, chiar la prima ei participare la Jocurile Olimpice.

Meciul a durat două ore şi jumătate. Ambele jucătoare au reuşit câte 6 break-uri, dar Bencic a fost jucătoare mai inspirată în momentele importante.

Belinda Bencic a reuşit 29 de lovituri câştigătoare şi a comis 30 de erori neforţate. Marketa Vondrousova a înregistrat 38 de lovituri câştigătoare şi 36 de erori neforţate.

Este a treia medalie de aur pentru Elveţia în competiţia de tenis de la Jocurile Olimpice, după cea la simplu masculin obţinută de Marc Rosset în 1992 şi cea la dublu masculin câştigată de Roger Federer şi Stan Wawrinka în 2008.

Este cea mai importantă performanţă a carierei pentru Belinda Bencic (24 de ani), care n-a câştigat niciun turneu de Mare Şlem, dar are în palmares 5 trofee WTA la simplu. Cea mai bună clasare pentru elveţiancă este locul 4 mondial, în februarie 2020.

Belinda Bencic are şansa să obţină aurul olimpic şi la dublu la Tokyo. Alături de Viktorija Golubic, urmează să joace duminică finala împotriva cehoaicelor Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, principalele favorite.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele