Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

VIDEO | Borussia Dortmund, calificare muncită în sferturile Ligii Campionilor. 2-2 cu Sevilla în retur, după ce a condus cu 2-0

Champions League Publicat pe 10 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20055244/1/bor-sev.jpg

Borussia Dortmund s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a remizat, marţi, pe teren propriu, scor 2-2 (1-0), în meciul cu echipa FC Sevilla, din manşa a doua a optimilor de finală. Germanii au câştigat şi partida tur, cu 3-2.

Borussia Dortmund - FC Sevilla, scor 2-2 (1-0)

Au marcat: Haaland '35, '54 (p) / En Nesyri '69, '90+6.

O situaţie ciudată a avut loc în debutul reprizei secunde. Haaland a marcat, în minutul 48, al doilea său gol, după un posibil fault în atac. Arbitrul Cuneyt Cakir a fost chemat din cabina VAR să revadă faza, pe monitorul de la marginea terenului. Însă centralului i s-a prezentat o acţiune anterioară, în care atacantul norvegian fusese faultat în careu. Cakir a anulat golul lui Haaland şi a dictat penalti pentru gazde, pe care tot norvegianul l-a executat şi l-a ratat.

Lovitura de la 11 metri a fost repetată, după o nouă decizie a VAR şi după ce jocul a continuat mai multe secunde, pentru că portarul oaspeţilor nu a rămas pe linia porţii. A doua oară, Haaland nu a mai ratat.


Dortmund – Sevilla 2- (Haaland 35, 48 / Nesyri 68, 90+6) 

Echipele de start:

  • Dortmund: Hitz – Bauza, Can, Hummels, Schulz – Dahoud, Delaney, Bellingham – Hazard, Haaland, Reus
    Rezerve: Burki, Drljaca – Brandt, Knauff, Meunier, Moukoko, Passlack, Piszczek, Raschl, Reinier, Tigges, Zagadou
    Antrenor: Edin Terzic
  • Sevilla: Bono – Navas, Kounde, Carlos, Acuna – Jordan, Fernando, Oscar – Ocampos, Nesyri, Suso
    Rezerve: Vacas, Vaclik – Torres, Romero, Rekik, Rakitic, Gudelj, Gomez, Gomez, Escudero, Haddadi, de Jong
    Antrenor: Julen Lopetegui  

Min. 90+7: Final de meci.

Min. 90+6: GOOOL Sevilla! Nesyri marchează cu capul.

  

Min. 80: Borussia Dortmund cedează clar iniţiativa şi îi lasă pe spanioli să aibă posesia.

Min. 68: GOOOL Sevilla! Nesyri înscrie de la 11 metri.

Min. 67: Oscar trage de la distanşă, din lovitură liberă, Hitz scoate în corner. În urma fazei fixe, Can faultează în careu, împinge un adversar, şi se dă penalty.

Min. 48: GOOOL Dortmund! Fază incredibilă! Haaland marchează, dar golul e anulat, după analiza VAR. Arbitrul verifică o fază anterioară reuşitei şi dă penalty. Bate tot norvegianul, ratează lovitura de la 11 metri, dar centralul dictează repetarea execuţiei, pe motiv că portarul Bono nu stă pe linia porţii. De această dată Haaland înscrie..

Min. 46: Şansă mare pentru Dortmund. Haaland îi pasează pe jos, în careu, lui Hazard, dar şutul acestuia se duce puţin pe lângă poartă.

Min. 46: Începe partea a doua. 

Min: 45+2: Ocampos trage de la marginea careului, iar şutul se duce în cotul lui Dahoud, întors cu spatele în careu. Pe reluare se vede că jucătorul nemţilor are braţul apropiat de corp şi decizia, că nu se dă penalty, pare una bună, deşi jucătorii Sevillei protestează. Ulterior, se fluieră finalul primei părţi.

Min. 35: GOOOL Dortmund! Borussia nu are nevoie de prea multe şanse să marcheze. După o fază cu multe şuturi din partea celor de la Sevilla, Haaland marchează din câţiva metri, din pasa lui Reus.

Min. 31: Jocul se mai domoleşte. Spaniolii mai pierd din energie şi din entuziasmul debutului de meci.

Min. 18: Cea mai mare şansă de gol aparţine Sevillei. Suso trage pe lângă poartă de la 15 metri. Balonul şterge plasa laterală.

Min. 16: Borussia Dortmund mai echilibrează jocul. Scoate câteva faulturi la mijlocul terenului, iar atacurile echipei lui Lopetegui nu mai au chiar aceeaşi intensitate. Pentru moment cel puţin.

Min. 10: Sevilla atacă nebuneşte! A obţinut deja al treilea corner. Apărarea Borussiei se clatină, e deschisă uşor, cu centrări din lteral, dar şi cu incursiuni centrale.

Min. 5: Meci aprins în Germania. Sevilla presează intens, are câteva şanse bune deja, în timp ce Dortmund joacă pe contraatac.

Min. 1: Începe meciul. 


UPDATE 20:45 Echipele de start:

Dortmund: Hitz – Morey, Emre Can, Hummels, Schulz – Dahoud, Delaney, Bellingham – T. Hazard, Haaland, Reus (cpt).

Sevilla: Bounou – Acuna, Diego Carlos, Kounde, Jesus Navas (cpt) – Oscar Rodriguez, Fernando, Jordan – Suso, En-Nesyri, Ocampos.

Rezervele

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20055244/2/rezerve-dortmund.jpg


Haaland a strălucit în prima manşă

 Erling Haaland (20 de ani) a înscris două goluri pentru Borussia Dortmund în victoria din deplasare în manşa tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, în direct pe Look Sport. Haaland este golgheterul la zi al UCL, cu 8 reuşite, şi este protagonistul unui record în această competiţie.

Haaland a înscris în minutele 27 şi 43 ale partidei de la Sevilla. A mai avut o execuţie superbă în minutul 34.

Ambele grupări au de tras în campionat

Cele două combatante nu au parte de cel mai strălucit sezon în competiţiile interne, iar Champions League pare cu adevărat o miză, în acest context. Cei de la Dortmund sunt pe un incredibil de modest loc 6, după ce în ultima etapă din Bundesliga au pierdut în faţa marii rivale Bayern Munchen.

La Sevilla situaţia e mai bună, andaluzii fiind în prezent pe locul 4, dar cu şanse infime de a prinde podiumul, singurul obiectiv intern pare a fi securizarea poziţiei, care ar duce în viitorul sezon al Ligii Campionilor.

Echipele probabile:

  • Dortmund: Hitz; Morey, Can, Hummels, Guerreiro; Delaney, Bellingham, Dahoud; Reus, Hazard; Haaland
  • FC Sevilla: Bounou; Navas, Kounde, Carlos, Acuna; Jordan, Fernando, Rakitic; Suso, En-Nesyri, Ocampos

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri