Ultima oră
VIDEO | Ploaia a dat peste cap programul de la Ţiriac Open. Surpriză uriaşă produsă de locul 276 ATP VIDEO | Ploaia a dat peste cap programul de la Ţiriac Open. Surpriză uriaşă produsă de locul 276 ATP
Tensiuni mari în vestiarul Barcelonei, după eliminarea din Champions League! Araujo, răspuns tranşant pentru Gundogan Tensiuni mari în vestiarul Barcelonei, după eliminarea din Champions League! Araujo, răspuns tranşant pentru Gundogan
Fostul mare arbitru nu l-a menajat pe Istvan Kovacs: „Tu, buricul Pământului” Fostul mare arbitru nu l-a menajat pe Istvan Kovacs: „Tu, buricul Pământului”
David Popovici, încă o medalie de aur la naţionalele de înot în bazin de 50 de metri David Popovici, încă o medalie de aur la naţionalele de înot în bazin de 50 de metri
Viitorul lui Valentin Mihăilă a fost decis! Unde va juca inernaţionalul român în sezonul viitor Viitorul lui Valentin Mihăilă a fost decis! Unde va juca inernaţionalul român în sezonul viitor
”Şi eu am fost copil de mingi”. În prag de titlu, Ştefan Târnovanu a avut o reacţie emoţionantă ”Şi eu am fost copil de mingi”. În prag de titlu, Ştefan Târnovanu a avut o reacţie emoţionantă

VIDEO ǀ Dinamo - Rapid 1-1, derby decis în prelungiri! Golurile au fost marcate din două execuţii superbe

Dinamo Publicat pe 23 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20439678/3/dinamo-bucuresti-rapid-bucuresti-liga-1-casa-pariurilor-23-10-2021.jpg

După o pauză enormă de 6 ani şi jumătate, Dinamo şi Rapid s-au întâlnit din nou în cadrul unei noi etape din Casa Liga 1. Cele două formaţii au remizat 1-1, la capătul unei întâlniri controlate de dinamovişti.

Disputa a fost transmisă în direct pe Look Sport+, Prima TV şi PrimaPlay.ro.

Întâlnirea dintre Dinamo şi Rapid nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi nu a fost cea mai spectaculoasă. Nici atmosfera din tribune nu a ajutat spiritul acestei confruntări pline de orgolii, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. Galeriile au boicotat meciul şi nu s-au prezentat în mod organizat.

Chiar dacă jocul nu a încântat privirile, execuţiile din care s-au marcat au fost cu siguranţă magnifice. Remarcatul partidei a fost Gabriel Torje, care a fost omul-cheie din spatele celor mai periculoase ocazii ale dinamoviştilor. Căpitanul lui Dinamo a fost cel care a deschis scorul în derby, după ce  a trimis o bombă imparabilă în minutul 55. 

Rapidiştii au egalat la fel de spectaculos, în prelungirile partidei. Carnat a trimis la fel de formidabil din afara careului, în 90+1. Mingea a fost plasată perfect în vinclu.

Dinamo - Rapid 1-1. Toate fazele importante

Final de meci.

Min 90+1: GOOOLLLL RAPID!!! Carnat trimite un şut formidabil direct în vinclu.

Min. 79: Ocazie importantă Rapid! Mingea a ajuns cu noroc la Belu care avea poarta goală în faţă, dar mingea i-a trecut printre picioare.

Min. 72: Ocazie mare Dinamo! Moldovan scoate cu greu un nou şut foarte bun trimis de acelaşi Torje. Căpitanul „câinilor” a şutat spectaculos cu exteriorul.

Min. 66: Ocazie uriaşă Dinamo! Torje trimite o pasă filtrantă perfectă pentru Măgureanu, pe care îl lasă singur în faţa porţii. Acesta trimite un şut modest, care ajunge tot la un dinamovist. Nici acesta nu reuşeşte să bage mingea în plasă.

Min. 55: GOOOLL DINAMO! Torje trimite o bombă imparabilă şi deschide scorul în derby.

Min. 53: Ocazie importantă Dinamo! Sorescu a trimis în careu la Itu, care a prins bine mingea de data aceasta, tot din voleu. Şutul s-a dus în blocaj însă.

Pauză.

Min. 45+3: Ocazie Dinamo! Torje a centrat în careu, mingea a ajuns la Itu, care a ratat complet voleul.

Min. 44: Ocazie importantă Rapid! Stahl a reuşit să pătrundă bine în careu, printre doi dinamovişti, dar şutul său a fost blocat la timp de Ricardo Grigore.

Min. 35: Moment bizar. Ivanosvki a fost faultat foarte dur de Dandea. Ambulanţa a intervenit, dar nu pentru el. Răuţă a fost înlocuit de Cosmin Matei.

Min. 21: Ocazie importantă Dinamo! Torje a creat o fază frumoasă, a intrat în careu şi a şutat bine. Pe traiectoria balonului s-a aflat Dragoş Grigore, care a respins în corner.

Min. 12: Ocazie Rapid! După o lovitură liberă s-a creat pericol în careul lui Iliev. Mingea a fost îndepărtată în final.

Min. 7: Ocazie Dinamo! Sorescu a fost lansat bine şi a trimis o centrare care putea fi foarte periculoasă. Moldovan a fost atent şi a reţinut înainte să se creeze pericol.

Min. 2: Ocazie mare Dinamo! Răuţă, foarte aproape să profite de o eroare incredibilă în apărearea giuleştenilor.

Minutul 1. A început derby-ul!

Echipele de start:

  • Dinamo: Iliev - Sorescu, Pinto, R. Grigore, Andrei Radu - Torje, Răuţă, Espinosa, Itu - Măgureanu, Ivanovski
  • Rezerve: Eşanu, Ehmann, Giafer, Filip, Matei, Borduşanu, Neicuţescu, Vestenicky, Bani
  •  
  • Rapid: Moldovan - Săpunaru, Dandea, Dr. Grigore - Hlistei, Al. Albu, Crepulja, Belu-Iordache - Stahl, Sefer - Ad. Bălan
  • Rezerve: Drăghia, Nastos, Moise, Carnat, Ilie, Florica, Alami, Marzouk, Ioniţă

Cele două se află în situaţii total diferite. Dinamo pare că va juca din nou în play-out şi va avea emoţiile retrogradării, în timp ce Rapid speră la locurile de play-off. Înaintea meciului direct, ”câinii” sunt pe locul 15, penultimul, cu 7 puncte, iar giuleştenii pe 6, cu 21 de puncte.

Referitor la ultima confruntare directă, din aprilie 2015, Dinamo a câştigat în ”Ştefan cel Mare” cu 2-0, prin autogolul lui Cmovs şi golul lui Gavrilă.

Echipele probabile:

  • Dinamo: Eşanu – Creţu, Pinto, Popa, Filip – Itu, Răuţă, Sorescu – Matei, Ivanovski, Torje.
  • Rapid: Moldovan – Săpunaru, Dandea, Grigore, Moraes – Albu, Crepulja – Sefer, Stahl, Hlistei – Bălan.

Rednic i-a luat banderola lui Sorescu

Deşi Mircea Rednic l-a ierat pe Deian Sorescu pentru anumite neînţelegeri pe care le-a avut cu acesta, a hotărât să numească un alt fotbalist care va purta banderola în partida cu Rapid.

Alesul lui Mircea Rednic este Gabi Torje, cel pe care l-a şi avut alături la conferinţa de presă organizată vineri. ”Puriul” a decis să îl pedepsească astfel pe Sorescu, pentru atitudinea pe care a avut-o faţă de un suporter.  

Torje va fi căpitan pentru că merită. Mi-a plăcut de el la o întâlnire cu suporterii. A ştiut să gestioneze un moment tensionat. Nu am nimic cu Deian, el şi-a cerut scuze în faţa mea şi a colegilor. Nu mi-a plăcut atitudinea lui faţă de un suporter. Orice s-ar întâmpla, nu poţi face asta, suporterii au ţinut anul trecut Dinamo în viaţă”, a spus Rednic.

Mihai Iosif nu se uită de sus la Dinamo: "Nu-i desconsiderăm!"

Tehnicianul rapidist Mihai Iosif a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa nu desconsideră niciodată un adversar şi că la derbiul cu Dinamo (sâmbătă, 20:30, live pe Look Sport+) nu există o favorită.

“Ne aşteaptă un derbi de tradiţie, care va fi lipsit de aportul galeriilor. Dar atât eu cât şi jucătorii sperăm să ne ridicăm la nivelul acestui derbi şi să-l onorăm aşa cum se cuvine. Le doresc celor de la Dinamo să poată continua pe prima scenă fotbalistică şi să ne bucurăm în continuare de astfel de derbiuri. Aceste derbiuri nu au niciodată o favorită.

Dinamo nu este jos şi noi nu desconsiderăm niciodată un adversar. Rămânem cu picioarele pe pământ şi tratăm cu maximă seriozitate derbiul. Va fi un derbi în care lipsa galeriilor va conta foarte mult. Dar trăim nişte vremuri foarte dificile în lume şi fotbalul este pe plan secund, este un joc, sunt mult mai important problemele de viaţă”, a afirmat Iosif, care a împlinit astăzi 47 de ani.

Întrebat dacă simte vreo presiune asupra sa, el a răspuns: “De când se preia o echipă eşti vânat. Dar nu sunt un iepuraş să fiu prins aşa uşor. Dar eu am simţit susţinere totală”.

Referitor la faptul că Mircea Rednic nu a obţinut victorii de când a revenit la Dinamo, Mihai Iosif a spus: “Sper ca după meciul de mâine poate va reuşi”. “Normal, sperăm să câştigăm noi”, a adăugat el referindu-se la partida de sâmbătă.

Iosif a mai declarat că atât el şi staful său cât şi jucătorii de la Rapid sunt vaccinaţi împotriva covid-19: “La clubul Rapid toţi jucătorii şi staful tehnic suntem vaccinaţi”.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele