Ultima oră
CFR Cluj are de dat bani către un fost jucător. Acesta a avut câştig de cauză la comisii CFR Cluj are de dat bani către un fost jucător. Acesta a avut câştig de cauză la comisii
Lovitură de proporţii în Formula 1! Carlos Sainz, dorit de rivala celor de la Ferrari Lovitură de proporţii în Formula 1! Carlos Sainz, dorit de rivala celor de la Ferrari
Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală la Rouen. A trecut de o jucătoare mult mai bine clasată în ierarhia WTA Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală la Rouen. A trecut de o jucătoare mult mai bine clasată în ierarhia WTA
VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj 1-0, în direct la Prima Sport 1! Cisse deschide scorul VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj 1-0, în direct la Prima Sport 1! Cisse deschide scorul
Antrenorul momentului în România, ofertat din Superliga. „Ştiu că mai am lucruri de oferit” | EXCLUSIV VIDEO Antrenorul momentului în România, ofertat din Superliga. „Ştiu că mai am lucruri de oferit” | EXCLUSIV VIDEO
România şi-a aflat adversarele din grupele europeanului de handbal feminin România şi-a aflat adversarele din grupele europeanului de handbal feminin

VIDEO | Campioană de nerecunoscut! CFR Cluj - Sepsi 0-1. Covăsnenii bifează prima victorie din istorie în Gruia. FCSB poate deveni lider

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 10 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20174057/1/dsc8723.jpg

 

Sepsi Sfântu-Gheorghe a reuşit prima victorie din istorie pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 1-0. Campioana a făcut de departe cel mai modest joc din acest play-off şi nu a dat emoţii aproape deloc covăsnenilor, care au arătat un joc extrem de solid, în faţa unui adversar ce a dat semne de oboseală pe final de meci. FCSB poate trece pe primul loc în Casa Liga 1, dacă va câştiga împotriva Academicii Clinceni.

Partida a început într-un ritm alert, după care jocul a intrat în acalmie. Scânteia a venit pe finalul primei reprize, prin Safranko, ce a finalizat cu capul centrarea lui Dumiter.

Actul secund a marcat o adevărată degringoladă în jocul celor de la CFR, Edi Iordănescu a făcut trei schimbări ofensive la pauză, dar degeaba, Sepsi a controlat jocul şi a ratat mai multe şanse importante. Safranko a fost aproape de ”dublă”, după ce Safranko a degajat în el, iar Dumiter a trimis în bară şi la trei minute după l-a întins serios pe portarul lui CFR.

Sepsi se apropie la doar un punct de locul trei, ocupat de Universitatea Craiova.

Clasamentul play-off-ului: 1. CFR Cluj - 45 de puncte, 2. FCSB - 43, 3. Universitatea Craiova – 37, 4. Sepsi – 36, 5. FC Botoşani – 31, 6. Academica Clinceni – 25.

------------------------------

CFR - Sepsi, live pe Look Sport+, 0-1 (Safranko 41)

Echipele de start:

  • CFR: Sandomierski - Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Itu, O. Hoban, Sigurjonsson - C. Deac, Debeljuh, Gîdea
  • REZERVE: Bălgrădean, Susic, Ben Youssef, Chipciu, Păun, V. Costache, B. Omrani, Rondon, Soares
  •  
  • SEPSI: Niczuly - Aganovic, Ninaj, Mitrea, Ştefănescu - Fofana, Vaşvari - Dumiter, Tortella, Păun - Safranko
  • REZERVE: Csiszer, Achahbar, Tincu, Purece, Tamas, L. Kovacs, L. Fulop, A. Dumitrescu, Collado

Minutul 90+5: Şansă mare pentru CFR! Omrani recuperează cu noroc un balon în interiorul careului, dar trimite în braţele lui Niczuly.

Minutul 90+1: Omrani îi ”fură” balonul lui Ninaj, pătrunde în careu, dar fundaşul lui Sepsi se regrupează rapid şi îl blochează pe atacantul ceferist.

Minutul 90: Achahbar trimite în careu la Safranko. Camora salvează în ultimul moment din faţa slovacului.

Minutul 83: O nouă şansă pentru cei de la Sepsi. Răzvan Tincu şutează puţin pe lângă poartă.

Minutul 74: Dumiter trage surprinzător de la distanţă, iar Sandomierski respinge cu vârful degetelor în corner.

Minutul 70: Probleme mari în defensiva celor de la CFR, Dumiter pătrunde fără probleme şi trimite în bară.

Minutul 65: Deac trimite din lovitură liberă de la 20 de metri puţin peste poartă.

Minutul 56: Gafă uriaşă a lui Sandomierski. Portarul celor de la CFR degajează în Safranko, mingea se loveşte de slovac şi trece puţin pe lângă poartă. Polonezul scapă astfel de încasarea unui gol antologic.

Minutul 51: Omrani îl loveşte pe Vaşvari cu cotul în figură, iar fotbalistul lui Sepsi sângerează puternic. Staff-ul medical reuşeşte sâ îl ajute, iar mijlocaşul poate continua partidă, nu înainte de a schimba tricoul.

Minutul 49: Debeljuh trimite cu capul puţin peste poartă din careul mic, deşi avea aproape toată poarta goală, portarul Niczuly fiind prin pe picior greşit.

Minutul 46: Edi Iordănescu reacţionează şi face trei schimbări ofensive. Ies Sigurjonsson, Itu şi Hoban. Intră Soares, Costache şi Omrani.

Minutul 41: Dumiter pătrunde în careu din banda dreaptă, trimite o centrare la Safranko. Atacantul slovac se desprinde lejer din marcajul lui Vinicius şi punctează cu capul.

Minutul 35: Vaşvarii şutează în forţă de la peste 20 de metri. Sandomierski respinge cu greu în faţă.

Minutul 24: Nicolae Păun primeşte un balon la marginea careului şi încearcă un şut în forţă, dar Hoban respinge.

Minutul 5: Schimbare clasică deja la CFR. Tânărul Gîdea este înlocuit cu Păun.

Minutul 1: A început partida din Gruia!

-----------------------------------

CFR şi Sepsi OSK s-au mai confruntat de 11 ori în principala competiţie internă, de nouă ori s-au impus clujenii, iar alte două meciuri s-au terminat la egalitate.

CFR este singura echipă întâlnită de covăsneni în Liga 1 pe care nu au reuşit să o învingă. În prima confruntare din play-off, CFR Cluj a învins-o pe Sepsi cu 1-0.

Un singur punct a scos Sepsi OSK din cele cinci deplasări pe terenul clujenilor, 0-0 pe 29 august 2020.

CFR Cluj vine după succesul la limită cu Academica Clinceni (1-0), în timp ce Sepsi a reuşit o victorie entuziasmantă cu Universitatea Craiova (2-0).

Edi Iordănescu se aşteaptă la un meci dificil şi nu ia în seamă speculaţiile privind o relaţie de 'prietenie' între CFR Cluj şi Sepsi.

Leo Grozavu are probleme importante de lot. Vor absenta I. Fulop, L. Fulop, Gal-Andrezly, Dimitrov, L. Kovacs, Rapp (accidentaţi), Bouhenna (exclus din lot), Petrila, Golofca (fără drept de joc).

Pentru CFR Cluj sunt incerţi cei doi portari de bază, Arlauskis şi Bălgrădean.

Echipele probabile:

CFR Cluj: Sandomierski - Cr. Manea, Vinicius, A. Burcă, Camora - Sigurjonsson, Bordeianu, Gîdea - C. Deac, Debeljuh, V. Costache.

Sepsi: Niczuly - Csiszer, Ninaj, Mitrea, Ştefănescu - Eder, Fofana, Vaşvari - Aganovic, Safranko, Nouvier.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20174057/2/clasament-cfr.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele