Ultima oră
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat” Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat”

VIDEO | Ce poveste inspiraţională! Radu Banciu, despre jucătorul găsit de Bielsa în "străfundurile" fotbalului francez. Cum a ajuns Bouna Sarr de la pizza la Bayern: "Incredibil ce destin!"

Video Publicat pe 6 oct 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38118/19505146/2/bn2.jpg


Radu Banciu a spus, în ediţia de marţi a emisiunii Fotbal All Inclusive de pe Look Plus, povestea inspiraţională a lui Bouna Sarr, fundaşul dreapta al lui OM care, la 28 de ani, a dat lovitura carierei şi a fost transferat de Bayern Munchen pentru zece milioane de euro. Un drum anevoios, presărat cu insuccese şi cu stropul de inspiraţie al lui Marcelo Bielsa, a făcut ca un francez născut din părinţi africani să concureze cu Benjamin Pavard şi Joshua Kimmich pentru postul de titular în marea echipă a lui Hansi Flick.

Bouna Sarr, trimis "la plimbare" de Lyon

Născut la Lyon, Sarr a început fotbalul la FC Gerland, echipă din localitate, înainte să-şi încerce norocul la Lyon. Dar, cum destinul nu le aranjează din prima, experienţa nu a fost un succes: "Incredibil ce destin pentru acest jucător. A fost dat afară de la Lyon. Locuia vis-a-vis de Stade Gerland, la Lyon. A debutat la 12 ani, a dat o probă la Lyon. Nu a fost ţinut, i-au spus "nu te pricepi, du-te la băcănie sau faianţă". După vreo doi ani în care a făcut diferite meserii, ducea pizza, a dat un test la Metz, mare club formator francez, care a creat fotbalişti ca Samuel Eto-o sau Robert Pires. Metz l-a oprit, i-a găsit nişte calităţi. Nu a făcut mare brânză, l-au dat afară la un moment dat, l-au reintegrat. O carieră care nu decola, până l-a văzut un anume Marcelo Bielsa, înainte ca acesta să vină la Marseille", povesteşte Radu Banciu.

Ochiul lui Bielsa

Salvarea fotbalistică a lui Sarr s-a numit Marcelo Bielsa. Ciudatul, carismaticul, neobişnuitul manager al lui Leeds a văzut în el ceea ce oamenii lui Lyon nu observaseră: "Bielsa, care vedea până la 150 de meciuri pe săptămână, l-a văzut la echipa a doua a lui Metz. Îl voia pe Athletic Bilbao, dar ăia i-au spus "moşule, nu ne interesează, noi nu aducem jucători din ăştia", mai ales că e şi negru. Dar Bielsa l-a reţinut. Şi, când a ajuns la OM, i-a spus lui Vincent Labrune (n. red - om de afaceri, fost la Marseille între 2011 şi 2016, numit preşedinte al Federaţiei Franceze de Fotbal pe 10 septembrie 2020), care a dat două telefoane şi l-a adus pe două cornete de îngheţate.
 
Bouna Sarr nu avea o poziţie clasică. L-au întrebat ce joacă, a zis vreo patru posturi. Ăia i-au spus "bă, tată, aici nu e aşa! Aşază-te pe scaunul ăla, îţi dăm noi un post. Dacă te incadrezi, bine, dacă nu, îţi dăm un şut în fund şi termini cu fotbalul". L-au băgat mijlocaş ofensiv, mijlocaş dreapta, vârf, nu a făcut nimic. La un moment dat, Rudi Garcia a zis "îmi trebuie un fundaş dreapta, nu mai am. Pe postul ăsta nu ai jucat. După ce o să ratezi şi şansa de a juca fundaş dreapta, vei deveni al treilea sau al patrulea portar". Bouna Sarr a intrat fundaş dreapta, s-a ţinut în mod uluitor de acest post, a devenit un jucător de bază. Şi graţie lui OM a ajuns în finala Europa League în 2018, cu Atletico Madrid", continuă realizatorul emisiunii Fotbal All Inclusive.

De la pizza la un transfer de zece milioane de euro

Luni, Sarr a semnat cu Bayern Munchen, care a trimis la Marseille zece milioane de euro, dar şi pe talentatul mijlocaş ofensiv Michael Cuisance (21 de ani), împrumut pe un sezon. E frumosul capăt de drum al fundaşului dreapta: "Şi, uite aşa, devenind un fundaş dreapta de primă mână în Ligue 1, a avut o preconvocare la naţionala Franţei. Nu a ştiut ce să facă, are trei paşapoarte: tatăl lui e din Guineea, mama din Senegal, e născut din Franţa şi nu ştia pentru cine să opteze. Dar uite că l-au văzut cei de la Bayern Munchen, care se uită cu alţi ochi. Patru ani de contract, la vârsta de 28 de ani. La Bayern Munchen, nu la Tegucigalpa SA. Pe zece milioane de euro, OM aducându-l pe două coji de nucă de la Metz. Iată o ascensiune a unui fotbalist necunoscut, care a dat lovitura vieţii lui. Vă daţi seama, se vorbeşte despre un salariu de 500.000 de euro net pe lună, aproape de două ori şi jumătate peste ce câştiga la OM. Sigur, nu este un salariu de Premier League, ca al lui Kun Aguero, dar pentru un om care căra nişte cutii de pizza şi nu-i deschideau ăia să râdă de el, să-l dea afară de la pizzerie....Uite a ajuns. Chiar dacă nu va juca niciun minut. L-a luat Bayern Munchen pe omul nostru? L-a luat!", a încheiat Radu Banciu.

Povestea spusă de Radu Banciu în direct la Fotbal All Inclusive, între minutele 13 şi 18:



 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Video

Ultimele articole Toate articolele