Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

VIDEO | CFR - AS Roma 0-2. Fără şanse! Rămânem cu ochii în ceaţă după dubla cu romanii şi aşteptăm meciul cu codaşa ŢSKA

Europa League Publicat pe 27 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19628206/10/dea.jpg


  • CFR Cluj a pierdut clar cu AS Roma, scor 0-2, meciul din etapa a patra a fazei grupelor Europa League 2020/2021 şi are nevoie obligatorie de o victorie cu ŢSKA Sofia, pe 3 decembrie, pentru a spera la calificarea în 16-imi.
  • Autogolul lui Debeljuh (49) şi penalty-ul transformat de Veretout (67) au fost suficiente pentru ca romanii să ducă scorul general al dublei cu campioana României la 7-0.

Ceaţă pe teren şi în jocul CFR-ului

În timp ce Fonseca s-a ţinut de cuvânt şi nu a oferit mari surprize în 11-le de start, vedetele Dzeko, Mkhitaryan şi Pedro luând loc pe bancă, Dan Petrescu a trimis un 4-2-3-1 transformat în 4-5-1 pe fază defensivă, iar CFR a reuşit să atragă echipa din capitala Italiei în jocul şi în ritmul său. Roma a stat mult cu mingea la picior, a căutat culoare, dar Itu, Djokovic şi Păun au coordonat o echipă care s-a închis bine şi nu a mai arătat la fel de rău ca pe Olimpico. Aşa a trecut o jumătate de oră, iar prima şi singura mare ocazie a reprizei a venit în minutul 32, când Mayoral a păcălit linia ofsaidului, dar a şutat pe direcţia lui Bălgrădean şi campioana a scăpat fără gol. O repriză decentă, dar terminată fără benzină de oamenii lui Petrescu!
 
La fel începe şi repriza a doua, cu o viteză în minus, iar autogolul lui Debeljuh (49), după o centrare a lui Veretout, mută tabela spre direcţia aşteptată. Bălgrădean (62) amână inevitabilu prin intervenţia bună la voleul lui Mayoral, iar arbitrul austriac Lechner spulberă orice dubiu în minutul 67, când arată punctul cu var după un duel Mkhitaryan-Bălgrădean. Veretout face 2-0 şi, odată cu mingea trimisă în plasă, cam pune capăt semnelor de întrebare!
 
Odată ajuns la discreţia Romei, meciul se desfăşoară pe un plan bine stabilit, cu CFR-ul incapabilă de reacţie. Bruno Peres (79) ratează o şansă mare, noi contăm prin Pereira (83), dar e prea târziu pentru a da peste cap un mecanism atât de bine uns precum cel al lui Fonseca. Şi CFR - Roma se termină 0-2, 0-7 la general, scor care-i califică pe romani în fazele eliminatorii.
 
Pentru CFR, care are patru puncte, şase sub Roma şi trei sub Young Boys, urmează meciul cu codaşa ŢSKA Sofia, în Gruia, în timp ce Roma primeşte vizita elveţienilor, pe 3 decembrie.

CFR Cluj - AS Roma 0-2 (Debeljuh autogol 49, Veretout pen. 67), în direct pe Look Sport+

Echipele de start: 

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Manea, Burcă, Camora - Djokovic, Itu (Chipciu 51), Păun (Carnat 71) - Rondon, Debeljuh (Vojtus 71), Pereira
  • Rezerve: Sandomierksi, Checiches, Ciobotariu, Latovlevici, Haiduc, Joca
     
  • AS Roma: P. Lopez - Spinazzola (Mkhitaryan 64), Cristante, J. Jesus - B. Peres, Villar, Diawara (Milanese 77), Calafiori - Pellegrini (Veretout 46), Perez (Tripi 84) - Mayoral (Dzeko 63)
  • Rezerve: Berti, Mirante, Karsdrop, Pedro, Ciervo
Minutul 83: Ajungem din nou la paorta Romei. Şi o facem printr-un şut de la distanţă tras de Pereira, pe jos, reţinut de Pau Lopez.



Minutul 77: Petrescu i-a aruncat în luptă pe Carnat şi Vojtus, Fonseca l-a trimis pe puştiul Milanese, dar coordonatele nu s-au schimbat. Apare o mare ocazie a lui Peres, după o fază-şnur şi un assist superb al lui Milanese, dar execuţia fundaşului se duce în tribune. CFR-ul e şah-mat, aşa cum anticipa de altfel Petrescu după meciul cu UTA.

Minutul 67: GOL AS ROMA! Camora ia o decizie proastă când încearcă să rezolve o fază periculoasă printr-o pasă la Bălgrădean, Mkhitaryan reia, apoi Lechner fluieră penalty la contactul acestuia cu portarul CFR-ului. Veretout transformă fără vreo emoţie şi face 2-0, în timp ce Dan Petrescu e un car de nervi pe margine.






Minutul 62: Bălgrădean ţine CFR-ul în viaţă! În timp ce Dzeko şi Mkhitaryan se pregătesc să intre pe teren, Bruno Peres centrează perfect la Mayoral, al cărui vole din apropiere e respins cu greu de Bălgrădean.



Minutul 49: GOL AS ROMA! Veretout bate înşelător o lovitură liberă, Debeljuh pune latul defectuos, trimite spre propria poartă şi-l lasă fără replică pe Bălgrădean. Ghinion mare pentru campioană!



Minutul 46: A doua repriză începe fără Pellegrini, cel mai periculos om din prima parte, înlocuit cu francezul Veretout.

Minutul 45: Pauză în Gruia. La fix, pentru că CFR-ul începuse să piardă din viteză.

Minutul 43: Djokovic e neatent în propria jumătate, pierde mingea, apoi îl faultează pe Bruno Peres şi vede şi el cartonaşul galben. Nu e o secvenţă deloc bună de meci, pentru că Roma presează constant, iar cei trei mijlocaşi de travaliu au fost avertizaţi.

Minutul 37: Itu şi Păun se aleg cu cartonaşe galbene în două minute, iar Dan Petrescu nu e mulţumit. Are şi de ce, pentru că ambii sunt piese importante în lupta de la mijlocul terenului.

Minutul 32: Prima ocazie mare! Susic uită să facă la timp pasul la ofsaid, Diawara pasează la Mayoral, care păcăleşte de puţin linia fundaşilor noştri, dar şutul spaniolului e scos de Bălgrădean. Execuţia nu a fost de clasă, dar portarul CFR-ului are meritul de a fi închis bine unghiul.



Minutul 26: Scoatem capul în atac. Centrarea lui Camora, cu stângul, e excelentă, dar Debeljuh reia greşit cu capul, din câţiva metri.



Minutul 22: Trece prima jumătate a reprizei şi meciul tur, terminat 5-0, e doar o amintire într-un timp îndepărtat. Roma nu e nici pe aproape echipa de pe Olimpico, iar CFR-ul stă mult mai bine în teren. Problema e că elevii lui Petrescu aleargă mult după minge şi nu au energie pentru a pune presiune, încă, pe defensiva lui Fonseca.

Minutul 11: Roma începe să vină peste careul lui Bălgrădean. Mai întâi devierea lui Pellegrini, în careu, e inexactă, apoi centrarea lui Calafiori e prea lungă şi nu ajunge la niciun coechipier.

Minutul 5: Roma începe în posesie, dar CFR-ul reuşeşte să mute jocul sus, apoi Pereira are şansa unui prim şut periculos, dar trimite mult pe lângă poartă.

22:00: Start joc în Gruia, în comentariul lui George Petrule şi Mădălin Negoiţă.

21:45: Young Boys a plecat cu trei puncte din Bulgaria, 1-0 cu ŢSKA Sofia, şi a ajuns la şapte puncte, trei peste CFR, care are patru la startul meciului cu Roma.

21:35: Marius Bilaşco tânjeşte după fani în tribune la meciurile europene ale CFR-ului, dar e încrezător că Dan Petrescu şi elevii săi pot obţine un rezultat pozitiv în această seară: "Avem o partidă importantă, un meci dificil, nu de multe ori vine AS Roma la Cluj. În ultima perioadă am simţit lipsa suporterilor şi cred că au contribuit mult la tot ce s-a realizat la Cluj în competiţiile europene. Au fost alături de băieţi, chiar aveam nevoie de ei în această seară. Roma marchează mult, e clar că există concurenţă şi un nivel ridicat în lot. Sunt încrezător că putem obţine un rezultat pozitiv. E o perioadă dificilă, dar sunt convins că vom avea o reacţie. Dacă vom avea şansă, cred că putem face o partidă bună şi putem obţine un rezultat pozitiv", a declarat conducătorul ardelenilor, la microfonul Look Sport.



CFR Cluj înfruntă Roma, joi, de la ora 22.00, în direct pe Look Sport+, într-un meci cu o miză enormă pentru ardeleni. Un eventual eşec, chiar dacă nu echivalează cu eliminarea, le-ar îngreuna şi mai mult parcursul spre „şaisprezecimile” Europa League, obligându-i să câştige ambele meciuri rămase, cu ŢSKA şi cu Young Boys.

Parcă niciodată Dan Petrescu nu s-a confruntat cu mai multe probleme de lot. „Bursucul” are mari probleme în a încropi o echipă. Pentru meciul de joi, el nu se va putea baza pe Vinicius, Omrani şi Cestor, accidentaţi, dar nici pe  Deac şi Hoban, indisponibili după ce au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. În plus, echipa traversează o criză de formă, scoasă în evidenţă şi de faptul că a pierdut ultimele două meciuri de pe teren propriu în Casa Liga 1.

”Antrenorul răspunde de rezultate, dar în Europa nu trebuie să ne facem iluzii. Nu e normal. Avem acum ca prioritate campionatul. Roma e poate cea mai bună echipă din Italia acum. Soluţii sunt foarte puţine, şanse nu ştiu, Roma e într-o formă extraordinară, poate e cea mai bună echipă din Italia acum, noi nu suntem în formă deloc. Acum, cei care vor fi apţi trebuie să joace meciul vieţii. Dar noi trebuie să ne gândim la următoarele meciuri, nu la ce va fi în luna decembrie. Poate se întoarce şi norocul pe strada noastră”, spune Petrescu.

Şi Paulo Fonseca va trebui să improvizeze, în special în defensivă. Astfel, pe lângă Fazio şi Kumbulla, care au COVID, Mancini şi Ibanez sunt incerţi pentru meciul din Gruia. În atare situaţie, italienii ar urma să se bazeze pe un cuplul de fundaşi centrali Smalling - Jesus, informează siamolaroma.it.

Înaintea confruntării de joi, AS Roma este prima în clasament, cu şapte puncte, iar CFR Cluj este pe locul 3, cu patru puncte. Campionii României sunt devansaţi şi de Young Boys Berna, care are tot patru puncte, dar un golaveraj superior. Pe ultimul loc în grupa A este ŢSKA Sofia, cu un singur punct.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele