Ultima oră
VIDEO | FC Botoşani - Dinamo 2-1. ”Câinii” cedează în prelungirile unui meci nebun VIDEO | FC Botoşani - Dinamo 2-1. ”Câinii” cedează în prelungirile unui meci nebun
VIDEO | Dinamo Bucureşti - Skjern 28-27. ”Dulăii” fac primul pas către Final Four-ul European League VIDEO | Dinamo Bucureşti - Skjern 28-27. ”Dulăii” fac primul pas către Final Four-ul European League
Evan Ndicka va relua antrenamentele cu AS Roma Evan Ndicka va relua antrenamentele cu AS Roma
Continuă războiul dintre CSA Steaua şi FCSB! Ce s-a întâmplat cu pagina Peluzei Nord Continuă războiul dintre CSA Steaua şi FCSB! Ce s-a întâmplat cu pagina Peluzei Nord
La doar doi ani de la înfiinţare, CSM Constanţa câştigă titlul naţional la baschet feminin La doar doi ani de la înfiinţare, CSM Constanţa câştigă titlul naţional la baschet feminin
VIDEO | Abdallah, intrare horror la Benzar. Jucătorul celor de la Botoşani a fost scos cu ambulanţa de pe teren VIDEO | Abdallah, intrare horror la Benzar. Jucătorul celor de la Botoşani a fost scos cu ambulanţa de pe teren

VIDEO ǀ CFR Cluj - Gaz Metan Mediaş 2-1. Petrila şi Deac readuc campioana la nouă puncte peste FCSB

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 3 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20414865/2/gaz-metan-medias-cfr-cluj-liga-1-casa-pariurilor-21-02-2021.jpg

CFR Cluj a învins Gaz Metan Mediaş, 2-1 în Gruia, şi a ajuns la zece victorii în primele 11 etape din Casa Liga 1 2021/2022. Ajutată după pauză de o revenire orchestrată de Petrila şi Deac, campioana a ajuns din nou la un avans de nouă puncte faţă de rivala FCSB.
 
Fără victorie în faţa lui Dan Petrescu, Ilie Poenaru a început la superlativ duelul din Gruia, cu un gol semnat de Yuri încă dim minutul 12, după o centrare excelentă a lui Ronaldo Deaconu. Până la pauză, medieşenii s-au închis bine, iar ardelenii au găsit cu greu drumul spre poarta lui Vâlceanu.
 
În repriza a doua, contextul s-a schimbat la 360 de grade, iar golul marcat de Petrila (minutul 46), din centrarea lui Cristi Manea, a dat startul unei reveniri aşteptate de Petrescu. În minutul 59, acelaşi Petrila l-a servit perfect pe Deac, iar veteranul a punctat pentru 2-1, cu un şut pe contre-pied, la colţul lung.
 
A treia victorie consecutivă la un gol diferenţă, după 1-0 cu Universitatea Craiova şi 1-0 la Arad, îl readuce pe Dan Petrescu în situaţia de dinaintea etapei: nouă puncte faţă de FCSB (30, în comparaţie cu 21 ale echipei lui Edward Iordănescu). Gaz Metan rămâne cu opt puncte, pe penultimul loc, peste Dinamo (şapte puncte) şi Academica Clinceni (două puncte).

CFR Cluj - Gaz Metan 2-1 (Petrila 46, Deac 59 / Yuri 12)

  • CFR CLUJ: Bălgrădean - Cr. Manea, Bouhenna, Burcă, Camora - Culio (Alibec 69), Bordeianu, Deac (Boateng 85) - Chipciu (Al. Păun 46), Debeljuh (Omrani 46), Petrila
  • REZERVE: Hindrich, Fl. Ştefan, Graovac, Sigurjonsson, Gîdea
     
  • GAZ METAN MEDIAŞ: Vâlceanu - De Moura, Yuri, Horj, Trif - Alceus (Sarr 77), Francisco Junior (I. Filip 77) - Horşia (P. Iancu 46), Deaconu, Chamed (Grădinaru 70) - Morar
  • REZERVE: Buzbuchi, Velisar, Steau, Lixandru, Irobiso

Minutul 80: Deaconu centrează din nou bine, dar Irobiso ratează reluarea cu capul.


Minutul 77: Francisco Junior e schimbat de Ilie Poenaru la puţin timp după ce încasează un cartonaş galben pentru o intrare dură asupra lui Camora.


Minutul 67: Gaz Metan a dispărut complet din joc şi e doar o umbră a echipei care conducea ostilităţile în prima repriză. Dan Petrescu e liniştit, pentru că echipa sa pasează eficient, iar oamenii din apărare nu au prea mult de lucru.


Minutul 59: GOL CFR CLUJ! Petrila creează o fază frumoasă în stânga, întoarce în mijlocul careului pentru Deac, iar veteranul campioanei înscrie cu un şut pe contre-pied, la care Vâlceanu nu face decât să se uite.


Minutul 46: GOL CFR CLUJ! Manea centrează din dreapta, De Moura iese pe sub minge, apoi Petrila înscrie fără mari emoţii şi îi oferă lui Dan Petrescu startul dorit în partea a doua a meciului.


Minutul 45+1: Pauză în Gruia, după o primă repriză terminată cu un şut necadrat al lui Petrila şi impresia că CFR trebuie să facă mult mai multe dacă vrea să se aleagă cu punct sau puncte de pe urma acestui meci.


Minutul 37: Meciul a intrat într-o zonă care-i convine lui Ilie Poenaru: Gaz Metan absoarbe uşor presiunea gazdelor, care nu mizează pe o construcţie care să le permită să se apropie periculos de poarta lui Vâlceanu.


Minutul 27: Debeljuh îl serveşte pe Chipciu, mijlocaşul ofensiv trage din poziţie bună, dar ratează complet execuţia.


Minutul 15: Răspunsul CFR-ului. Manea aruncă lung în careu, Deac trimite pentru Debeljuh, dar atacantul croat nu ajunge la minge pentru a o trimite spre poarta lui Vâlceanu.


Minutul 12: GOL GAZ METAN! Oaspeţii confirmă startul bun şi dau lovitura rapid: centrare Ronaldo Deaconu, demarcare excelentă a lui Yuri şi reluare din prima, din cădere, fără şanse pentru Bălgrădean. E al patrulea gol al sezonului pentru Yuri, o performanţă greu de atins de un fundaş şi o cifră care-l aseamănă cu Vinicius.


18:00: Start joc în Gruia!


Campioana României a disputat contra trupei din Mediaş un meci amical în cadrul pauzei precedente a echipelor naţionale şi a câştigat cu un categoric 6-0, dar lucrurile de atunci s-au mai schimbat la ”găzari”, Mihai Teja fiind înlocuit cu Ilie Poenaru, care are misiunea dificilă de a redresa echipa, care în prezent ocupă locul 14, antepenultimul, cu doar 8 puncte marecate în 10 meciuri.

FCSB a trecut în această rundă de Chindia, cu 1-0, graţie unui gol marcat de Budescu în minutul 90+5 şi a urcat pe locul al doilea în clasament, la 6 puncte de CFR, care are însă ocazia de a se distanţa în ierarhie, astfel Dan Petrescu are toate premisele pentru a trimite în teren cea mai bună garnitură, deşi elevii săi vin după meciul de joi din Conference League, contra celor de la Randers.

Echipele probabile: 

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Manea, Burcă, Cestor, Camora - Culio, Bordeianu, Păun - Deac, Debeljuh, Petrila
  • Rezerve: Cristiano, Graovac, Omrani, Ciobotariu, Boateng, Bouhenna, Gâdea, Alibec, Ştefan
  • Absenţi: Susici, Sigurjonsson (accidentaţi)
  • Antrenor: Dan Petrescu
  •  
  • Gaz Metan Mediaş: Vâlceanu - Moura, Matricardi, Yuri, Trif - Alceus, Deaconu, Francisco - Horşia, Irobiso, Grădinaru
  • Rezerve: Buzbuchi, Filip, Lixandru, Horj, Iancu, Chamed, Morar, Sarr, Velisar
  • Antrenor: Ilie Poenaru
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele