VIDEO | CFR CLUJ PIERDE LA ROMA CU LAZIO, IAR DEZNODĂMÂNTUL CALIFICĂRII SE AMÂNĂ - LOOKSPORT
Skip to content
Europa League Noutăți Video

VIDEO | CFR CLUJ PIERDE LA ROMA CU LAZIO, IAR DEZNODĂMÂNTUL CALIFICĂRII SE AMÂNĂ

CFR Cluj a pierdut la Roma, 0-1 cu Lazio, iar deznodământul calificării în 16-imile Europa League se amână până în ultima etapă, pe 12 decembrie.

În direct pe Look Plus, italienii au irosit prima situație bună prin Adekanye, în minutul 16, iar după mai puțin de 10 minute au deschis scorul prin Correa, care a făcut șah-mat defensiva CFR-ului și l-a învins pe Arlauskis. Campionii României au răspuns rapid, iar două minute mai târziu Burcă le-a dat emoții lazialilor cu un șut de la distanță puțin alături de poartă. Însă cea mai mare ocazie de gol a CFR-ului a fost semnată de Djokivic, care a expediat o „torpilă” de la circa 28 de metri în bara porții lui Proto. În replică, pe final de repriză, cel mai periculos fotbalist al gazdelor, Correa, a irosit o nouă situație când a trimis puțin pe lângă poarta lui Arlauskis, singur față-n față cu goalkeeperul lituanian.

CFR a pus stăpânire pe joc în partea secundă a jocului, iar Acerbi a fost la un pas să înscrie în propria poartă (minutul 49), dar Proto și-a salvat echipa. Și tot băieții lui Dan Petrescu au avut o șansă rarisimă, în minutul 54, când Păun și Omrani n-au reușit să trimită în plasă, la aceeași fază.

Introdus în locul lui Păun, Traore a reușit să marcheze (minutul 70), însă reușita sa a fost anulată pentru ofsaid, în vreme ce Omrani, două minute mai târziu, a trimis pe lângă poartă, iar Camora (73) l-a întins din nou pe Proto. CFR a continuat să fie mai prezentă în jumătatea adversă și să pună presiune pe Lazio, însă nu a reușit să marcheze, iar italienii s-au impus la final cu 1-0. Și tot în această seară, în celălalt meci al grupei, Celtic a câștigat cu Rennes, 3-1. Scoțienii sunt primii în grupă, au 13 puncte și sunt deja calificați în 16-imile Europa League.

Pentru al doilea loc care duce în primăvara europeană, se bat CFR și Lazio. Campionii României se află pe locul 2, au 9 puncte și au șanse mari de calificare, în condițiile în care le ajunge doar o remiză cu Celtic, în Gruia, pe 12 decembrie, pentru a merge în primăvara europeană. În plus, „vișiniii” pot accede în 16-imile Europa League chiar și cu o înfrângere în ultima partidă, dar cu condiția ca Lazio să nu câștige în Franța, în fața celor de la Rennes. La rândul lor, italienii mai păstrează șanse la calificare, însă sunt obligați să câștige meciul cu Rennes, iar eventualul lor succes ar trebui coroborat cu o victorie a scoțienilor în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră să vezi ce meciuri sunt pentru tine