Ultima oră
VIDEO | FC Botoşani - Dinamo 1-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Selmani egalează în prelungirile primei reprize VIDEO | FC Botoşani - Dinamo 1-1, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Selmani egalează în prelungirile primei reprize
VIDEO | Bogdan Andone, ieşire nervoasă! A sărit la arbitru şi a fost eliminat cu Dinamo VIDEO | Bogdan Andone, ieşire nervoasă! A sărit la arbitru şi a fost eliminat cu Dinamo
VIDEO | Moura, autogol stupid cu FC Botoşani! Totul a pornit de la o mare eroare a lui Velkovski VIDEO | Moura, autogol stupid cu FC Botoşani! Totul a pornit de la o mare eroare a lui Velkovski
Eugen Trică, tot mai presat de retrogradare. ”Ne merităm soarta” Eugen Trică, tot mai presat de retrogradare. ”Ne merităm soarta”
”Se poate şi mai bine”. Dorinel Munteanu, decizie finală cu privire la echipa pe care o va pregăti sezonul viitor ”Se poate şi mai bine”. Dorinel Munteanu, decizie finală cu privire la echipa pe care o va pregăti sezonul viitor
George Galamaz a dezvăluit care e echipa sa de suflet: "M-au înjurat" | VIDEO EXCLUSIV George Galamaz a dezvăluit care e echipa sa de suflet: "M-au înjurat" | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | CFR convinge la start de 2021: 3-1 cu Academica şi campioana egalează liderul FCSB. Gol superb marcat de Deac

Superliga Publicat pe 14 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19880431/2/rps0840.jpg

CFR a învins Academica Clinceni, 3-1, în direct la Look Sport+, şi a egalat FCSB în fruntea clasamentului, cu 34 de puncte. Costache, în prima repriză, şi golul superb al lui Deac, din minutul 52, au decis un meci în care trupa lui Ilie Poenaru a avut puţine şanse.
 
Meciul dintre campioana ultimelor trei sezoane din Casa Liga 1 şi revelaţia actualei stagiuni a avut exact startul demn de derby al etapei. Oaspeţii au început curajos, cu o ocazie ratată de Dumitriu (8), la care Bălgrădean a avut un reflex excelent, apoi Costache i-a pasat lui Deac (12), dar Vâlceanu a respins şutul liderului CFR-ului. La trei minute distanţă, Costache a continuat forma bună din final de 2020, a şutat excelent la colţul lung, iar talentatul portar al ilfovenilor a scos mingea din plasă. 1-0 CFR, scor care nu a speriat-o, însă, pe echipa lui Poenaru. După ce Tănase (21) a risipit o şansă bună din cauza unei preluări slabe, Chunchukov a avut golul de 1-1 în gheată, dar Burcă a intervenit la timp. Pe final de repriză a apărut şi controversa, la un henţ în careu al lui Chunchukov (42) la care Chivulete a lăsat jocul să continue, în ciuda protestelor gazdelor.

CFR trece pe modul dominant

Dezinvolt şi dinamic, jocul ofensiv al campioanei a pus în mare dificultate atât de apreciata defensivă a lui Ilie Poenaru. În minutul 52, o combinaţie rapidă Deac-Păun l-a eliberat pe primul, iar liderul feroviarilor a marcat, la vinclu, unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestui sezon. Imediat, Burcă (57) a lovit transversala, cu capul, apoi Costache, în minutele 68 şi 73, a mai ratat două mari ocazii. Totul pe fondul unui joc sigur şi în defensivă şi la mijlocul terenului, care nu i-a permis Academicii să pună mari probleme la poarta lui Bălgrădean. O schimbare în bine faţă de era Petrescu, evidenţiată şi mai mult după săptămânile în care Edward Iordănescu a avut timpul necesar pentru a-şi pune în practică ideile tehnico-tactice. O petrecere stricată puţin doar de golul lui Chandarov, din minutul 84, dar încheiată cu sti, graţie golului lui Debeljuh, din prelungiri.
 
Cu a zecea victorie a sezonului, CFR egalează FCSB la puncte, 34, şi trece cu o lungime în faţa Craiovei, care a remizat pe teren propriu cu Sepsi, scor 0-0. Campioana aşteaptă FCSB - Astra pentru a vedea din ce postură etapa viitoare, una în care va merge pe terenul lui Sepsi. Academica rămâne pe locul cinci, cu 25 de puncte, iar duminică va înfrunta Hermannstadt, pe teren propriu.

CFR Cluj - Academica Clinceni 3-1 (Costache 15, Deac 52, Debeljuh 90+1 / Chandarov 84), live pe Look Sport+

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Susic (Manea 84), Ciobotariu, Burcă, Camora - Deac (Itu 83), Djokovic, Al. Păun - Pereira (Chipciu 77), Vojtus (Soares 65), Costache (Debeljuh 77)
  • Rezerve: Sandomierski - Ben Youssef, Hoban, Carnat
  •  
  • Academica: Vâlceanu - Paşov, Jutric, Patriche, Dobrescu - Cascini, Cebotaru (Chandarov 58) - Cordea (Andronic 58), L. Dumitriu (Ventura 70), Cr. Tănase  (Pârvulescu 70)- D. Morar (Chunchukov 6)
  • Rezerve: Ureche - F. Achim, Gardoş, Boiciuc
Minutul 90+1: GOL CFR! Păun scapă pe contraatac, centrează perfect pentru Itu, iar reluarea mijlocaşului, cu capul, duce mingea la Debeljuh, care o împinge în poartă.



Minutul 89: Oaspeţii au şansa egalării. Pârvulescu aruncă mingea în careu, Chunchukov ajunge la ea, dar lovitura sa de cap e reţinută de Bălgrădean.

Minutul 84: GOL ACADEMICA! Chandarov, jucător introdus în repriza a doua de Ilie Poenaru, se înalţă superb în mijlocul careului advers şi reia cu capul la fel de inspirat, imparabil pentru Bălgrădean. Vom avea un final interesant.



Miinutul 69: Altă ocazie a campioanei. Costache preia liber în careu, şutează din întoarere, dar loveşte prost mingea şi trimite pe lângă.

Minutul 57: BARĂ CFR! Dominarea gazdelor e totală, iar Andrei Burcă nimereşte transversala, cu capul, după încă o centrare excelentă din corner.


Minutul 52: GOL SUPERB DEAC! O combinaţie rapidă cu Păun îl eliberează pe decarul CFR-ului, care pune mingea în vinclu, cu stângul, marcând unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestei ediţii de campionat.


Minutul 42: Gazdele cer penaty. Chunchukov opreşte mingea cu mâna în careu, după o centrare din corner, dar Andrei Chivulete lasă jocul să continue.


Minutul 36: Camora greşeşte în propriul careu, îl lasă pe Chunchukov în poziţie bună, dar Burcă are o intervenţie salvatoare.


Minutul 15: GOL CFR! Costache şutează superb la colţul lung, de la marginea careului de 16 metri, iar Vâlceanu nu mai poate interveni.


Minutul 12: Răspunsul CFR-ului. Păun creează faza în stânga, Deac preia bine, şutează din prima, dar Vâlceanu respinge.


Minutul 9: Ocazie a oaspeţilor. Bălgrădean intervine excelent la şutul lui Dumitriu din apropiere.


20:00: Start joc în Gruia!


După remiza Universităţii Craiova cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 0-0, CFR Cluj poate urca pe locul doi în clasament, în cazul unui succes.

În pauza competiţională, CFR Cluj a jucat un meci amical cu Gaz Metan Mediaş, încheiat la egalitate, scor 1-1.

După 15 runde, CFR Cluj ocupă locul trei în clasament, la trei puncte de liderul FCSB şi la două puncte de Universitatea Craiova.

Academica Clinceni este revelaţia acestui sezon. Echipa pregătită de către Ilie Poenaru ocupă locul 5 în Liga 1 şi este neînvinsă în ultimele 8 meciuri de campionat. Totodată, Clinceni n-are niciun eşec în deplasare.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19880431/3/clasament-cfr.jpg

În partida tur, CFR Cluj a învins-o pe Academica Clinceni cu 2-1. Costache şi Petrila au înscris pentru echipa ardeleană, iar Cebotaru a marcat din penalty pentru ilfoveni.

Echipele probabile

CFR Cluj: Bălgrădean - Manea, Burcă, Ben Youssef, Camora - Itu, William Soares, Djokovic - Deac, Debeljuh, Costache

Clinceni: Vâlceanu - Pashov, Patriche, Gardoş, Dobrescu - L. Dumitru, Cebotaru, Cascini - Cordea, Rusescu, D. Morar

"A fost greu pentru că au fost multe dezavantaje, şi în special cu clima. Echipa a răspuns bine, a fost implicată, dar a trebuit să ne adaptăm la calendar, la program. Din păcate acesta este lucrul care mă supără cel mai tare şi încercăm să ne adaptăm. Băieţii au răspuns bine în linii mari s-au implicat, dar au fost condiţii de antrenamente foarte grele, clima aţi văzut cum a fost la Cluj, a plouat atâtea zile, ne-am antrenat în noroi. E greu să îţi atingi obiectivele pregătirii şi aşa destul de comprimată.

De la 2021 îmi doresc în primul rând să ne atingem obiectivul, câştigarea campionatului. De asta sunt aici, de aia am venit aici, mi-am asumat lucrul ăsta. Va fi foarte greu, clasamentul momentului spune că plecăm cu şansă a treia, dar asta nu înseamnă că nu avem şansele noastre importante pentru campionat. Mă bucur că am reuşit să recuperăm din puncte faţă de ambele contracandidate ale noastre, dar încă suntem pe locul trei şi clar că plecăm cu un minus în această concurenţă. Dar o să o luăm joc cu joc, încercăm să ne pregătim cât mai bine, încercăm să vedem cum putem să ne mai completăm şi în final să tragem linie în ceea ce priveşte jucătorii cu care vom merge în această partea a doua a campionatului", a spus Edi Iordănescu la prima conferinţă de presă din 2021.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Superliga

Ultimele articole Toate articolele